otteluselostus MökÄ - HNMKY-Helaveikot

Äijille kauden 4.s tappio                HNMKY - Helaveikot - MökÄ 22.11.2016
Kampin liikuntakeskuksessa pelatussa 5. divarin C-lohkon vieraspelissä MökÄ sai tällä kertaa vastaansa HNMKY – Helaveikot. ToPon miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Konttisen johdolla pidetyt harjoitukset olivat juuri päättyneet Äijien tullessa kentälle lämmittelemään ennen pelin alkua. MökÄn 9 pelaajan rosterin perinteiseen lämmittelyyn kuului kuten aina ennen ottelun alkua vapaata heittelyä sekä lay up -juoksua.

Vastustaja Helaveikot oli nuorekas ja urheilullinen joukkue, pelaajien iän ollessa kolmenkymmenen ikävuoden hujakoilla. Luvassa oli varttuneemmille Äijille jälleen kerran 40 minuutin mittainen hikinen iltapuhde.

Aloitusviisikko:  Karru, Jukka, Ana, Calle ja Pekka.

1. jakso saatiin ylösheiton jälkeen liikkeelle tasaisissa merkeissä. Puolustukseen lähdettiin miehellä ja hyökkäykseen kipparin komennossa. Joukkue osoitti hyvää taistelutahtoa ja piti hyvillä otteillaan tilanteen tasaisena. Calle ja Janne olivat alusta asti hyvällä tuloksekkaalla heittopäällä. Muita pistekirjauksia Karrulle, Jukalle ja Pekalle. 1. Erä Helaveikoille niukasti pinnalla 18-17.

2. jakso oli MökÄlle heikko. Oma hyökkäys oli tehotonta, pallonmenetyksiä tuli paljon ja levypallot jäivät isäntien hyppysiin. Oltiin askeleen ellei kaksi jäljessä tilanteessa kuin tilanteessa. 2. erä isännille selvin lukemin 21-11. Isolle tauolle mentiin Helaveikkojen johtoasemassa 39-28.

3. jaksolla Jomi oli Äijien kantava voima. 11 erässä tehtyä pinnaa pitivät MökÄn vielä iskuetäisyyden päässä Helaveikoista. Tukea Jomille antoi pisteissä lähinnä Pekka kahden kakkosen muodossa. Kovan vauhdinpidon väsyttämä joukkue teki parhaansa pysyäkseen mukana pelissä. Erä isännille 22-17 ja tilanne ennen viimeistä erää Helaveikoille 61-45.

4. jakson vei ansaitusti nimiinsä loppuun asti taistellut Mökin Äijät. Janne ja Calle viihtyivät rikkonaisessa viimeisessä erässä vapariviivalla 7 pinnan edestä. Jomin ottelun kolmas kolmonen kirjattiin erän alkuun. Viimeinen erä pinnalla Äijille 18-17, ottelun mennessä Helaveikoille 78-63.

Huomioita pelistä:  Vain 7 virhettä / Voittoputki katkesi / Rikkonainen 4:s erä

P(pisteet) / V(virheet) / T(tekut):  Karru 4/1, Esa -/-, Jukka 2/-, Jomi 16/1, Kouvo 4/2, Ana 2/1, Calle 17/1, Pekka 6/1, Janne 12/-