otteluselostus MökÄ - EBT M5

Äijät kahden ottelun voittoputkessa                    MökÄ – EBT M 5   19.11.2016
Tiivis syyskausi sai jatkoa voitokkaan Sykki pelin jälkeen kotona MYK:ssä EBT.tä vastaan. Puntit olivat kokoonpanojen osalta tasan 9-9 espoolaisjoukkueen ollessa arviolta n. 25 vuotta nuorempaa ikäluokkaa. Voitokkaan sykkipelin innoittamina Äijät taistelivat tosissaan pääsystä avaukseen kentälle. Historiallisesti kaikki 9 pelaajaa heittivät ensimmäisellä karsintakierroksella pallon pussiin. Lopulta useamman heittokierroksen jälkeen saatiin karsittua ottelun aloitusviisikko.

Toimitsijapöydän takana kirjurina tällä kertaa Des ja ajanottajana Julius Lehtonen.

Aloitusviisikko:  Kouvo, Calle, Ville, Pekka ja Janne.

1. jakson vauhdinpidosta vastasi urheilullinen ja lähes ikämiesikäinen EBT. Vastustaja oli selvästi tullut voittamaan Munkkaan, sillä sen verran kovaa vääntöä nähtiin kentällä. Mökin Äijät pisti kampoihin muutaman askeleen perässä nopeita vastustajia. Pinnoja Callelle, Villelle, Jannelle, kipparille ja Karrulle. 1. Erä EBT:lle 20-14.

2. jaksolla Äijät pääsivät vauhtiin hyvän paikkapuolustuksen ja parantuneen taisteluilmeen ansiosta. Jannen kaksi kovaa kolmosta oli myrkkyä EBT:lle. Juha ja Pekka pääsivät erässä jo edellä mainittujen Äijien lisäksi pisteiden makuun.  Erässä sattui ikävä tapaturma, sillä vastustajan pelaaja sai pallontavoittelutilanteessa sormen silmäänsä, jonka seurauksena hänet vietiin ambulanssilla vakavasti loukkaantuneena sairaalaan. 2. erä Äijille 22-9 ja peli 36-29 puolivälissä ottelua.

3. jakson EBT:n peliin vaikutti ymmärrettävästi oman pelaajan loukkaantuminen edellisessä erässä. Siinä missä kotijoukkue nakutti 4 onnistunutta kolmosta sisään, EBT onnistui tekemään ainoastaan 10 pinnaa. Juhan ja Callen ohella Pekka onnistui hienosti viimeisen sekunnin kolmosella. Spede merkkautti usean levypallon ohella tilastoihin kaksi onnistunutta pelitilannekoria. Erä MökÄ:lle 18-10 ja ottelu 54-39 ennen viimeistä erää.

4. jaksolla Äijien ote herpaantui ja EBT pääsi juoksemaan pallonmenetysten jälkeen useita helppoja koreja. Villen ja Kouvon onnistuneet kakkoset jäivät päätösjaksolla MökÄ:n harvoiksi onnistumisiksi. EBT kuroi 15 pinnan eron vauhdilla kiinni, eron jäädessä lopulta 6 pinnaan tuomarin viheltäessä pelin loppuneeksi.  Viimeinen erä EBT:lle pistein 17-8 ja ottelu MökÄ:lle 62-56.

Huomioita pelistä:  2 ottelun voittoputki / Vakava loukkaantuminen / Historiallinen vaparikarsinta

P(pisteet) / V(virheet) / T(tekut):  Karru 3/2, Kouvo 2/1, Jukka 2/-, Juha 12/1, Calle 12/-, Ville 10/3, Pekka 7/2, Janne 10/1, Spede 4/-