otteluselostus NMKY Akatemia - MökÄ

Moi !                                                                                                   NMKY Akatemia -  MökÄ  30.11.2014

Nuoret Miehet juoksivat Äijiltä karkuun

Syyskauden viimeiseen Malmin palloiluhallissa pelattuun sarjamatsiin saapui marraskuun lopun sunnuntai-iltana paikalle  pelihaluja uhkuva Äijäyhdeksikkö. Vastassa ei enempää eikä vähempää kuin sarjan kärkipaikoilla keikkuva nuorisojoukkue NMKY Akatemia. Lähtöasetelmat ennen peliä olivat selkeästi kotijoukkueen eduksi, sillä MökÄ lähti haastamaan Wartin kanssa tasapisteissä olevaa kovaa vastustajaa kaksi tappiota niskassaan.

Aloitusviisikko suoritetun vaparikarsinnan jälkeen: Jukka, Ana, Calle, Janne ja Mikko

Vauhdikas 1. erä alkoi ennakko-odotusten mukaisesti Naminkan komennossa. Liikkuva ja hyvin heittävä joukkue onnistui kovalla prosentilla kaaren takaa. Erän 7 kolkkia ja ensi minuuttien peräkkäiset kolme kaaren takaa heitettyä koria olivat myrkkyä Äijille. Etenkin Akatemian nro 23 oli pitelemätön vastaten neljästä onnistuneesta kolkista. Hyvän pelin pelanneet Ana ja Karru harasivat vastaan ja punnersivat vuoron perään vahvoja koreja korin alta ja lähituntumasta. Erä suurinumeroisesti Akatemialle 36-16.

2. erän paikkapuolustus toi kaivattua apua puolustuspäähän. Akatemian heittohurmos katosi ohiheittoihin, kun taas oma hyökkäyspäämme kunnostautui korien teossa. Mökiltä ja aamu-uinnista kylmässä merivedessä otteluvireen hakenut Karru onnistui vaikeistakin heittopaikoista seitsemän pinnan edestä. Hyvä tsemppi ja suoritus Äijiltä. Erä MökÄlle 17-11. Erätauolle siirryttiin Akatemian johtaessa peliä 14 pinnalla pistein 47-33.

3. erä oli tasainen Äijien kyetessä säilyttämään 2. erässä löytämänsä pelivireen. Vellu nousi hyökkäyspäässä hyvin esille muun joukkueen saadessa viisikkopuolustuksen toimimaan oman korin tuntumassa. Tasainen erä Akatemialle kahdella pinnalla 22-20. Tilanne ennen viimeistä jaksoa kotijoukkueelle 69-53.

4:ssä erässä Äijien polttoaine loppui ja nuoret miehet pääsivät kaunistelemaan pistesarakkeitaan ja lopputulosta Akatemian eduksi. Esa skoorasi aivan erän loppuun sataprosenttisesti 2 hienoa koria. Karrulle erään muutama kori ja piste-ennätys 22 pinnaa. Akatemian ottelussa tekemät 14 kolkkia ratkaisivat pitkälti ottelun isäntien eduksi. Äijät onnistuivat kaaren takaa ainoastaan kaksi kertaa. Erä Akatemialle selvin luvuin 28-15 ja koko ottelu pistein 97-68.

Huomioita pelistä: Karru!  / Kauden vika peli / Hyvä 2. ja 3. erä

P(pisteet) / V(virheet) / T(tekut): Karru 22/4, Esa 4/1, Vellu 7/2, Kouvo -/1, Jukka 2/-, Ana 9/2, Calle 19/-, Janne 5/2, Mikko -/-

Äijämäisen hyvää Joulua ja Positiivista Uutta Vuotta 2015 kaikille MökÄläisille!