otteluselostus Mafia - MökÄ

Mafialle voitto ja Äijille kolme keissiä                       Mafia – MökÄ  02.05.2018
Poikkeuksellisen pitkän kauden viimeinen peli pelattiin heti Vapun jälkeen Mafiaa vastaan Vantaan Länsimäen koululla. 8 Äijän kokoonpanoa vastaan saatiin täysi kymppi mafialaisia.

Ennen pelin alkua Karrua onniteltiin kippariston taholta juhlapelistä, joka oli Äijän 250:s MökÄssä.

Aloitusviisikko:  Esa, Jukka, Calle, Ana ja Janne

1. jakso käynnistyi ja jatkui läpi koko erän Mafian hallinnassa. Äijien osumatarkkuus oli huono ja liike olematonta. Skriineistä ei ollut tietoakaan, puhumattakaan auttavasta puolustuksesta tai taistelusta levypalloista korin alla.  Nopeilla vastahyökkäyksillä iskevä Mafia pääsi rankaisemaan Äijiä erässä 20 pinnalla. Erä Mafialle 20-8.

2. jaksolla MökÄ siirtyi kipparin koutsauksessa paikkapuolustukseen. Koko ottelussa hyvin heittänyt Calle skoorasi 7 pinnan arvoisesti vastustajan korisukkaan. Myös Timo, Janne, Pekka ja Karru onnistuivat erässä heitoissaan. Parantuneen puolustuksen ja heittopelin myötä erä niukasti pinnalla Mafialle 19-18 pelin ollessa isännille 39-26 ennen isoa erätaukoa.

3. jakso alkoi ja jatkui pitkälti kahden ensimmäisen erän mukaisesti Mafian hallitessa kenttätapahtumia. Äijät olivat jatkuvasti pulassa vastustajien juostessa nopeita omassa puolustuspäässä saatujen ribarien seurauksena. Vastaavasti omassa hyökkäyspäässä pallo ei tahtonut löytää omia ja helpoistakin paikoista epäonnistuttiin. Jannelle vihellettiin teku suunsoitosta.  Erä Mafialle 24-13 ja tilanne ennen viimeiselle jaksolle siirtymistä isännille 63-39.

4. jaksolla Äijien peli-ilme sai kirkastuksen kiitos Callen loistavan heittopelin, parantuneen liikkeen ja syöttöpelin. Esalle ja Karrulle kirjattiin keissit vapariheloista. Karrun selitys jäätyneestä heittoranteesta otettiin joukkueen taholta vastaan naurun remahduksin. Ottelun ja koko kauden viimeinen erä kirjattiin selvin lukemin MökÄlle pistein 28-19.  Mafia vei odotetustikin ottelun lopulta pistein 82-67.

Kauden päättäjäiset perjantaina Uffessa MYK:n treenien jälkeen klo 20.00. Kaikki MökÄläiset paikalle juhlistamaan pitkän kauden päättymistä!

Huomioita pelistä: Callen 17 pinnaa 4.jaksossa / Hyvä Äijien 4:s erä / Kolme keissiä: yksi teku ja kaksi helaa

P(pisteet) / V(virheet) / T(tekut): Karru 12/1, Esa 1/1, Jukka 2/-, Ana 4/1, Calle 26/-, Pekka 10/2, Timo 6/1, Janne 6/3+T,