otteluselostus HNMKY Hiipuneet Tähdet - MökÄ

Moi!                                                                                                         HNMKY Hiipuneet Tähdet - MökÄ  29.02.2016

Nousukuntoisille Äijille pinnan voitto Hiipuneista Tähdistä

Voittoputkessa kautensa hyvin aloittanut MökÄ saapui 10 Äijän voimalla viime maanantaina Kumpulan Liikuntakeskuksessa pelattuun 5. divarin otteluun. Vastassa tällä kertaa NMKYn nuorista aikuisista koripalloilijoista koostunut tasainen ja tasapitkä 11 pelaajan joukkue.

Tuomaroinnista vastasi soolona Espanjalainen naistuomari A. Chueca Moreno, joka selvityi tehtävästään kiitettävin arvosanoin.

Aloitusviisikko suoritetun vaparikarsinnan jälkeen: Esa, Juha, Calle, Pekka ja Jussi

1. jakso ei lähtenyt Äijien kannalta katsottuna hyvin liikkeelle. Oma heittopeli oli kadoksissa eikä puolustuskaan onnistunut estämään Naminkalaisten nopeita hyökkäyksiä kohti omaa koriamme. Come backin loukkaantumisen jälkeen tehnyt Karru esiintyi Callen ohella pirteästi kentällä. Jakso MökÄlle 24-15.

2. jaksolla MökÄ sai koneensa käyntiin Jomin tullessa kesken ottelun vahvistamaan Äijien kokoonpanoa. Jomin ohella Janne esitti kentällä vahvoja suorituksia Callen jatkaessa tehokasta heittopeliään kaaren molemmilta puolilta. Kipparin tiukassa valmennuksessa strateginen siirtyminen paikkapuolustukseen pysäytti vastustajien läpiajot Äijien korille. Erä MökÄlle 8 pinnalla tilanteen ollessa toisen jakson jälkeen isännille 37-34.

3. jakso saatiin käyntiin lyhyen n. 5 minuutin puoliajan jälkeen. Äijien peli rullasi vauhdikkaana, kiitos pitkälti Jomin ja Jannen.  Tulitukea antoivat myös Juha onnistuneella kolkilla ja Vellu erän keskivaiheen kakkosella. Karru käytti heittopaikkansa hyvin ja kirjautti ottelussa 4/4 lukemat.  Erä MökÄlle 21-18 ja tilanne ennen viimeistä erää tasan 55-55.

4. jakson loppu oli kuin MökÄn oppikirjasta. Viimeiseen 10 minuutin erään lähdettiin kutkuttavasti tasapisteistä. Calle, Jomi ja Janne ratkaisivat kylmäpäisesti Naminkan nro 22:n vastatessa vähintäänkin yhtä jäätävästi 11 pinnan edestä. Viimeiseen minuuttiin lähdettiin muutaman pinnan tappioasemassa kipparimme Jukan kaivaessa esille MökÄn pelikirjasta kohdan ” pelin ratkaisu viimeisellä minuutilla ”.  Pelaajien virhetilien täyttyessä oli ottelun loppu varsin rikkonainen. Tällä kertaa pallo pomppi Äijille pistein 18-17.  Ottelu MökÄlle 73-72!

Huomioita pelistä: MökÄn pelikirja / Pinnan voitto / Jukan koutsaus!

P(pisteet) / V(virheet) / T(tekut):  Karru 8/2, Esa -/-, Vellu 4/2,  Jomi 14/1, Jukka -/-, Juha 5/4, Calle 26/2, Pekka 1/5, Janne 15/1, Jussi -/3