toimenpiteet koronatartunta- ja sairastumistapauksissa

Seuran koronavastaavat:

Jomi Suhonen 050-3544848, jomi.suhonen@topo.fi

Lea Harju 041-5271880, torpanpojat.info@gmail.com


Ilmoita seuraavat informaatiot joukkueesi valmentajalle:

 1. Ilmoita flunssaoireista tai muista koronainfektioon viittaavista oireista välittömästi ja jää pois harjoituksista
 2. Hakeudu testiin ja kerro testissä seura ja joukkue
 3. Ilmoita testitulos ja oletettu tartunta-ajankohta
 4. Tiedota mahdolliset viranomaisten ohjeistukset
 5. Ilmoita lisäksi aina, jos olet karanteenissa koulussa tapahtuneen infektion tai muun altistumisen takia sekä milloin tämä on tapahtunut!
 6. Anna valmentajalle hyväksyntä välittää antamasi tiedot seuran koronavastaaville. Tietojasi tarvitaan mahdollisessa viranomaisten jäljitysyhteydenotossa seuraan eikä niitä tallenneta.

Valmentaja tiedottaa seuran koronavastaavalle informaation seuraavista:

 • Kuka on tartunnansaaja
 • Milloin henkilö on ollut edellisen kerran harjoituksissa
 • Oletettu tartunta- ja altistumisajankohta
 • Harjoitusten osallistujalista(t)

Ensisijaiset toimenpiteet joukkueen toimintaan koronatartuntatapauksissa:

 • Oletettuna altistumisajankohtana samoissa harjoituksissa olleiden pelaajien tulee hakeutua koronatestiin
 • Ei osallistuta harjoituksiin ennen tuloksen saamista
 • Testin tulokset ilmoitetaan valmentajalle

Pelaajien terveystiedot eivät ole julkista tietoa ja näin ollen kaikki sairaustapauksien ilmoitukset käsitellään luottamuksellisesti.

Seuran koronavastaava tiedottaa joukkuetta koskevat toimenpiteet joukkueelle joko suoraan tai valmentajan kautta.


Lisää altistumis- ja koronatartunatilanteista

Seuran joukkueharjoitukset järjestetään ilman lähikontakteja. Joukkueet harjoittelevat pienryhmissä ja pääpaino on yksilötaidoissa ja -harjoitteissa. Valmentajat ovat saaneet viranomaisten, lajiliiton ja seuran ohjeistukset asiaan liittyen.

Mahdollisen joukkueen sisäisen koronatartunnan tultua seuran tietoon, harkitaan aina omaehtoista karanteenia tilanteen kokonaisarvion perusteella. Valmentaja informoi kyseisen ryhmän pelaajien vanhemmille, kun joukkueessa on ollut riski altistumisesta. 

Johtuen viranomaisten jäljitystyön ruuhkautumisesta ja koronainfon kautta tulevista ajoittain epätarkoista ohjeistuksista, kehotamme kaikkia menemään koronatestiin oltuaan paikalla harjoituksissa, joissa on ollut koronatartunnan saanut henkilö.

Mikäli positiivisen tartuntatuloksen saanut on ollut kontaktissa joukkueeseen 48 h sisällä ennen oireita tai näytteenottoa, perutaan varotoimenpiteenä joukkueen harjoitusvuorot seuraavilta päiviltä, jotta saamme katkaistua mahdolliset (teoreettisetkin) tartuntaketjut. Peruttujen harjoitusten tilalle toteutetaan etä- ja omatoimiharjoittelua. Seuran koronavastaava ja valmennus tiedottavat joukkuetta jatkotoimenpiteistä, mikäli viranomaisten ohjeet eivät ole saapuneet kolmen päivän kuluessa. 

Virallisten epidemiologisen toiminnan ohjeiden saavuttua ne jaetaan joukkueelle tiedoksi välittömästi. Mikäli altistuminen aiheuttaa virallisen karanteenimääräyksen, joukkueen harjoitteluvuorot perutaan automaattisesti karanteenimääräyksen mukaiselle ajalle.

HUOM! Altistumisen tai epäillyn tartunnan, varsinkin pääkaupunkiseudulla leviävän brittimuunnoksen takia suosittelemme hyvin matalaa kynnystä testaukseen. Kaupungin koronasivujen kautta löytyy tarkemmat tiedot testaamisesta. https://www.hel.fi/helsinki/koronafi/sote-palvelut/sote