otteluselostus MökÄ - Eukko

Moi !Äijät antoivat kyytiä Eukolle Haagan kotisalissaViime perjantaina saatiin odotettu uusi koriskausi avatuksi kotiottelulla Espoosta saapunutta Eukkoa vastaan. Valmistautuminen kauteen noudatti samaa kaavaa kuin aikaisempinakin vuosina eli kesä kului Paltsilla pidettyjen kesätreenien merkeissä. Syysiltojen jo pimetessä, on Granin ja Haagan treenivuoroilla haettu vauhtia ja viimeistelty pelikuntoa nyt alkaneen kauden koitoksiin.Onnistuneesta viimeistelystä ja pelaajien innokkuudesta kertoi matsiin saapunut täysi tusina pelinälkäistä Äijää. Toimitsijapöydän takana ajanotosta vastasi Jalle ja pöytäkirjan pitämisestä puolestaan Spede. Tuomarikaksikko Jäntti&Ollila jatkoi siitä mihin edellisellä kaudella oli jäänyt. Huomio kiinnittyi Sepon frisyyriin, joka oli saanut uusia takakiehkuroita miehen ulkonäön muistuttaessa nyt erehdyttävästi kansallisrunoilijaamme Runebergia.Aloitusviisikko suoritetun vaparikarsinnan jälkeen: Calle, Vellu, Kouvo, Ville ja Tero.1. erän alku oli Äijille syystä tai toisesta heikko. Vastustaja pääsi käynnistämään koriin johtaneita nopeita  hyökkäyksiä omien heikkojen hyökkäyspään ratkaisujemme seurauksena. Eukon paikkapuolustus omalta osaltaan otti Äijiltä vauhdin pois ja pakotti kotijoukkueen heikkoihin ratkaisuihin. MökÄn ensimmäistä koria saatiinkin odottaa useamman minuutin kunnes Calle päätti Villen hyvän ylösnousun ja syötön seurauksena lay upinsa koriin. Vastustajan johtaessa tilanteessa 10-2 käynnistyi akselilla Adolfsson&Hailikari&Tuomisto koritehtailu, josta ei sitten tullutkaan loppua ennen  loppusummerin soimista. Calle merkkautti erään 6 pinnaa, Ville 2 kolkkia ja Tero kolkin. Erä MökÄlle 19-16.2. erässä Mökän peli vapautui onnistuneiden suoritusten seurauksena.  Erässä tehtiin ennätykselliset 8 kolkkia neljän MökÄläisen toimesta. Ilotulitusta johti Ville ja Calle kolmella kolkilla sekä Juha ja Des kumpainenkin kolkilla. Erän erikoisuuksiin kuului Mikon hankkima paitateku. Valkoisella` jokeripaidalla` pelaaminen johti siihen, että joukkueen saunailtana saadaan nauttia kopallinen janojuomaa. MökÄn dominoima erä suvereenisti kotijoukkueelle 28-9. Puoliaikatauolle siirryttiin Äijien johtaessa pistein 47-25.3. erä oli jatkoa edellisen erän rennolle pelisuoritukselle. Erän onnistujiin kuuluivat kipparin ohella Esa, Kouvo ja Karru. Edes Eukon siirtyminen paikkapuolustuksesta miesvartiointiin ei muuttanut pelin kulkua. Vahvalla skriinipelillä MökÄ pystyi pelaamaan hyviä heittopaikkoja vapaaksi jääneille pelikavereille. Erä jälleen MökÄlle nyt pistein 21-5. Viimeiselle jaksolle siirryttiin Äijien johtaessa suurinumeroisesti 68-30.4. erä oli MökÄltä luvattoman heikko ehkä lohkon heikointa joukkuetta vastaan. Edellisten erien onnistumiset olivat kortilla ja kolkit kadoksissa. Pekan erän loppupuolelle tekemät peräkkäiset 5 pinnaa eivät aivan riittäneet viimeisenkin erän viemiseen. Juha onnistui erän loppuminuuttien tiimellyksessä hankkimaan itselleen tekun protestoimalla tuomarille saamastaan virheestä. MökÄltä kokonaisuudessaan hyvä kauden avaus ja voitto pistein 83-48. Lisäksi rookie Villeltä loistokas avauspeli MökÄn pelipaidassa.Huomioita pelistä:  14 kolkkia - liekö MökÄn historian ennätys ! / Kauden avaus ja kotivoitto / 11 Äijää pisteillä / Villen 1. peli MökÄssäPisteet: Karru 5, Kouvo 2, Jukka 2, Juha 3, Calle 26, Pekka 7, Tero 11, Esa 2, Vellu 2, Des 6, Ville 17Raportoi,Karru