otteluselostus Kuntokorisukot _ MökÄ

Voittoputkessa ollaan!                                    Kuntokorisukot - MökÄ  03.02.2017                                                                                                    
esitiedot:
Kyseessä oli V-disioonan ns. keskikastin ottelu, missä vierasjoukkue (MöKä) saapui hakemaan ansaittua revanssia syyskierroksella kotona kärsimästään häpeällisestä tappiosta tämänkertaisesta isäntäjoukkueesta (Kuntokorisukot, omahyväisesti Kukot).
Ottelu pelattiin in the rock, syvällä ja varmuuden vuoksi lähes yöllä, päivänvalolta piilossa Maunulan peikkoluolassa, minne olivat löytäneet vain asialle vihkiytyneet.
Pelivälineenä käytettiin pyöreätä, Suomen koripalloliiton hyväksymää, ilmeisesti Molten nimistä ja todennäköisesti keinoaineista pelivälinettä.

Joukkueet:
Kukot astelivat paikalle 9 miehisenä lähinnä nuorukaisista kostuvana, keltapaitaisena, joukkueena kuin tiput konsanaan. Vastaansa he saivat Mökän partasuu-uroot, kentällisen sisuuntuneita koriskonkareita tahrattomissa mutta virttyneissä ruskuaispaidoissansa. Mökän pelottomaan aloituskokoonpanoon mahtuivat lopulta Sirola, Vesanen, Kaihovaara, Adolfsson ja Nohynek. Vaihtopenkkiä pitivät parempana vaihtoehtona Suhonen Sr. ja Hytinantti. Alkumiehitys: Kukot 9 ja Mökä 7 pelaajaa lupasi runsaasti peliminuutteja vierasjoukkueelle. Mainittakoon, että Suhonen Jr. saapui vahvistukseksi viimeiselle neljännekselle.

Oikeudenjakajat: ukkotuomari P.Front ja laamanni Ketola suorittivat tehtävänsä varsin ammattitaitoisesti vailla intohimoa työhönsä.

Ottelun kulku:
I neljännes: Mökä lähti ennakkoluulottomasti haastamaan Kukkoja, jotka tippuivat kuin kanat orrelta vauhdista Mökäläisten onnistuessa laajalla rintamalla (# 18,17,9 ja 00)pisteiden teossa ja uhrautuvalla mutta virheettömällä puolustamisella. Pisteet meille ansaitusti 13-6! virheet 0-2.

II neljännes: Kotijoukkuekin alkoi saada ryhtiä peliinsä ja peli tasoittui ja aaltoili ripeään tahtiin puolelta toiselle. Tällä jaksolla pistetilinsä avasivat meikäläisistä # 33 ja 14 ja muut kartuttivat lisäksi kukin omaansa kuitenkin yhteiseksi hyväksi - se muistettakoon. Tämä neljännes niukasti Kukoille 15-14 ja virheet 5(ainakin)-1.

Puoliaikatulos: 21-27 ansaitusti meille. Väliaikaviihteenä löysää pallon heittoa korin suuntaan, nestetankkausta ja asiapitoistakin puhetta ottelustrategiasta pelin kunniallisesti loppuun saattamiseksi.

III neljännes (perinteisesti se vaikein): väliaika verryttely ja tankkaus olivat epäonnistuneet enemmän kuin vastustajallamme, sillä Kukot tulivat selvästi kevyemmällä askeleella ja pääsivät yrittämään nopeita vastaiskuja, ajoittain siinä onnistuenkin. Vastustajista kuusi pelaajaa onnistui pisteiden teossa kun meistä vain neljä. Hyökkäyspelimme hidastuessa se puuroutui, heittopaikat hiipuivat, pallot karkasivat käsistä ja ajatukset saksasivat.
Erä kotijoukkueelle 12-9, virheet ainakin 5-2. pelitilanne Kukot 33-Mökä 36.

IV ja ratkaiseva, viimeinen, neljännes: Pitääkö Mökän hupeneva johtoasema, onko kellossa liikaa aikaa, onko sauna lämpiämässä- lienevät olleet monen Mökin Äijän viimeiset mietteet tälle neljännekselle lähdettäessä. Näistä lähtökohdista ponnistettiin kentästä ylöspäin.
Hyvin olivat Mokäläiset ajatuksensa ja voimansa suunnanneet sillä kentällä nähtiin terhakkaasti pörräävä porukka, jonka voimia riitti sekä tuomareiden viihdyttämiseen ( toki puolustamisen hinnalla -2p, mutta kaikkeahan ei voi saada eikä paksujen viiksien takaa näy pieni nenäverenvuoto) että urhoollista puolustamista hyökkääjän virheen ansaiten lähes oman terveytensä kustannuksella. Upea heitontorjunta antoi uskoa omaan osaamiseen, mikä innosti Mr Adolffsonia 3p heiton arvoisesti! Toimitus onnittelee. Onnistuminen tuli tärkeään paikkaan ja auttoi nostattamaan tahtotilaamme. Viimeisen neljänneksen muuan eduksemme ratkaissut tekijä oli tuore vahvistus: Suhonen Jr saapui kentälle tuoden nuorekkaan energiansa ja osaamisensa kovalle kentälle. Hyvä pallon hallinta ja 5 p häneltä saivat MöKän hyvään loppunousuun. Taas onnistumisia laajalla rintamalla: pisteille # 9,11,14,17,18 ja 33. Viimeinen neljännes meille 16-9, virheet 1 meillä ja >4 vastustajalle.

Yhteenveto:
Pistenikkarit:Suhonen Sr 4,Nohynek 4,Suhonen Jr 5,Sirola 6, Hytinantti 9, Kaihovaara 10, Adolfsson 14.
huomioita: vaparit heitettiin huonosti. Nohynek raatoi ansiokkaasti puolustuksessa että hyökkäyksessä koko ottelun -Ottelun MVP. Onnittelut!

Lopputulos MöKä 52- Kukot 42. Voittoputkessa ollaan!

Raportoi,

Timo