otteluselostus MökÄ - Diapam

Moi !                                                                                              MökÄ – Diapam 07.11.2014

Äijille hieno voitto Diapamista

Tiivistahtinen MökÄn syksyn otteluohjelma sai jatkoa viime perjantain kotiottelun merkeissä kotipesässä Munkkiniemessä. Edellisellä viikolla napattiin tärkeä vierasvoitto Hämeenlinnassa, joten odotukset olivat korkealla illan pelissä. Liekö tämä ollut syynä siihen, että MYK:n parketilla nähtiin peräti täysi tusina MökÄläisiä.

Vastustajamme Diapam oli saanut kokoon 7 pelaajan iskukykyisen ryhmän. Urheilullinen ja edellisiltä kausilta tuttu isokokoinen joukkue oli selkeästi tullut hakemaan Munkasta kahta pistettä kotiin. Diapamin käytöstä ei ollut havaittavissa minkäänlaista merkkiä ennen pelin alkua, sillä sen verran virkeältä herrojen alkulämmittely näytti.

Lähikoutsina paikalla oli Aave Bobi ja toimitsijoina Raude ja Juha. Oikeudenjakajina illan pelissä kaksikko Holopainen&Campita

Aloitusviisikko suoritetun vaparikarsinnan jälkeen: Vellu, Kouvo, Calle, Pekka ja Spede

1. erä käynnistyi Äijiltä heikosti, sillä Diapam pääsi varsin nopeassa tahdissa lähes kymmenen pisteen johtoasemaan. Erän ensi minuuttien hakemisen jälkeen löysi piristynyt MökÄ tiensä vastustajan korille Pekan tehdessä avauskorin ja pistäessä varmasti vaparin sisään. Hyvän pelin pelannut Spede kunnostautui etenkin puolustuspään ribareissa ja esimerkillisessä vastustajan pelaajan sulkemisessa korin alla. Erä Diapamille 15-12.

2. erään tuli kentälle sisuuntunut MökÄ. Tahtipuikkoa heiluttivat uudet vahvistuksemme Jomi ja Janne. Junnut latoivat vastustajan koriin Callen säestämänä pisteitä murhaavalla tehokkuudella. Loput Äijistä hoitivat hommansa hyvin etenkin tiukalla miespuolustuksella. Esaa rikottiin hyökkäyskorilla kahden vaparin arvoisesti. Äijä jatkoi pisteputkeaan upottamalla toisen vapareista sisään. Erä Äijille pistein 24-6. MökÄn johto pisteet mentäessä 5 minuutin puoliaikatauolle 36-21.

3. erän MökÄn herra ja hidalgo oli Pappa. Kipparimme heittokäsi oli erehtymätön. Kolme koria tärkeällä hetkellä oli kova suoritus ja esimerkki joukkueelle. Hyvällä pelipäällä jetlakista huolimatta Jenkeistä juuri kotiin palanneelle Pekalle myös hyvä jakso. Puolustuspäässä ja Mikon johtamana tsemppi tarttui muuhun joukkueeseen. Erä Diapamille 23-18. Ennen neljättä erää pisteet MökÄlle 54-44.

4:s erän vapauttavat ja kovat kolkit tärkeällä hetkellä heittivät sisään Jomi ja Vellu. Kouvon upottama kakkonen oli kuin oppikirjasta. Vastustaja osoitti hermostumisen merkkejä rikkomalla Spedeä tekun arvoisesti. Tasainen viimeinen erä Diapamille pisteellä 11-10. Hyvän toisen erän ansiosta kotivoitto pistein 64-55.

Voiton jälkeen MökÄn sijoitus 11 joukkueen C-lohkossa kolmella voitolla ja kolmella tappiolla 6:s.

Huomioita pelistä: MökÄllä kahden pelin voittoputki  / 9 Äijää pisteillä / Hyvä 2. erä

P(pisteet) / V(virheet) / T(tekut): Karru -/2, Esa 1/-, Vellu 3/3, Jomi 16/1, Kouvo 2/1, Jukka 6/-, Calle 8/-, Pekka 9/1, Janne 16/3, Make -/-, Mikko -/1, Spede 3/1