otteluselostus Dynamo 2 - MökÄ

Dynamo 2 - MökÄ 19.01.2013

Moi !MökÄ nappasi kevätkauden avausvoiton DynamostaSyyskaudelta rästiin jäänyt vieraspeli Dynamoa vastaan oli siirretty pelattavaksi tammikuun puolelle, sen kolmannelle viikolle. Peliä edelsi mukava n. 3 viikon joulutauko sekä harjoittelujakso, joten pelaajilta saattoi odottaa erityistä innokkuutta tulevaa peliä kohtaan.Pelipaikka oli tuttu Maunulan Liikuntahalli, jossa kenttä löytyy syvälle maan alle rakennetustaväestönsuojasta. Vastustaja Dynamo sen sijaan oli uusi tuttavuus. Vieraasta kielestä ja joukkueen nimestäkin päätellen mukavan oloiset kaiffarit ovat tulleet rajan takaa idästä Suomeen ja onnistuneet kokoamaan varsin yhtenäisen koripallojoukkueen. Ennen pelin alkua ottelun päätuomari Pertti Hurme pyysi kohteliaasti MökÄläisiä huomioimaan, että ottelun nuori aputuomari viheltää pilliin ensimmäistä kertaa. Tyylikäs ele päätuomarilta, jonka Äijät ottivat asiaankuuluvalla tavalla huomioon. Aloitusviisikko suoritetun vaparikarsinnan jälkeen: Esa, Vellu, Jukka, Calle, Pekka1. erän alkoi tasaisissa merkeissä. MökÄn ensimmäisestä korista vastasi Calle. Seuraavan kakkosen heitti hetimiten perään ja pohjaan Jukka, jonka pelivire ja heittokäsi oli ensi minuuteista lähtien kohdallaan. Dynamon varsin isokokoiset pelaajat pääsivät välillä turhankin vapaasti jyräämään korillemme. Pisteet Dynamolle 16-13.2. erässä alkoikin sitten tapahtua. Herrat nimeltään Saarikoski ja Kaihovaara ottivat komennon omiin käsiinsä ja aloittivat koripallo shown vailla vertaa. Erän alun 9 ensimmäistä pistettä syntyivät kyseisten herrojen toimesta ja kaikki vapariviivalta ! Arvatenkin tilastoharvinaisuus MökÄn pitkässä ja kunniakkaassa historiassa. Rikkonainen erä lopulta Äijille 23-21. Erätauolle siirryttiin tilanteessa 37-36 Dynamon johtaessa ainoastaan pinnalla.3. erä alkoi MökÄn kannalta hienosti, sillä Juha tykitti heti erän alkuun kaksi kovaa kolkkia sisään. Juhan kuntoutuminen loukkaantumisesta ja hyvät suoritukset treeneissä näkyivät ja Äijä pelasi elämänsä peliä MökÄssä. Juhaa säesti hyvin Jukka kahdella kakkosella sekä heittoiskuun päässyt Calle. Puolustuspäässä Karru sai hyvän otteen Dynamon sentteristä pitämällä miehen ulkona korista. Erä MökÄlle 29-20. Viimeiselle erätauolle siirryttiin Äijien komennossa pistein 65-57.4. erässä vastustajat tuskastuivat ja keskittyivät pelaamisen sijasta lähinnä rikkomaan vastustajia. Juha kruunasi iltansa upottamalla pussin perukoille hienot 12 pinnaa vastaten lähes kaikista erässä tehdyistä MökÄn pisteistä. Viimeinen erä pinnalla Dynamoille 16-15. Matsi puolestaan MökÄlle 80-73.Huomioita pelistä:  Juhan ilmiömäinen peli / 2. erän vapariputki / MökÄn hyvä vire jatkuu P(pisteet) / V(virheet) / T(tekut): Karru 2/2, Esa -/2, Vellu -/-, Kouvo -/-, Des -/2, Jukka 6/1, Juha 25/3, Ana 9/4/, Calle 30/1, Pekka 8/1 Raportoi,Karru