otteluselostus MökÄ - Ylästön Urheilijat

Ylästön Urheilijat vei pinnat Vantaalle                                              MökÄ – Ylästön Urheilijat 05.03.2019

Kevätkauden ollessa parhaassa vauhdissa Mökin Äijät sai vastaansa maaliskuun alussa pelattuun otteluun vierasjoukkueen Vantaalta. Ylästön Urheilijat saapuivat kotiluolaamme Ranskikseen 8 pelaajan ryhmällä. Isäntäjoukkue MökÄ oli puolestaan saanut jalkeille tiistai-illan peliin kokonaisen Äijäkymmenikön.

Jo tutuksi tullut päätuomari McBride yhdessä aputuomari Iversonin kanssa pitivät huolta oikeuden jakamisesta parketilla. Kentän laidalla kirjurina tutusti Des Ojanen.

Aloitusviisikko: Jukka, Calle, Pekka, Paul ja Janne

1. jakso oli MökÄn hallintaa heti ylösheitosta alkaen. Vauhdikkaan erän kolme onnistunutta kolkkia Callen ja Juhan toimesta. Kenttäviisikko puolusti hyvin ja etenkin puolustuspään levypallot jäivät Äijien hyppysiin. Erä MökÄlle pistein 20-15.

2. jaksoa leimasi, hyvän avauksen jälkeen, Äijien lukuisat pallonmenetykset, joista vastustaja rankaisi usealla helpolla nopealla. Kun palloa oli vaikea saada yli puolen kentän, oli tietysti mahdotonta saada kontrolloituja hyökkäyksiä aikaiseksi.  Erä vieraille pistein 13-17. Erätauolle siirryttiin MökÄn niukassa pinnan johtoasemassa pistein 33-32.

3. jaksolla mentiin tasatahtia kentän päästä päähän MökÄn taistellessa tosissaan ottelun voitosta. Callen tekemät kymmenen pinnaa pitivät Äijät mukana tasaisessa pelissä. Peli meni rikkonaiseksi, josta kieli erässä tehdyt 10 pinnaa vapariviivalta. Myöskin joukkueemme ottelussa saamat 25 virhettä ja Juhan näyttävän blokin myötä saatu ”voimateku” antavat kuvan taisteluasenteesta ottelun voittamisesta. Viimeiseen erään lähdettiin MökÄn kahden pinnan johtoasemassa tilanteessa 54-52.

4. jaksolla Äijien takki oli tyhjänä ja vantaalaiset pääsivät karkaamaan tavoittamattomaan johtoon. Ainoastaan Calle, Juhaja Janne pääsivät kaunistelemaan pistesarakkeitaan. Vauhdista pudonneet Äijät hävisivät päätöserän selvin numeroin 24-13 ja koko ottelun 76-68.

Huomioita pelistä: Kotitappio / Pallonmenetykset / Calle 31 pinnaa!

P(pisteet) / V(virheet) / T(tekut): Karru 4/-, Jukka 2/1, Juha 12/4/T, Ana -/5, Calle 31/1, Pekka 2/1, Paul 4/3, Timo 6/4, Janne 7/2, Jerkko -/4