otteluselostus Mafia - MökÄ

Mafian vuoro jäädä Äijien jalkoihin                                        Mafia – MökÄ 03.04.2019

MökÄn maaliskuun pelien näyttäessä pelkkiä voittoja lähdettiin 9 Äijän voimalla entistäkin nälkäisempinä huhtikuun alun vieraspeliin Vantaan Vaaralaan. Kotijoukkue Mafia oli saanut kasaan ainoastaan kentällisen pelaajia, joten asetelma ennen peliä oli näiltä osin MökÄn eduksi.

Muistissa on, että viisi vuotta sitten pelatussa ottelussa MökÄ jäi Mafian jalkoihin Haagassa pelatussa ottelussa kahdellakymmenellä pinnalla. Kysymys kuuluikin, pystyykö kotijoukkue uusimaan voittonsa ainoastaan viiden pelaajan voimin. Todettakoon vielä, että pitkän koriskauden lähestyessä loppua, kyseessä oli viimeinen 5.divarin vieraspeli.

Illan ottelun tuomareina toimivat tuttu kaksikko Patomeri & McBride. Huomionarvoista oli, että Affe ilmaantui ottelupaikalle 1. kertaa valmentajan roolissa, joka kirjattakoon myös aikakirjoihin.

Aloitusviisikko: Ana, Calle, Ökä, Janne, Jerkko

1. jaksolle lähdettiin miespuolustuksella Affen taktisten ohjeiden mukaisesti. Tunnustelevien alkuminuuttien jälkeen esiin nousivat hyvin läpi ottelun pelanneet Calle, Ökä ja Janne. Joukkueen pelisuoritus jäi muutamasta hyvästä suorituksesta huolimatta vaisuksi. Tämän johdosta Mafialla ei ollut vaikeuksia pysyä pelissä mukana. Tasaisen erän pisteet jaettiin 15-15.

2. jakso noudatti pitkälti luoteeltaan avausjaksoa. Mafia pääsi aloittamaan pisteidenteon kolmella onnistuneella vaparilla ja MökÄ puolestaan Karrun tekemällä avauskorilla. Callelta vahva 10 pinnan erä. Muutoin peli oli yllättävänkin tahmeaa useiden syötönmenetysten ja harhasyöttöjen johdosta. Erä Mafialle 15-14. Erätauolle mentiin vierasjoukkueen Mafian pinnan johdolla pistein 30-29.

3. jakso saatiin käyntiin lyhyen 5 minuutin tauon jälkeen. Tauko oli Äijille hyväksi, sillä vauhti kentällä oli aivan toista luokkaa avauspuoliskoon verrattuna. Juhalta yksi kauden parhaista eristä, sillä Äijä heilutti korisukkaa 12 pinnan edestä. Affe piti huolta siitä, että kentällä oli aina tuoreita jalkoja ottelutempon ylläpitämiseksi hyvänä.  Mafia selvästikin hyytyi vauhtiin ja vaihtopelaajien puutteeseen. Erä hyvin taistelleille Äijille 25-12. Tilanne ennen viimeistä jaksoa MökÄlle 54-42.

4. jaksolla MökÄ lisäsi kaasua Mafian pudotessa lopullisesti Äijien kelkasta. Äijät pääsivät vapautuneesti nautiskelemaan pelin viimeisestä kymmenminuuttisesta.  Erityisesti Ökältä hieno 11 pinnan erä.  4. jakso munkkalaisille ylivoimaiseen tyyliin 28-13. MökÄlle ansaittu ottelun voitto pistein 82-55.

Huomioita pelistä: Affe! / Hyvä 3. ja 4. erä / 4.s peräkkäinen voitto

P(pisteet) / V(virheet) / T(tekut): Karru 4/1, Juha 19/1, Ana -/-, Calle 26/3, Ökä 16/-, Paul -/2, Timo -/1, Janne 13/1, Jerkko 4/2