otteluselostus MökÄ - HNMKY Yökoripallo

Moi!                                                                                                            MökÄ  - HNMKY Yökoripallo 11.03.2016

Vain voitto jäi puuttumaan

MökÄn  perjantai-illan vastustaja HNMKY Yökoripallo saapui ottelupaikalle MYK:n 11 pelaajan rosterilla. Kotijoukkue oli puolestaan saanut jalkeille 9 pelaajan kokoonpanon.

Aloitusviisikko suoritetun vaparikarsinnan jälkeen: Esa, Juha, Calle, Pekka ja Jussi

1. jakso alkoi MökÄn näytöksellä neljällä perättäisellä 3:n pisteen hyökkäyksellä. Ensin Calle ja Juha saivat vuorotellen kolkit sisään, jonka jatkoksi Jussi kruunasi kakkosen sisään menneellä vaparilla. Muutaman minuutin pelin jälkeen taululla oli lukemat kotijoukkueelle 12-0!  Koko joukkue tsemppasi hienosti ja 7 Äijää pääsi pisteille. Esa otti ensin vahvan hyökkäyspään ribarin, jonka jatkoksi lähietäisyydeltä onnistunut kakkonen sisään. Vauhdikas, hyvä jakso MökÄlle selvin numeroin 28-14.

2. jaksolla peli tasoittui molempien joukkueiden tehdessä pinnoja lähes tasatahtiin.  Alun lähes virheetön Äijien pelivire katosi yhtä nopeasti kuin oli alkanutkin.  Karru ja Calle onnistivat kauempaa, Pekka ja Juha vapariviivalta. Jakso pinnalla Mökälle 14-13 ja peli kahden jakson jälkeen isännille ennen erätaukoa turvallisen oloisesti 42-27.

3. jakso oli toisinto edellisestä kymmenminuuttisesta.  Calle ja Pekka vastasivat Äijien pisteistä Vellun heittäessä varmasti molemmat vaparinsa sisään. Peli oli edelleen hyvin MökÄn kontrollissa piste-eron ollessa jakson lopussa edelleen samaiset 15 pinnaa. Tästä huolimatta Naminka naulasi kaaren takaa kolme peräkkäistä kolkkia sisään. Erän pisteet tasattiin 14-14. Tilanne ennen viimeistä erää Äijille 56-41.

4. jakso oli jotain, jota ei haluta muistella MökÄn saunaillassa. Yökoripallo sai hurmoksen päälle heittäen erässä neljä kolkkia sisään. MökÄn onnistumiset olivat vähissä; ainoastaan kolme onnistunutta pelitilannekoria ja neljä vaparia. 15 pinnan johto suli hetkessä ja varman tuntuinen voitto oli enää etäinen muisto. Pelikellossa oli aikaa jäljellä kuusi sekuntia, kun Jukka pyysi viimeisen aikalisän. Tarkoituksena oli avata varmasti omasta hyökkäyspäästä sisäänheitolla omalle pelaajalle ja pitää pallo hallussa ottelun viimeiset sekunnit. Tässä kuitenkin epäonnistuttiin, vastustaja sai riistettyä pallon ja juostua viimeisellä sekunnilla helpon lay upin sisään. Jakso Naminkalle 24-10 ja peli vaivaisella pinnalla 66-65.

Huomioita pelistä: Katkera pinnan tappio / Esan vahva ribari ja kori / Epäonnistunut ratkaiseva pelikuvio

P(pisteet) / V(virheet) / T(tekut): Karru 12/1, Esa 2/-, Vellu 6/-,  Juha 5/4, Ana -/4, Calle 26/-, Pekka 9/1, Mikko -/-,  Jussi 5/-