otteluselostus NMKY Pallon Ponputtajat - MökÄ

Moi !                                                                                      NMKY Pallon Pomputtajat – MökÄ 21.11.2013MökÄlle kirvelevä jatkoaikatappioViime viikon tuplakierroksen ensimmäinen peli pelattiin torstaina tutussa Malmin Helmi Centerissä. Täysmittainen pelikenttä oli heti sisään saavuttaessa ja aulatilasta nähtynä, kunnioitusta herättävän kokoinen. Lähes tuplasti kotiluolaamme suurempi areena tiesi Äijille työntäyteistä iltapuhdetta lähes lepakkovuorolla pelatussa ottelussa. Des muisteli, että sali oli sitten viime näkemän kokenut jonkinmoisen ehostuksen. Silmin nähden hyvässä lakassa oleva vaalea parketti kiilsi uutuuttaan.Kentälle alkulämmittelyyn saapui varsin isokokoinen kymmenen pelaajan kotijoukkue. Äijistä puolestaan paikalle oli löytänyt tiensä loppusyksyn sateisessa pimeydessä kiitettävät 11 pelimiestä. Lyhyen warm upin jälkeen oli odotettavissa että sadepisarat vaihtuisivat pikapikaa hikipisaroiksi Äijien ohimoilla.Aloitusviisikko suoritetun vaparikarsinnan jälkeen: Vellu, Jukka, Calle, Tero ja Pekka1. erä sai katastrofialun Pallon Ponputtajien juostessa vauhdilla helppoja koreja toisensa perään. Tilanteesta 8-0 oltiin pian tilanteessa 12-0. Vihdoin, kun peliä oli pelattu nelisen minuuttia, rikkoi Calle kuparisen upottamalla kolkin ja heti perään vaparin. Äijät pelasivat kuin kohmeessa, puolustuksessa nukuttiin ja hyökkäyspäässä seistiin. Erä kotijoukkueelle selvällä erolla 22-10.2. erään lähdettiin lyhyen lepotauon jälkeen. Varsin kovalla itseluottamuksella pelanneet Pallon Pompottajat jatkoivat hyviä otteitaan. Karrulle osuneen hyvän erän alun jälkeen pisteiden teosta vastasivat Pekka ja Ana. Äijät olivat hitaasti lämpenemässä pääsemässä mukaan peliin. Paikkapuolustuksemme tiivistyi ja vastustajien elämä korillamme tehtiin vaikeammaksi. Erä 10 minuutin tehokkaan peliajan jälkeen isännille 20-17. Puolivälissä peliä mentiin tauolle 15 pisteen tappioasemassa tilanteessa 42-27.3. erään lähti kipparimme Jukan johdolla varsin päättäväinen Äijäviisikko. Herrat Pekka Ja Calle vastasivat pisteiden tekemisestä ja takamiehemme Jukka, Tero, Ana ja Des taasen pallon ylöstuonnista. Laidassa viilettivät Vellu, Esa, Kouvo ja Ilkka. Tämän kaiken seurauksena asetelmat kentän molemmissa päissä muuttuivat eduksemme. Erä MökÄlle pistein 17-10 ja piste-ero oli kaventunut 8 pinnaan. Viimeiseen erään lähdettiin takaa-ajoasemasta 52-44.4. erän koko joukkueen taistelutahto huipentui Callen ilmiömäiseen heittopeliin. Kuuma pelaajamme pisti pallon pussiin paikasta kuin paikasta. Piste pisteeltä Äijät kuroivat eroa kiinni erän loppua kohden. MökÄlle viimeinen erä pistein 9-17 ja peli tasan 40 minuutin jälkeen 61-61.5 minuutin jatkoajalla isännät ottivat heti alusta asti komennon käsiinsä. Marginaalit olivat pieniä ja hyvällä onnella peli olisi voinut ratketa eduksemme jo varsinaisen peliajan kuluessa. Paljon jäi jossiteltavaa ottelun jälkeen. Jatkoaika kotijoukkueelle 8-5. Pallon Pomputtajat veivät lopulta jännän ottelun nimiinsä pistein 69-66.Huomioita pelistä: Callen 4. erän heittopeli / Huono alku – hyvä loppu / Jatkoaikatappio ja paljon jossiteltavaa P(pisteet) / V(virheet) / T(tekut): Karru 13/3, Esa -/-,Vellu 4/2, Kouvo 1/2, Des -/-, Jukka -/-, Ana 2/3, Calle 31/-, Ilkka -/-, Pekka 15/2, Tero -/3 Raportoi,Karru