otteluselostus MökÄ - BTA 2012

Moi !                                                                                                                                 MökÄ – BTA 2012  20.11.2015

Munkkiniemen Yhteiskoulussa pelattu kotiottelu kääntyi tappioksi ottelun kolmannessa erässä

Tiivistahtisen syyskauden ollessa parhaassa vauhdissa Äijät sai vastaansa MYKssä pelattuun kotiotteluun lohkon puolivälin yläpuolella olevan Helsinki Basket Teamin. Ainoastaan yhden voiton napanneelle ja 5. divarin häntäpäässä keikkuvalle MökÄlle syksy on ollut vaikea lukuisten loukkaantumisten ja poissaolojen johdosta. Vain harvoin ollaan jalkeille saatu paras mahdollinen ja iskukykyinen joukkue.

Viime kaudella saamamme nuoret vahvistukset, Jomi ja Janne, ovat olleet alkukaudesta kiireisiä valmennus- ja seura-asioissa. Onneksemme saimme kuluvalle kaudelle vahvuuteemme Juhani `Jussi` Järven, pitkän linjan Topolaisen, joka on tuonut aimo annoksen liikkuvuutta, taitoa ja osaamista joukkueeseen.

Illan otteluun oltiin saatu jalkeille loukkaantumisista huolimatta täydet 10 pelaajaa vastustajan juoksuttaessa alkulämmittelyyn 9 pelaajan rosterin. Toimitsijapöydän takana ajanotto- ja kirjuritehtävissä nähtiin tuttu kaksikko Ojanen&Hynninen.

Aloitusviisikko suoritetun vaparikarsinnan jälkeen: Kouvo, Jukka, Ana, Mikko ja Spede

1. erän aloitti vahvasti jalkavaivoista kärsivä Ana, joka pussitti Speden tekemän avauskorin jälkeen onnistuneella vaparilla höystetyn kakkosen sisälle. Kipparin taktiikan mukaisesti ensimmäinen erä aloitettiin miespuolustuksella. Erän kotijoukkueen loppupisteistä vastasi hyvässä heittovireessä ollut Calle. Erä BTA:lle 14-11.

2. erässä nähtiin Kouvon johdolla taisteleva MökÄ. Kouvo teki joukkueen eteen totutun tehokasta likaista puolustuspään duunia sekä kentän pinnassa parketilla että korin alla. Pisteet jakautuivat tasaisesti 5 pelaajan kesken, Jannen tuodessa kaivattua vauhtia kentälle. Erä pinnalla Äijille 14-13. Erätauolle ja puoliajalle lähdettiin 2 pinnan takaa-ajotilanteessa 25-27.

3. erän oli MökÄltä kauden huonoimpia. Edes Callen 9 peräkkäistä pistettä ei riittänyt pitämään Äijiä mukana pelissä. BTA, joka tuli tilanteisiin kovaa ja vauhdilla, dominoi peliä kentän kaikilla osa-alueilla. Vastustajien nro:t 30 ja 35 tekivät kolme kolkkia peräkkäin vastaten joukkueen 35 pisteestä koko ottelussa. MökÄlle puolestaan tuli väsymisen seurauksena paljon pallonmenetyksiä ja ohiheittoja. Erä BTAlle 30-14 ja tilanne ennen viimeistä erää jo ratkaisevan tuntuisesti vieraille 57-39.

4 erään lähdettiin erätauolta 18 pinnan takaa-ajoasemasta paikkapuolustuksella.  Jukka osoitti nousukuntoaan loukkaantumisensa jälkeen heittämällä kakkosen lempipaikaltaan sisään. Muita valopilkkuja erässä ei Äijien taholta nähty. Karru pisti erän viimeisen pinnan vapariviivalta sisään viimeistellen ottelun lopputuloksen, joka kirjattiin BTAlle pistein 74-51.

Huomioita pelistä: Callen hyvä heittopeli / Kouvon ja Esan tsemppi / 3. erän hyytyminen

P(pisteet) / V(virheet) / T(tekut): Karru 5/2, Esa -/1 Kouvo 1/1, Jukka 2/1, Ana 3/2, Calle 26/1, Janne 7/-, Mikko -/-, Jussi 2/2, Spede 5/-