otteluselostus Helsinki - Wolverines

MökÄlle voitto syyskauden viimeisessä pelissä

Helsinki Wolverines - MökÄ  09.12.2016
5. divarin syyskausi saatiin MökÄn osalta pakettiin Kisahallin A-puolella pelatun Helsinki Wolverines pelin merkeissä. Kisiksessä on aina mahtava päästä pelaamaan, sillä onhan se Stadin ykkösmesta koriksessa. Äijäseitsikko sai vastaansa rotevista jenkkifutaajataustan omaavista tummapintaisistakin pelaajista koostuvan helsinkiläisjoukkueen.

Merkille pantavaa oli, että Cassu Castrenille ottelu oli ensimmäisen MökÄn pelipaidassa. Tervetuloa MökÄn!

Tuomarikaksikkona Pentti Frost & Markus Terämaa.

Aloitusviisikko:  Karru, Juha, Pekka, Janne ja Cassu.

1. jakso saatiin ylösheiton jälkeen käyntiin tasaisissa merkeissä. Pekka osoitti juoksuvoimaa ja heittotarkkuutta 6 pinnan edestä. Pisteitä myös Cassulle, Karrulle, Juhalle ja Analle. Vastustajien tummapintaiset pelaajat erottuivat taidoillaan muusta joukkueesta. Erä kahdella pinnalla Wolverinesille pistein 17-15.

2. jaksolla pisteiden teko oli kummankin joukkueen osalta kiven takana. Karru onnistui erän alussa läpiajossaan kakkosella ja vaparilla. Paikkaan siirtyminen pakotti vastustajat ottamaan heittoja huonolla prosentilla kaukaa korista. Paikoitellen paljon pallonmenetyksiä ja hassisyöttöjä – onneksi myös vastustajilla. Toinen erä 10-8 ja tilanne ottelun puolivälissä kotijoukkueelle 27-23.

3. jaksolle Äijät tulivat kentälle voitonnälkäisinä.  Janne, Juha, Pekka ja Cassu vastasivat pisteidenteosta muun joukkueen keskittyessä etupäässä puolustamiseen. Hyvästä tsempistä huoliomatta 3. erä pinnalla Wolverinesille 17-16. Tilanne ennen viimeistä jaksoa isännille 44-39.

4. jaksolla Cassu lämpeni ja onnistui heitoissaan 9 pinnan edestä. Juhan lähes peräkkäiset kolme kakkosta  erän puolivälissä pitivät myös osaltaan Äijät iskuetäisyydellä. Jännittävien vaiheiden jälkeen Karru pääsi tasoittamaan pelin, kun peliaikaa oli jäljellä noin puoli minuuttia. Vastustajan viimeinen hyökkäys päätyi ohiheittoon ja MökÄ pääsi hakemaan voittoa viimeisen hyökkäyksen turvin. Kun peliaikaa oli jäljellä sekunti, heitti Cassu ilahduttavasti onnistuneen kolmosensa sisään. Wolverinesin aikalisän jälkeen aloitus siirrettiin MökÄn päätyyn tavoitteena heittää pallo koriin heti syötöstä. Tämä ei kuitenkaan onnistunut ja Äijät veivät jännittävän viimeisen erän 17-9 ja ottelun kolmella pinnalla pistein 56-53.

Huomioita pelistä:  Voitto / Cassu! / Syyskauden viimeinen peli

P(pisteet) / V(virheet) / T(tekut):  Karru 8/3, Kouvo -/1,  Jukka 2/5, Juha 17/2, Ana 2/1, Pekka 10/3, Janne 4/1, Cassu 15/1

Rauhallista Joulua ja Positiivista Uutta Vuotta 2017 kaikille MökÄläisille!