20.3.2023

Matchraporten från Järvenpää

Norovirusuhan seurauksena Äijien rosteri oli kutistunut maanantai-illan vierasmittelöön kahdeksan urhon vahvuuteen.

Vastustaja painoi alkulämmössä 360-donkkeja ja tuli matsiin 12 pelaajan kokoonpanolla. Keski-ikä oli 18 vuotta, kun MökÄn vastaava oli 50+v.

Beat Basket löikin nuoruuden innolla alkutahdit ja pisteli tauluun 18-3 -lukemat ja vajaassa viidessä minuutissa Äijät oli aikalisällä.

Joka ukko otti itseään niskasta kiinni ja takaa-ajo aloitettiin. Uskomaton nousu ja 1. jakso päätyi 27-25 isännille.

Toisella jaksolla puolustus tiivistyi ja erä tapultetiin tasalukemissa 14-14. Puoliajalla siis pari pinnaa perässä.

Toka halville siirryttiin paikkaan. Aluksi oli tarkoitus vain kokeilla muutama hyökkäys, mutta homma pelitti hienosti ja koko joukkue taisteli levypalloista. Kyse ei ollut edes ihan puhtaasta runkkupaikasta vaan myös kättä saatiin heitoille.

Hyökkäyspäässä Lauri Tuomas ja Jomi Sakari ottivat pelin totaalisesti kontrolliin. Late painoi quarteriin 13 ja Jommy 11 täppää. Molemmat kirjasivat ottelun saldoksi peräti 29 pistettä. Jomi heitti 10 onnistunutta vaparilta ja Late kirjasi 7 kolkkia. Vastustajan penkki huusi jo, että ”voisitko välillä heittää ohi?” Jakso MökÄlle 26-8.

Viimeisellä jaksolla vastustaja rutisti eron takaisin yksinumeroisiin. Äijät kuitenkin kontrolloi kokemuksella ja taisteli koko joukkueen voimin vinstin himaan.

Ottelun tähtihetkiä oli myös Jomin jäätävä no-look sivallus Karrulle, jonka arkkitehti viimeisteli tyylillä.

Myös ”paitsio-Pekka” sai viimeistellä hienoista syötöistä suht vapaita lay-upeja

Urhot:

🦁🦁🦁
Jaettu top-spot Jomille ja Latelle jotka loivat tekopaikat itselleen, toisilleen ja muille pelaten lähes täydet minuutit. Late ei tosin ollut aloituksessa, mutta se ei kaiketi yllätä ketään.

🦁🦁
Ökä, Karru, Pekka, Paul, Calle ja Janne olivat kaikki pisteillä, taistelivat levyllä ja terästäytyivät umpipaskan alun jälkeen taistelumoodiin.

Joukkueen uroteko palkittiin myöhäisillan ottelun jälkeen Järvenpään hienostoravintolassa huurteisilla. Joku nohevampi osasi jo tästä laittaa kuvamateriaalia.

Yhteistä fiilistä kuvannee myös se, että puolet joukkueesta oli ehtinyt jo tässäkin ryhmässä kommentoida tapahtumia jo ennen raportin julkistusta.

Lauri asetteli suihkussa oranssin saippuan lattialle, mutta edes voiton hurmassa kukaan ei tarttunut tilaisuuteen.