otteluselostus Eukko - MökÄ

Moi !                                                                                                                      Eukko - MökÄ  20.03.2014

Eukot veivät jatkoaikatrillerin

Saavuttaessa pelipaikalle Helsingin Uudelle Yhteiskoululle talvi otti otteen orastaneesta keväästä sankan lumisateen merkeissä. Helsingissä Lucia Hagmanin kujalla sijaitsevan koulun salin ulko-ovet avattiin odotetusti puolisen tuntia ennen pelin alkua.

Äijäkymmenikköä illan vieraspelissä oli vastassa tuttu Eukko, jolle keskinäisten pelien osalta on kaapin paikkaa viime vuosina osoitettu Äijien suunnalta useampaankin kertaan. Kotijoukkue oli saanut jalkeille tiiviin 7 pelaajan joukkueen.

Aloitusviisikko suoritetun vaparikarsinnan jälkeen: Vellu, Juha, Ana, Mikko ja Spede

1. erään hyvällä sykkeellä peliin lähtenyt MökÄ oli tosissaan tullut hakemaan illan ottelusta voittoa useamman hävityn pelin jälkeen. Äijien avauspisteet nosti sisälle Ana. Callen poissa ollessa pisteidenteosta vastasi kovassa kevätkunnossa oleva Vellu kahdella kolkilla. Mikko ja Spede kirjauttivat sarakkeisiinsa korin mieheen. Erä viidellä pinnalla Eukolle pistein 19-12.

2. erään Äijät lähtivät vauhdilla etenkin Juhan toimesta. Äijien ruuti oli kuivaa ja heitot upposivat maaliinsa kerta toisensa jälkeen. Juhan siivittämänä koko joukkue paransi otteitaan erän kuluessa. Juhan 13 pisteen turvin erä MökÄlle pinnalla. Erätaukoa lähdettiin viettämään 6 pinnan takaa-ajotilanteessa 38-32.

3.erässä Juha jatkoi siitä mihin edellisessä jäi. Mikko, Ana ja Pekka säestivät onnistumisillaan. Peli oli Äijien hallinnassa ja otteet kentällä sen mukaisia. Erä heittämällä MökÄlle 21-9 pisteiden ollessa Äijille ennen viimeistä erää 53-47.

4:n erän alku näytti MökÄn kannalta hyvältä. Peliä kontrolloitiin edelleen, hyökkäykset olivat tasapainoisia ja viimeisteltyjä. Jossakin kohtaa erän puoliväliä tapahtui kuitenkin käänne Eukkojen päästessä niskan päälle. Hyökkäyspään menetyksen jälkeen Eukko pääsi ajamaan laidasta korille estelyistä huolimatta. Ajo ja puolustusvirheen seurauksena tullut bonusheitto sisään ja jo lähes plakkasissa ollut voitto mennyttä. Viimeinen erä Eukolle värikkäiden vaiheiden jälkeen 17-11. Jatkoajalle mentiin tasapisteissä 64-64.

Jatkoerässä mentiin päästä päähän tasaisissa merkeissä. Ikitaistelija Vellun erän alkuun tehdyt 2 kolkkia ja erän 11 pistettä ei aivan riittänyt tällä kertaa voittoon. Jatkoerä Eukoille 16-14 ja peli pistein 80-78.

Huomioita pelistä:

Juhan, Vellun  ja Anan loistosuoritukset / Kirvelevä jatkoaikatappio / MökÄn tappioputki sai jatkoa

P(pisteet) / V(virheet) / T(tekut): Karru 2/2, Esa -/-, Vellu 23/3, Kouvo -/4, Jukka -/-, Juha 26/4, Ana 11/4,  Pekka 6/3, Mikko 4/2, Spede 6/4