otteluselostus MökÄ - Kukkakepit

Kukkakepit Äijiä vahvempia Haagassa                                     MökÄ - Kukkakepit   13.12.2014

Viimeinen syyskauden kotiottelu pelattiin tuttua vastustajaamme Kukkakeppejä vastaan tuplakierroksen ja  lähestyvän joulunajan merkeissä. Vastustaja oli tullut paikalle tiiviillä 7 miehen ryhmällä, josta kuitenkaan ei puuttunut kokoa ja taitoa. Kaksi Keppien tornia olivat varsin massiivisen kokoisia omiimme verrattuna.

MökÄn monipuolinen joukkue sisälsi Äijiä jokaiselle pelipaikalle täyden tusinan verran. Kirjurina toimi loukkaantumisesta edelleen kärsivä Juha ja kippaimme Jukka hoiteli flunssaisena puolestaan valmentajan tehtäviä.

Aloitusviisikko suoritetun vaparikarsinnan jälkeen: Karru, Vellu, Des, Ana, Calle

1. erää Kukkakepit lähtivät kahden tornin taktiikalla, joka tuottikin Äijille heti vaikeuksia etenkin korin alla. Pienellä kentällämme kaksi isoa pelaajaa pystyivät sumputtamaan korin alustan siten, että sinne ei ollut liiemmälti asiaa. Useammin kuin kerran heittomme blokattiin tylysti kyseisten herrojen toimesta. Äijät olivat pakotettuja kaukoheittoihin, jotka puolestaan tuntuivat lentävän kaikkialle muualle kuin vastustajan koriin. Kaikesta huolimatta Callelle ja Vellulle muutama onnistuminen kaaren takaa. Erä Kukkakepeille pistein 21-16.

2. erässä onnistumisia sai etsiä suurennuslasin avulla. Spede oli hyvällä pelipäällä ja muutamalla mainiolla syötöllä löysi hyvin korin alle vapaaksi jääneen Pekan. Akseli Spede – Pekka toimi hyvin läpi ottelun ollen paras osa-alue Äijien pelissä. Toinen onnistuja oli Kouvo, joka napsi hyvän liikkeen ja ajoituksen avulla tukun maukkaita ribareita erityisesti omassa hyökkäyspäässämme. Hyvästä yrityksestä huolimatta piste-ero Kukkakeppeihin kasvoi erän loppua kohden lähes kymmeneen pisteeseen. Erä- ja puoliaikatauolle mentiin Kukkakeppien johtoasemassa 34-27.

3. erä. Calle? Kahdessa viimeisessä erässä pistelinkomme sarakkeeseen merkittiin tylysti 0 pistettä.  Kysymys kuuluu, mitä Äijän heittokädelle oli erätauolla tai ylipäätänsäkään tapahtunut? Osumatarkkuus kaukoheitoissa joukkueen osalta taisi olla arviolta liki 15 %:n luokkaa. Speden hyvien puolustuspään ribarien ansiosta pallo saatiin nopeasti takamiehillemme, jotka kuljettivat pallon ylös vastustajan kenttäpäätyyn tiukassa miesvartioinnissa. Tasainen erä Kukkakepeille kahdella pinnalla pistein 17-15. Viimeiseen 4. erään lähdettiin takaa-ajo asemasta tilanteessa 51-42.

4. erään Jukka ohjeisti Äijät tiukkaan tsemppiin ottelun kääntämiseksi eduksemme. Pahimmillaan ero kävi tappioksemme jo 18 pinnassa, mutta vähä vähältä ja minuutti minuutilta piste-eroa saatiin kurottua ” ärsyttävään ”  5 pinnaan. Tätä lähemmäksi Äijät eivät päässeetkään, sillä tähän olisi tarvittu ehdottomasti myös muutama onnistunut kolkki. Hyvin läpi ottelun pelannut Pekka nosteli nopeiden päätteeksi muutaman kakkosen Speden onnistuneiden ratkaisujen ohella. Ilkan sisään menneet vaparit päättivät ottelun, jonka loppulukemat olivat Kukkakeppien hyväksi varsin pieninumeroisesti 64-54.

Huomioita pelistä: Akseli Spede - Pekka / Kouvon hyökkäyspään levarit / Calle?

P(pisteet) / V(virheet) / T(tekut): Karru 2/1, Esa -/-, Vellu 12/3, Kouvo -/2, Des -/-, Ana -/2, Calle 10/1, Ilka 6/-, Pekka 15/4, Tero 2/2, Mikko -/2, Spede 7/2