otteluselostus LOU - MökÄ

Moi !                                   LOU - MökÄ 14.12.2013

MökÄlle kotiintuomisena vierasvoitto Lohjalta

Syyskauden jolukuun tuplakierroksen toinen ottelu pelattiin heti hävityn kotipelin jälkeisenä lauantai-iltapäivänä LOUta vastaan Lohjalla. Matkamatsiin lähdettiin kahdella pirssillä, joista toinen starttasi Espoosta ja toinen Munkasta oikeaoppisesti Rigarin edestä. Pekan styyraamassa autossa istui kuskin lisäksi Vellu, Spede, Kouvo ja Ana ja Karrun kyydissä puolestaan kruusasivat Mikko, Des ja Calle. Kun Esakin oli löytänyt tiensä omatoimisesti Lohjalle, oli Äijillä kasassa kaiken kaikkiaan 10 pelaajan voitonnälkäinen joukkue.

Matkamatseissa on lähes varmaa, että pelipaikan löytäminen edellyttää navigointia ja kärsivällisyyttä. Niin nytkin, sillä Callen lähes varmojen ohjeiden mukaisesti päädyimme ensin väärälle koululle kaupungin toiseen laitaan. Pekalta puhelimitse saatujen tarkkojen ajo-ohjeiden avulla oikea koulu kuitenkin lopulta pienen sightseeingin jälkeen löytyi kuin löytyikin.

Vastassa oli, kuinkas muutenkaan, varsin nuori joukkue ja iso kenttä. Yhdistelmä, joka on tullut vuosi vuodelta tutummaksi ja tutummaksi. LOUn 8 pelaajan muodostaman junnuryhmän nuorin taisi hädintuskin olla 16 vuotias, eivätkä muutkaan olleet montaa vuotta vanhempia. Äijien keski-ikä tätänykyä lienee 55 vuoden paikkeilla, joten kysymyksessä oli mittelö Junnujen ja Äijien välillä.

Aloitusviisikko suoritetun vaparikarsinnan jälkeen: Karru, Kouvo, Ana, Mikko, Spede

1. erän ensimmäiset MökÄn pisteet upotti Karru. jonka jälkeen seurasi heittokätensä löytäneen Callen, ja hyvän loppukauden pelanneiden Kouvon ja Speden onnistumiset. Heti ottelun alusta lähtien Äijät ottivat komennon kentällä, vastustajien Junnujen hiukan aristellessa kokeneempia vastustajiaan. LOUn erässä upottamat 3 kolkkia kuitenkin osoittivat, että joukkueessa piili vaarallisuutta etenkin heittopelin osalta. Erä MökÄlle lukemin 20-15.

2. erä oli jatkoa pelin avausjaksolle. MökÄ sai tuotua rauhallisesti pallon ylös vastustajien päätyyn ilman suurempia paineita. Sopivalla liikkeellä ja oikea-aikaisilla syötöillä saatiin pallo hyville tekopaikkoille. Kouvo oli läpi ottelun hyvällä pelipäällä tehden erän kaksi viimeistä koria. Toinenkin erä vierasjoukkueelle 19-13. Ottelun puolivälissä tulostaulu näytti kotikatsomon pettymykseksi pistetilannetta Äijille 39-28.

3. erässä Äijillä antoivat hyville vastustajilleen oppitunnin koriksen pelaamisesta. 20 tehtyä pistettä ja ainoastaan 3 päästettyä koria kertovat mistä pelissä oli kyse. Puolustuksemme lukko, Mikko, piti varmasti vastustajan sentterin korimme ulkopuolella ja levypallot ulottuvillamme. Erä Äijille 20-6. Viimeiseen erään lähdettiin MökÄn 25 pinnan johtoasemassa tilanteessa 59-34.

4:s ja viimeinen erä oli lähinnä muodollisuus pelin loppuunsaattamiseksi. Hyvän vaihtorotaation seurauksena kaikki Äijät pääsivät kentälle esittämään osaamistaan. Des upotti kolkkinsa, Pekka juoksemaan nopeita. Ana ja Vellu tsemppasivat tuttuun tyyliin ja siinä sivussa nostelivat korin mieheen. Esalle pyrittiin pelaamaan viimeisten minuuttien aikana tekopaikkoja, mistä Karru ei omien sanojensa mukaan ollut alkuunsa tietoinen. Viimeinenkin erä MökÄlle 17-14 tulostaulun osoittaessa 40 minuutin tehokkaan peliajan päätteeksi lopputilannetta 76-48.

Lopuksi voittoa mentiin asiaankuuluvasti juhlimaan paikalliseen pubiin.

Huomioita pelistä: Hyvä 3. erä / Kokemus vastaan nuoruus / Saldo voitollinen ennen viimeistä syyskauden peliä: 6 - 3

P(pisteet) / V(virheet) / T(tekut): Karru 12/4, Esa -/-, Vellu 7/1, Kouvo 6/1, Des 3/1, Ana 3/3, Calle 28/-, Pekka 10/-, Mikko -/-, Spede 7/3