otteluselostus MökÄ - Honka Green

Moi !                     MökÄ – Honka Green 27.03.2015

Äijille makea voitto Hongan Junnuista!

Kauden viimeinen kotimatsi pelattiin pääsiäisen alla kotona MYK:ssä. Vastaan saatiin Hongan junnuryhmä Honka Green, joka juoksi viime kaudella Äijiltä jalat alta Mankkaan Summa -hallilla pelatussa ottelussa. Tarjolla oli revanssimatsi, jossa kokemus pääsi ottamaan uudemman kerran mittaa nuoruudesta.

Katsomossa nähtiin paljon honkalaisten vanhempia kannustamassa poikiaan voittoon. Pöytäkirjasta vastasi jo totuttuun tapaan Des ja valmennustehtävistä flunssaa potenut kipparimme Jukka.

Aloitusviisikko suoritetun vaparikarsinnan jälkeen: Vellu, Kouvo, Juha, Ana ja Pekka

Honkalaisten nopeudesta ja heittotarkkuudesta saatiin tuntua jo heti ottelun alkuminuuteista lähtien. Vaikeasti pideltävät vastustajat juoksivat vauhdilla nopeita Äijien yrittäessä pysyä ottelutempossa mukana. Erän puolivälissä Greenin tekemät kolme peräkkäistä kolkkia olivat myrkkyä kotijoukkueelle. MökÄllä pisteet jakautuivat varsin tasaisesti Vellun, Juhan, Anan, Calle ja Pekan kesken. Erä Greenille 21-16.

2. erässä Äijät alkoivat saada pikkuhiljaa koneensa käyntiin. Etenkin Jomin vauhdikkaat pallon ylöstuonnit ja ajot korille alkoivat tuottaa tulosta. Jomin nopeus tuli myös hyvin esille puolustuspäässä jossa Äijä pääsi stiileihin ja katkoihin useampaankin kertaan. Hyvästä joukkueen esityksestä huolimatta vastustaja pääsi kuromaan etumatkaa erässä 7 pinnan edestä johtaen ennen erätaukoa 12 pinnalla pistein 46-34. 2. erä Greenille 25-18.

Lyhyen 5 minuutin erätauon aikana kippari sai puhallettua joukkueeseensa uutta puhtia. 3. erässä Jomi, Calle ja Juha osoittivat vaarallisuutensa yhteensä 19 pinnan arvoisesti. Joukkue komppasi hienosti ja haastoi kokemuksellaan nuoria vastustajia kaikilla kentän osa-alueilla. Hongan taitavat pelaajat nro 11 ja 13 pitivät joukkuettaan pystyssä MökÄn yrittäessä iskeä aina mahdollisuuden tullen. Kolme kolkkia erässä ja ottelussa yhteensä 11 bonuskaaren takaa on osoitus nuorukaisten hyvästä heittotaidosta. Erä niukasti MökÄlle 23-21. Tilanne ennen viimeistä erää tapiolalaisille 67-57.

4:s erässä jyvät erottuivat akanoista ja pojat miehistä. Äijiltä kauden paras erä ja Joukkueelta mahtava nousu 10 pisteen takamatkalta. Kokeneet Äijät näyttivät Junioreille mitä kokemus yhdistettynä taistelutahtoon saa aikaiseksi. Jomi oli pitelemätön, Kouvon käsi kävi tarkasti, Ana raatoi terrierinä tuloksekkaasti, Pekka luudasi kansveesissa irtopallojen perässä koko joukkueen tsempatessa ja puhaltaessa ja yhteen hiileen. Honkalaisten vanhempien pettymykseksi viimeinen erä isännille murskaavasti 26-10 ja ottelun voitto MökÄlle pistein 83-78.

Matsin jälkeen kentällä kipparin huudattamana iloinen Hei-huuto hyville vastustajille, vilkasta puheensorinaa ja otteluanalyysiä pukukopissa ja palkinnoksi perinteinen huurteinen Uffessa pistelaskun lomassa – kyllä voittaminen on mukavaa:)