otteluselostus MökÄ - Old Boys

Old Boys:lle niukka voitto SVUL:ssa pelatussa ottelussa

MökÄ – Old Boys 04.11.2016

Poikkeuksellisesti perjantai-illan kotiottelu pelattiin Töölössä sijaitsevassa tutussa SVUL:n vanhassa liikuntahallissa.  Tämä johtui siitä, että sekä kotiluola MYK että pelipaikaksi alun perin sovittu Kisis olivat samanaikaisesti varattuja. SVUL:n on monelle kouluajoista tuttu. Hallissa käytiin voimistelutunnilla uimassa ja myöhemmin Hasan&Partnersin vuorolla pelaamassa korista.

Peräti täyden tusinan verran Äijiä saapui hyvissä ajoin paikalle lämmittelyyn ennen ottelun alkua. Kaarevakattoisen salin valaistus todettiin koripäädyissä varsin heikoksi, mikä osaltaan heikensi muuten sangen asiallisen oloisen salin kokonaisvaikutelmaa.

Illan vastustaja oli tuttu keravalainen Old Boys, jota vastaan on aikaisemmin pelattu useita tiukkoja pelejä. Etenkin aina vaarallinen Toppinen ja pitkänhuiskea Voutilainen pitkästä päästä olivat ennakkoon merkattuja pelaajia.

Ottelun tuomaroinnista vastasi parivaljakko Grujic&Predrac.

Aloitusviisikko:  Karru, Juha, Ana, Pekka ja Timo

1. jakso antoi heti alkuminuuteista alkaen suuntaviivat tulevalle pelille. Old Boysin Toppinen osoitti vaarallisuutensa tekemällä peräkkäiset kakkosen ja kolmosen heti erän alkuun. Äijien erän pisteistä vastasivat Juha ja Calle tehden mieheen kaaren takaa kolmosen. MökÄn kesy miespuolustus antoi liiaksi korintekomahdollisuuksia vastustajille, joka rankaisikin lepsuilusta peräti 24 pinnan edestä. Erä Old Boys:lle 24-8.

2. jaksoon Äijät tulivat uudella sykkeellä Jannen heittäessä erän alkuun molemmat vaparit sisään. .Jannen lisäksi Jomi toi tarvittavaa vauhtia kentälle hyvillä tehoilla. Kun tähän lisättiin vielä Pekan ja Timon juoksuvoima ja Callen onnistuneet kolkit, oli peli saanut Äijien kannalta katsottuna uuden ilmeen.  Ana ja Kouvo tekivät kovaa likaista työtä etenkin puolustuspäässä väsyttäen 8 pelaajalla pelanneita vastustajia. Old Boys:n heittopaikat saatiin samalla eliminoitua tiivistyneen joukkuepuolustuksen ansiosta. 2. erä Äijille 18-13 pöytäkirjan osoittaessa pelitilannetta vastustajien eduksi 37-26 siirryttäessä ottelun puolivälin tauolle.

3. jaksoon alun onnistumisista vastasi Pekka kolmella kakkosella. Mitä pitemmälle erä eteni, heilutti tahtipuikkoa kentällä Jomi, joka pääsi hassuttamaan kankeampia vastustajia kerta toisensa jälkeen. Erän 13 pinnaa oli Äijältä kova suoritus. Old Boys pääsi vapariviivalle kerta toisensa jälkeen Äijien puolustuksen fyysisyyden seurauksena. Tiukka erä pinnalla vieraille pistein 20-19. Tilanne ennen viimeistä erää Old Boys:lle 53-45.

4. jaksolla MökÄn kahden edellisen erän hyvä vire oli poissa. Väsymys näkyi myös vastustajien kasvoilla ja liikkeissä. Edes viimeisen erän Vellun ja Juhan onnistuneet kolkit eivät riittäneet nostamaan Äijiä Old Boys:n rinnalle ja ohi. Tasainen viimeinen erä kotijoukkueelle kahdella pinnalla 10-8 vastustajien viedessä pelin tällä kertaa Keravalle pistein 63-57.

Huomioita pelistä: Huono 1. erä / Jomi! / 9 kolkkia

P(pisteet) / V(virheet) / T(tekut):  Karru 2/-, Vellu 3/2, Jomi 21/2, Jukka -/-, Juha 6/5, Ana -/3, Calle 13/2, Pekka 8/2, Janne 2/2, Spede -/3, Timo 2/-