otteluselostus MökÄ - Mafia

Moi !                                                                                                     MökÄ - Mafia  11.04.2014

Fyysinen Mafia ratkaisi pelin itselleen ottelun 2. erässä

Tuttu vastustajamme Mafia saapui kotiluolaamme Haagaan 3 viikkoa sitten pelattuun otteluun totutun vahvalla kokoonpanolla. Tunnetuisti eestiläistaustaiset mafialaiset ovat kovanluokan koripalloilijoita maan hienon koripalloperinteen mukaisesti. Toissakaudella pelattujen sarjapelien perusteella luvassa oli kentän puolella tiukkaa fyysistä mies-miestävastaan vääntöä.

Äijät olivat tulleet paikalle kipparin johdolla ja 10 pelaajan rosterilla mittaamaan Mafialaisten kevätkunnon. Puntit olivat kokoonpanojen osalta tasoissa vastustajien täyden kymmenikön lämmitellessä ennen peliä omassa hallin sisääntulon puoleisessa kenttäpäädyssään.

Tuomaroinnista vastasi tuttu kaksikko Mantere & Suhonen.

Aloitusviisikko suoritetun vaparikarsinnan jälkeen: Karru, Vellu, Calle, Pekka ja Mikko

1. erän ensimmäiset pisteet nakutti Vellu upottamalla heti kärkeen kolkin sisälle. Jälleen kerran varsin pirteästi aloittanut MökÄ piti pelin tasaisena ensimmäisestä minuutista alkaen. Tuntumaa pelitempoon ja miesmiestä vastaan pelaamiseen haettiin puolin ja toisin. Vellun lisäksi Calle ja Pekka merkkauttivat onnistumisia ottelun pöytäkirjaan, jonka täyttämisestä Des toimitsijapöydän takana ammattitaidolla vastasi. Erä Mafialle 17-14.

2. erän alkuun Mafia tuli hyvin lataantuneena ottaen pelin hallintaansa. Kipparimme Jukka pelasi kauden parasta peliään näyttäen esimerkillään mallia muulle joukkueelle. Juhan ja Callen peräkkäiset kolmoset ja Anan vahvat läpiajot eivät yksin riittäneet pitämään Äijiä mukana pelissä. Mafian nykäyksen seurauksena piste-ero venähti 13:sta tilanteen ollessa kahden pelatun erän jälkeen vieraille 39-26.

3.erään MökÄ tuli hyvällä taistelulla ja peräänantamattomalla asenteella. Erän alkuun Karru upotti 2 pelitilannekoria ja Pekka erän loppuun korin ja vaparin. Vastustajien heittopeli oli uomissaan, josta osituksena 4 erässä tehtyä kolkkia. Erä Mafialle 18-13. Viimeiseen erään lähdettiin Mafian selvässä johtoasemassa tilanteesta 55-40.

4:s erä oli sikäli erikoinen, että MökÄ teki lähes kaikki pisteensä vapariviivalta. Heittokätensä tarkkuutta osoitti hienosti Jukka upottamalla erehtymättömästi neljä bonusheittoa sisään. Ottelun viimeinen erä ja kymmenen viimeistä tehokasta minuuttia pelattiinkin varsin rikkonaisissa merkeissä. Tasainen erä Mafialle 16-14 ja ottelu pistein 75-54.