otteluselostus MökÄ - Wartti Basket Jr.

Moi !                                                                                     MökÄ – Wartti Basket Jr. 24.10.2014

Tiukka peli  kääntyi viime minuuteilla Wartille

Kauden toinen kotiottelu pelattiin viime perjantaina uudessa kotisalissamme MYK:ssä. Vastustajamme Wartti oli Äijille entuudestaan edelliskausilta tuttu nimellä Wartti Circus. MöKä puolestaan esitteli kaksi uutta Äijää; Jomi Suhosen ja Janne Rauramon, joista Janne puki ensimmäistä kertaa MökÄn pelipaidan päällensä. Jomi puolestaan on jo runsas kymmenen vuotta sitten näyttänyt taitonsa useammassa MökÄn pelissä, joten kyse oli Äijän Comebackista joukkueeseen.

MökÄn nuorennusleikkausta oli tullut paikalle todistamaan mm. Aave Bobi, Affe, toimitsijat Raude ja Arska, sekä Tero. Tuomarikaksikon muodosti parivaljakko Gast / Patomeri.

Aloitusviisikko suoritetun vaparikarsinnan jälkeen: Vellu, Jukka, Ana, Jomi ja Spede

1. erä alkoi vauhdikkaissa merkeissä Vellun upottaessa heti kärkeen kolkin pohjaan. Vauhdinpidosta Äijien puolella pitivät huolta odotetusti tulikasteensa MökÄssä saaneet Jomi ja Janne, jotka nuoruuden innolla vetivät muun joukkueen mukaansa vauhdinpitoon. Hyvällä asenteella ja taidolla kyseiset herrat skoorasivatkin pelin hallinnan pysyessä niukasti isännillä. Ottelun Äijien 10:stä kolkista Callelle merkattiin tilastoihin erän kaksi kolkkia. Erä MökÄlle 18-15.

2. erässä MökÄn hyvä ote jatkui ja pisteitä tuli Callen ja Jannen toimesta kuin liukuhihnalta. Kyseiset Äijät tekivät yhtä koria lukuun ottamatta kaikki erän pisteet. Hyvistä joukkueen esityksistä huolimatta Wartti pääsi rokottamaan omaan päähämme turhankin useasti. Erä Äijille pistein 26-19. Erä- ja puoliaikatauolle mentiin MökÄn johtaessa 10 pinnalla pistein 44-34.

3. erässä Wartti selvästikin kovensi otteitaan, kun taas Äijien jaloissa alkoi painaa pelin alun kova tempo. Vellun ja Jomin kolkit pitivät Äijät mukana pelissä. 3. erä niukasti pisteellä Wartille 16-15. Viimeiseen erään lähdettiin MökÄn johtoasemassa tilanteessa 59-50.

4:s erässä hyvin pelanneet Äijät osoittivat silminnähden hyytymisen merkkejä.  Wartin Juniorit puolestaan jatkoivat samalla vauhdilla kuin olivat ottelun aloittaneetkin. Vastustajamme kuroivat etumatkamme kiinni, menivät rinnalle ja lopulta ohi. 4:s erä Wartille 19-7 ja matsi vieraille harmittavan niukasti 69-66.

Huomioita pelistä: Jannen eka peli MökÄssä ja Jomin Comeback  / hyvä 2. erä / harmittava kotitappio

P(pisteet) / V(virheet) / T(tekut): Karru -/1, Esa -/-, Vellu 9/3, Jomi 11/1, Jukka -/1, Juha -/1, Ana -/2, Calle 19/-, Janne 23/4, Mikko -/2, Spede 4/4