otteluselostus MökÄ - NMKY Yökoris

Moi ! MökÄlle voitto Yökoriksesta jännittävien vaiheiden jälkeenViime perjantain otteluun MökÄ sai kasaan 9 pelikuntoista Äijää usean pelaajan joko kärsiessä loukkaantumisesta tai matkakiireistä. Varsinkin pitkästä päästä on alkukaudesta ollut vajetta, sillä sekä Pasi että Spede ovat olleet poissa. Tästä huolimatta saatiin illan otteluun jokaiselle pelipaikalle Äijä ja kentälle tasapainoinen viisikko. Yhdeksikössä pelasivat numerojärjestyksessä: Karru, Esa, Vellu, Kouvo, Des, Ana, Pekka, Tero ja Mikko.Lämmittelyssä nähtiin vastustajan päädyssä varsin kansainvälinen ja nuorekas ryhmä. Eksoottisen näköinen NMKY Yökoriksen sentteri donkkaili ennen ottelua varsin kevyen näköisesti. MökÄn päässä ei vastaavanlaista nähty. Tuomaroinnista vastasi parivaljakko Jäntti&Hurme ja toimitsijatehtävistä puolestaan Juha ja Make.Aloitusviisikko suoritetun vaparikarsinnan jälkeen: Pekka, Kouvo, Des, Esa ja Tero.1. erän alusta lähtien näki, että Äijät olivat tosissaan lähteneet hakemaan kauden toista kotivoittoa. MökÄn ensimmäiset neljä koria syntyivät Vellun ja Karrun toimesta. Varsin tehokkaaseen Äijien hyökkäykseen osallistuivat tuloksekkaasti erän edetessä Ana, Tero ja Pekka. Mitä pitemmälle ottelu eteni, sitä selvemmäksi tuli joukkueiden välinen ero. Siinä missä MökÄ pelasi joukkueena korista, rakentui Yökoriksen pelaaminen puolestaan yksilöiden suorituksien varaan. Erä Joukkueena pelanneelle MökÄlle 21-18. 2. erässä tilanteet vaihtelivat kentän molemmissa päissä tasaisissa merkeissä. Toipilaana otteluun lähtenyt Pekka oli vauhdikkaalla menopäällä, josta osoituksena 8 peräkkäistä tehtyä pinnaa 1.erän ja 2. erän molemmin puolin. Desin käsi kävi kuumana. Äijä heitti kovalla prossalla läpi ottelun ja erässä kaksi ottelun viidestä kolkista. Erä niukasti Yökorikselle 16-14. Väliajalle siirryttiin MökÄn niukassa pisteen johtoasemassa  35-34. 3. erä alkoi upeasti pelanneen Vellun lähes perättäisellä 11 pinnan putkella. Vellua komppasi koko joukkue ja kentällä olleet pelaajat kukin vuorollaan. Joukkue taisteli: Esa pelasi jälleen kerran virheettömän pelin, Mikko piti vastustajan sentterin ulkona korista ja Tero sekä Kouvo puolestaan vauhtia yllä. Erän loppupuolella Anan nilkka muljahti kovan tilanteen päätteeksi siten, että Äijän hyvin sujunut peli valitettavasti loppui siihen. Erä niukasti Yökorikselle 21-20. Tilanne ennen viimeistä erää kutkuttavasti tasan 55-55. 4. erän alku mentiin kovalla sykkeellä päästä päähän tasaisissa merkeissä. Erän edetessä Äijille tuli musta hetki ja vastustaja pääsi lähes varkain karkaamaan 10 pinnan johtoasemaan. Pekan koutsaamana ja taktiikkaa noudattaen MökÄ kuroi piste pisteeltä etumatkaa kiinni siten, että rikkonaisen erän lopun viimeiselle minuutille tultaessa ero oli kuroutunut muutamaan pinnaan. Loppu onkin jo koripallohistoriaa. Vellun viimeisten sekuntien sisään menneet vaparit veivät Äijät pinnan johtoon. N. 5 sekuntia ennen summerin sointia Kouvon ohimenneen vaparin napanneelle Karrulle tuli musta hetki, sillä Äijä heitti vastoin taktisia ohjeita. Onneksi vastustajan viimeinen nopea hyökkäys saatiin katkaistua keskialueella ja Karru sai pitää polvilumpionsa. Erä MökÄlle 22-21 ja koko matsi Äijille 77-76.Hyvä MökÄ !Huomioita pelistä:  Joukkueen voitto / Desin ja Vellun loistava peli / Pekan onnistunut koutsaus ja pelitaktiikka Pisteet: Karru 6, Vellu 29, Kouvo 2, Ana 3, Pekka 12, Des 15, Tero 10Virheet: Karru 2, Esa 1, Kouvo 4, Tero 1, Mikko 1Raportoi,Karru