otteluselostus MökÄ - Fortum

Moi !MökÄ nappasi tärkeän voiton FortumistaMökä otti viime perjantaina kotona Haagassa tärkeän voiton Keilaniemen öljymiehistä. Pöytäkirjaan joukkueen nimeksi oli kirjoitettu ` Fortum oil and gas ` joten vähintäänkin öljyrannikon sheikeistä oli kysymys. Syksyinen peli päättyi 9 pinnan tappioon tutulle vastustajalle. Asetelmat tiukkaan ja tasaväkiseen kamppailuun olivat olemassa MökÄläisten kipeästi kaivatessa voittoa edelliselle karvaalle jatkoaikatappiopelille Wecania vastaan. Peliin lähdettiin tasaisista asetelmista, sillä molemmat joukkueet kirjauttivat pöytäkirjaan 9 pelaajaa. Tuttu tuomarikaksikko Jäntti / Köli ilmestyi paikalle hyvissä ajoin kuin myös kirjurina toiminut Nalle sekä ajanottaja Des. Kouvo oli sairastumisesta johtuen tällä kertaa kentän laidalla vastaten ansiokkaasti joukkueen valmentamisesta illan ottelussa.Aloitusviisikko suoritetun vaparikarsinnan jälkeen: Karru, Jukka, Calle Juha ja Spede.1. erän alkusoitot täräytti Calle upottamalla peräkkäin kolkin ja kakkosen. Hyvästä alusta huolimatta tuntui siltä, että pisteet olivat molempien joukkueiden osalta alusta alkaen tiukassa.  MökÄ lähti perinteisesti taktisesti liikkeelle miespuolustuksella kun taas Fortum aloitti ehkä yllättäenkin paikkapuolustuksella. Äijät hyökkäsivät maltillisesti kierrättäen palloa hyvin mieheltä hiehelle hyvää heittopaikkaa hakien. Puolustuksessa pyrittiin sulkemaan Fortumin pitkät miehet levypalloista Mikon johdolla. Tasainen erä niukasti MökÄlle 11-8.2. erä jatkui isäntien hienoisessa otteessa. Näytti siltä, että Fortumilta puuttui muutama syksyllä hyvin onnistunut ja heittänyt avainpelaaja.  Erän keskivaiheilla MökÄn ruuti oli kuivaa, sillä sekä Juha että Vellu yhdessä nakuttivat kolmen kolkin heittoputken. Onnistumisten myötä erä kotijoukkueelle 16-15. Puoliajalle siirryttiin neljän pinnan johtoasemassa tilanteessa 27-23.3. erässä vastustaja siirtyi miespuolustukseen, jonka turvin Äijät pääsivät hyvän liikkumisen, screenipelin ja syöttöjen turvin hienoiselle karkumatkalle. Karru pääsi veivaamaan korin alta miinuskulmasta varsin erikoislaatuisen korin Callen puolestaan heittäessä viisi vaparia sisään. Spede jatkoi tasaista ja tehokasta pelaamista kentän molemmissa päissä. Fortum alistui yllättävän helposti MökÄn nykäisyyn ilmeisesti väsymyksen jo painaessa jalkoja. 3. erä vauhdikkaasti pelanneelle MökÄlle 18-7.4:s erä käynnistyi MökÄn johtaessa tilanteessa 45-33. Pekka ja Jukka pääsivät kaunistelemaan MökÄn pistesaraketta Callen ja Vellun ohella. Akseli Leppänen-Salmi kunnostautui korinteossa, kun Esa pääsi lempipaikastaan vasemmalta puolelta koria n. kolmesta metristä pussittamaan tyylipuhtaan kakkosen. Viimeinenkin erä Mökälle 14-10 ja koko ottelu ansaitusti hyvin pelanneille Äijille 59-40.Hyvä MökÄ !Huomioita pelistä: / Tärkeä voitto / Hyvä joukkuepeli / Kauden recordi 7-9 Pisteet: Karru 6, Vellu 8, Esa 2, Jukka 2, Juha 8, Calle 20, Pekka 7, Spede 6Raportoi,Karru