Äijille jatkoaikavoitto Espoo Basket Teamista    EBT - MökÄ  Helsinki 17.11.2018

Marraskuisen lauantai-iltapäivän peli pelattiin tutulla Espoonlahden koululla Espoo Basket Teamia vastaan. Raportoijalla oli muistissa vastaava peli keväältä, jolloin Äijän pelikassi unohtui kotiin autohallin lattialle. Vaimo pelasti tilanteen tuomalla hälytysajossa pelikassin pelipaikalle. Tällä kertaa jokainen Äijä ehti ajoissa alkuverryttelyyn, jossa nähtiin molemmissa päissä tasavahva 8 pelaajan kokoonpano.

Tuomarit Tasholli&Tasholli vastasivat ottelussa oikeuden jakamisesta.

Aloitusviisikko: Karru, Jukka, Ana, Calle, Pekka

1. jakson Äijien pistetilin avaamisesta vastasi kippari upottamalla sisään vaparin. Jatko olikin Callen näytöstä, sillä Äijä nakutti vastustajan koriin peräti 11 perättäistä pistettä.  Hyvällä sykkeellä peliin lähtenyt EBT vei erän pistein 19-14.

2. jaksolla MökÄ sai pelijuonesta kiinni, josta osoituksena lukuisia koriin johtaneita onnistumisia mm. Karrun, Jomin, Pekan, Jerkon ja Ökän taholta. Fyysinen ottelu aiheutti myös paljon virheitä etenkin vastustajalle, sillä EBT otti ottelussa kaikkiaan 23 virhettä MökÄn tyytyessä puolet vähempään. Erä MökÄlle 21-16. Puoliajalle mentiin tasatilanteessa 35-35.

3 jakso oli tasaista vääntöä Callen ja Pekan vastatessa Äijien tehoista. Jomi toi vauhdilla pallon ylös ja jakeli maukkaita syöttöjä pelikavereille. Erä EBT:lle 17-15. Viimeiseen erään lähdettiin kotijoukkueen niukassa johtoasemassa tilanteesta 52-50.

4. jakso oli Jomi showta parhaimmillaan. Tästä osoituksena tehdyt 14 pinnaa, joista yksi kolmonen ja peräti 7 onnistunutta vaparia. Jomin suoritusten siivittämänä Äijät tsemppasivat koko rosterin voimalla. Varsin rikkonainen erä, josta kieli vapareista tehdyt kymmenen pinnaa. MökÄ vastasi kovuuteen viemällä erän 19-17. Ottelun päättyessä varsinaisella peliajalla tasan siirryttiin lyhyen tauon jälkeen jatkoajalle.

5 minuutin jatkoaika mentiin hienokseltaan MökÄn hallinnassa. Äijistä kunnostautui pisteiden teossa Calle, Pekka ja Jerkko tehden yhteensä erän 6 pinnaa. Jännittävä ottelu niukasti MökÄlle lopputuloksen ollessa munkkalaisten eduksi 76-74.

Huomioita pelistä: Jatkoaikavoitto! / Joukkueen hyvä tsemppi / Pelit tasan 3-3

P(pisteet) / V(virheet) / T(tekut): Karru 4/3, Jomi 21/-, Jukka 1/-, Ana -/3, Calle 25/2, Pekka 9/2, Ökä 6/2, Jerkko 10/4