otteluselostus NMKY Yökoris - MökÄ

NMKY Yökoris - MökÄ 10.02.2013

Moi ! NMKY Yökoris juoksi jalat alta hyvin taistelleilta Äijiltä Nimensä mukaisesti peli vastustajaamme NMKY Yökorista vastaan pelattiin myöhään viime sunnuntai-iltana Malmin palloiluhallilla. Syksyn kotipelissämme nappasimme maukkaan pinnan voiton hyvästä joukkueesta, jonka kausi on selvästi ollut nousujohteinen. Lisäksi sijoitus lohkossa kolmantena MökÄn edellä antoivat luvan odottaa tiukkaa kamppailua ottelun voitosta.8 Äijää löysi tiensä ottelupaikalle talvi-illan hämärässä. Varsin isokokoinen ja atleettinen isäntäjoukkue oli puolestaan saanut jalkeille täyden kymmenikön. Erityishuomio kiinnittyi Yökoriksen valmentajaan, joka läpi ottelun piiskasi omiaan äänekkäiden ohjeiden ja taktisten kuvioiden muodossa.  Aloitusviisikko suoritetun vaparikarsinnan jälkeen: Ana, Vellu, Pekka, Calle, Karru1. erä lähti käyntiin juuri niin fyysisesti ja kovalla tempolla kuin oli osattu odottaakin. Kipparimme Jukka ohjeisti Äijiä siirtymään paikkapuolustukseen kahden äijäpuolustuksen jälkeen. Aluepuolustuksesta huolimatta isolla kentällä jäi pelaajiemme väliin varsin isoja aukkoja, joihin isäntäjoukkueen palaajat ahnaasti pyrkivät ajamaan. Omassa hyökkäyspäässämme vastuuta jaettiin tasaisesti pisteiden jakautuessa viiden pelaajan kesken. Hyvästä taistelusta huolimatta erä Yökorikselle selkeästi 24-16. 2. erään lähdettiin taistellen. Äijät lähtivät haastamaan isokokoisempia vastustajiaan, josta usein seurauksena virhe ja vaparit. `Sentterimme` Vellu viihtyi erän lopussa viiden pinnan edestä vapariviivalla Yökoriksen saadessa virhetilinsä täyteen. Oma puolustuksemme tiivistymisen seurauksena isännät joutuivat hyökkäyksissään ahtaammalle. Tämän seurauksena Äijät pääsivät hetkittäin kuromaan eroa kiinni muutamaan pinnaan. Callen erässä tekemät 14 pinnaa pitivät MökÄn iskuetäisyyden päässä. Tiukka erä isännille pinnalla 26-25. Hengähdystauolle ja puoliajalle siirryttiin Yökoriksen johtaessa pistein 50-41. 3. erässä ottelun fyysisyys ja kova tempo alkoivat painaa Äijien jaloissa. Yökoris pääsi käynnistämään helposti nopeita harppuunahyökkäyksiä turhankin helposti. Ratkaistakseen ottelun, Yökoriksen valmentajan ohjeita noudattaen, vastustajat ottivat kokokentän prässin pakottaen takamiehemme ahtaalle pallon ylöstuonnissa. Kipparin ohjetta `nopeasti alas puolustukseen` ei pystytty tai jaksettu noudattaa läpi ottelun. Virheiden sävyttämässä ottelussa isännät saivat yhteensä peräti  29 virhettä ja MökÄ puolestaan 11 + T. Teknisen suunsoitosta kirjautti itselleen hyvin läpi ottelun taistellut Ana. Karru pääsi harjoittelemaan vapareita Callen ja Pekan ohella. Pekan vaparit 6/6 upposivat ottelussa 100 %:sti. Erä selkeästi isännille 23-15 Yökoriksen karatessa jo tavoittamattomaan 17 pinnan johtoon pistein 73-56. 4. erä oli MökÄn kannalta katsottuna lähinnä pelaamista parhaan tsempin haihduttua ilmaan ottelun ratkaisuhetkillä ennen puoliaikaa. Pallonmenetysten ja harhasyöttöjen seurauksena Yökoris pääsi kaunistelemaan ottelun lopputulosta ja piste-eroa turhankin suureksi. Viimeinen erä Yökorikselle 21-11 ja koko ottelu selvin numeroin 94-66.Huomioita pelistä:  Tappiosta huolimatta hyvä tsemppi / Hyytyminen 3. erässä / 2 tappion putki P(pisteet) / V(virheet) / T(tekut): Karru 8/2, Vellu 7/1, Kouvo 4/1, Jukka 1/-, Ana 6/1/T, Calle 28/1, Pekka 14/3, Make -/2,  Raportoi,Karru