otteluselostus Eukko - MökÄ

Moi !                                                                                                                                     Eukko - MökÄ  08.10.2015

Eukko ja Äijät ottivat yhteen Pihlajamäessä pelatussa ottelussa

Kauden toinen ottelu pelattiin tutussa Pihlajamäessä Lucina Hagmanin kujalla sijaitsevassa Helsingin Uudessa yhteiskoulussa. Illan jo hämärtyessä parkkipaikalle avautuvien liikuntasalin isojen ikkunoiden läpi oli nähtävissä, että Eukko oli jo lämmittelemässä hyvissä ajoin ennen peliä täydellä miehistöllä. Omassa päädyssämme näkyi ainoastaan Anan tuttu hahmo.

Viime hetken alkulämmittelyyn mennessä MökÄ sai kuitenkin kentälle 8 pelikuntoista Äijää, joista Pekka tosin vieläkin ollen hiukan toipilaana. Kippari jatkoi siitä mihin ensimmäisessä ottelussa jäi eli vastasi kokenein ottein joukkueensa valmennuksesta. Keväällä 2014 keskinäisen ottelun jatkoaikatrillerin vei nimiinsä Eukko.

Aloitusviisikko suoritetun vaparikarsinnan jälkeen: Kouvo, Ana, Calle, Pekka ja Spede

1. erä saatiin ylösheiton jälkeen käyntiin tasaisissa merkeissä. Calle oli hyvässä heittoiskussa tehden MökÄn avauskorin ja suurimman osan erän pinnoista. Onnistuneita vapareita kirjattiin sekä Analle että Pekalle. Miespuolustus ja Speden puolustuspään hyvät otteet näyttivät toimivan ja jatkuvan vastustajan jäädessä 13 pinnaan. Kouvo teki paljon tinkimätöntä duunia laajalla säteellä. Erä niukasti Äijille 15-13.

2. erässä Vellu lämpeni ja sai moottorinsa käyntiin. Hyökkäyspäässä tehot olivat kohdallaan Äijän heiluttaessa korisukkaa 6 pinnan arvoisesti. Tulitukea saatiin myös Speden, Anan, Callen ja Karrun suunnalta. Eukko pääsi juoksemaan nopeita ottelun hallinnan siirtyessä erän edetessä kotijoukkueelle. MökÄn puolustuspäähän paluu ei ollut riittävän nopeaa hyökkäyspäässä menetettyjen levypallojen seurauksena. Erä Eukolle 21-16. Puoliajalle siirryttiin 3 pinnan tappioasemassa tilanteessa 34-31.

3. erässä Kippari asetti joukkueensa paikkapuolustukseen Eukon pysäyttämiseksi. Etäämmälle korista pakotettu kotijoukkue heitti hyvin molemmilta puolilta 3 -pisteen kaarta. Lisäksi kotijoukkue nosti fyysissyden lisäksi pelitempoa. Äijien jalat alkoivat painaa. Ei kuitenkaan Ikinuorella Esalla, joka juoksi päästä päähän kenttää nuorempien vauhdissa. Todettakoon, että kokenut pelimies on osallistunut esimerkillisesti sekä kesän Paltsin Aksun Avoimiin sekä syksyn sisätreeneihin. Erä emännille 16-8.

4:n erään lähti kentälle taisteleva MökÄ. Erän alkuun hyvin pelannut Vellu latasi kaksi kakkosta sisään Callen jatkaessa kolmella sisään menneellä vaparilla. Koko Äijä viisikko taisteli kentällä kuin uudesti syntyneenä. Hyvä heittopeli ja onnistuneet suoritukset kentän molemmissa päissä ruokkivat joukkueen nousua aivan Eukon kantaan. Pienestä jäi kiinni, että oltaisiin päästy vähintäänkin jatkoajalle saatikaan ottamaan voitto varsinaisella peliajalla.  Hyvästä viimeisestä erästä huolimatta Eukolle niukka kolmen pinnan voitto lukemin 63-60. Viimeinen erä MökÄlle 21-13.

Huomioita pelistä: Calle ja Vellu / Niukka vierastappio / Hyvä viimeinen erä

P(pisteet) / V(virheet) / T(tekut): Karru 6/4, Esa -/1, Vellu 18/1, Kouvo -/5, Ana 5/4, Calle 24/4, Pekka 3/2, Spede 4/2