otteluselostus MökÄ - Fortum

MökÄ – Fortum  01.02.2013

Moi !MökÄ taipui Fortumille – kauden ensimmäinen kotitappioViime perjantaina saatiin vastaan monista kiihkeistä ja tiukoista peleistä tuttu Fortum. Syyskaudella koettu selvä tappio ja huono pelisuoritus mielessä MökÄ lähti hakemaan revanssia ja puolustamaan tappiotonta kotiotteluiden putkea.Samalla kun joukkueet lämmittelivät kentällä ennen peliä, odotettiin ottelun toista tuomaria saapuvaksi paikalle. Ottelun päätuomarin V-M Ollilan johdolla päätettiin käynnistää peli yhden tuomarin voimalla. Toimitsijapöydän takana nähtiin herrat Kivinen ja Hailikari. Katsojina paikalla olivat puolestaan Viivi Hailikari ja Markus Hynninen. Aloitusviisikko suoritetun vaparikarsinnan jälkeen: Esa, Vellu, Jukka, Calle, Karru1. erän alku oli MökÄltä vahva. Kolmesta perättäisestä kolkista vastasivat herrat Saarikoski ja Adolfsson. Kaiken kaikkiaan vahvaa suorittamista Callelta erässä 14 pinnan edestä. Fortumin matala paikkapuolustus pakotti Äijät hakemaan ratkaisua kaukaa korilta. Maltillisella pallon ylöstuonnilla ja kierrättämisellä MökÄ hallitsi hienokseltaan erää. Erä MökÄlle 21-14.2. erässä MökÄn ote alkoi herpaantua. Fortum puolestaan paransi heittopeliä aloittaen ja päättäen erän kolkkeihin. Vastustajan uusi, ulkomaalaistaustainen hujoppi, sai häärätä turhankin vapaasti korillamme.  Juha nosti kierroksia omassa koneessaan ja pääsi useiden rikottujen läpiajojen seurauksena tuloksekkaasti vapariviivalle. Erä Fortumille pistein 21-17. Joukkueet siirtyivät erätauolle MökÄn 3 pinnan johdon turvin tilanteessa 38-35.3. erässä Äijien peli hyytyi ja liike pysähtyi kuin seinään. Ottelun alun pelinhallinta oli tipotiessään. Fortum puolestaan onnistui omassa hyökkäyspäässään edellisten erien malliin. Edes MökÄn siirtyminen paikkapuolustukseen ei muuttanut ottelun kulkua. Olisiko ehkäpä pitänyt ottaa aikalisä joukkueen herättämiseksi takaisin peliin? Erä Fortumille 18-10. Vastustajat olivat siirtyneet 6 pinnan johtoon ennen viimeistä erää tilanteessa 53-48.4. erän alkuminuuttien jälkeen alkoi MökÄn kiri. Joukkue sai puhallettu kirivaihteen päälle ja pääsi hinautumaan muutaman pinnan päähän vastustajasta. Kovasta yrityksestä huolimatta lopun tsemppi ei aivan riittänyt voittoon. Harmittavan tuntuinen tappio, sillä ottelu oli hallussamme kolmatta jaksoa lukuun ottamatta. Viimeinen erä pinnalla MökÄlle 12-11, Fortumin viedessä ottelun 4 pinnalla 64-60.Huomioita pelistä:  Juhan ja Callen hyökkäyspään tehot  / 3. erän notkahdus / 1. kotitappio P(pisteet) / V(virheet) / T(tekut): Karru 7/2, Esa -/-, Vellu 6/-, Kouvo 2/2, Jukka -/-, Juha 15/4, Ana -/2, Calle 30/3, Make -/-, Mikko -/- Raportoi,Karru