otteluselostus MökÄ - KlaNMKY

Äijille voitto viidellä pelaajalla                              MökÄ – KlaNMKY 08.12.2018
Kausi 2017-2018 on jo pitkällä ja syyskauden pelit yhtä ottelua vaille plakkarissa. Syksyn osalta MökÄn saldo näyttää ennen viimeistä peliä positiiviselta viidellä voitolla ja neljällä tappiolla. Joukkue majailee turvallisesti 5. divarin 11 joukkueen C-lohkossa sijalla 5.

MökÄ on siirtynyt tällä kaudella MYK:ta takaisin tuttuun Haagan paloasemaan, jossa kotiottelu Klaukkalan Naminkaa vastaan pelattiin joulukuun alun perjantai-iltana. Paikalle ilmaantui poikkeuksellisesti ainoastaan 5 Äijää vastustajan puolestaan juoksuttaessa kentälle kuusi pelaajaa. Eli pienillä rostereilla ja suurilla peliajoilla saatiin mennä täydet 40 minuuttia.

Alkulämmittelyn jälkeen perinteinen vaparikarsinta voitiin jättää poikkeuksellisesti väliin, sillä kaikki pääsivät aloitusviisikkoon. Toimitsijapöydän takana Des kirjurina ja Pekka ajanottajana. Affe tarkkailijana vaihtopenkin takana.

Aloitusviisikko:  Karru, Esa, Jukka, Timo ja Janne.

1. jaksolle lähdettiin miespuolustuksella kipparimme Jukan johdolla. Ottelun tempo oli pelaajien vähyydestä johtuen ymmärrettävästi heti ylösheitosta lähtien varsin maltillinen. Naminkan avauskolmoseen vastasi nopeasti Janne ensin kakkosella ja heti perään kaaren takaa onnistuneella kaukoheitolla. Namikalaisille jakso pistein 15-9.

2. jakso eteni tasaisissa merkeissä molempien joukkueiden tehdessä koreja tasatahtiin. Äijistä pisteille pääsi Jannen lisäksi Karru, Esa ja Timo. Illan Dream Teamilla oli roolitukset selvät: Janne vastasi heittovoimasta, Karru taisteli korin alla vastustajan sentterin kanssa, Esa puursi kentän molemmissa päissä, Timo repi levyrit ja Jukka johti peliä.  Erä tasan 16-16. Lyhyelle 5 minuutin puoliajalle siirryttiin vastustajien johtoasemassa 31-25.

3. jaksolle tuli kentälle taisteleva Mökin Äijät. Naminkalaisten 6 pinnan etumatka kurottiin, kiitos taistelevan joukkueen, kiinni piste pisteeltä. Jannen kaksi kolkkia ja joukkueen 15 tehtyä pistettä veivät Äijät pisteellä johtoon ennen viimeistä erää. Erä MökÄlle 15-8 ja tilanne kolmen pelatun erän jälkeen kotijoukkueelle 40-39.

4. jakso alkoi Naminkalaisten paikkapuolustuksella. Pelitaktiikan muutoksesta huolimatta Äijät pääsivät hyville heittopaikoille, kiitos Timon ja Jannen kuumien käsien.  Kipparimme Jukan upottaessa leipäheittonsa sisälle, siirtyi vastustaja takaisin miespuolustukseen. Naminkalaisten kovasta yrityksestä huolimatta Äijät pelasivat loppuminuutit fiksusti pitäen piste-eron turvallisena päätösvihellykseen asti. Viimeinen erä MökÄlle 13-7 ja ottelu ansaitusti kotijoukkueelle pistein 53-46.

Huomioita pelistä: Viiden Äijän rosteri, Taisteleva puolustus, Hyvä joukkuepelaaminen

P(pisteet) / V(virheet) / T(tekut): Karru 11/4, Esa 2/2, Jukka 2/2, Timo 16/2, Janne 22/-