WU17 SM-sarjan hopeaa ToPolle

6.4.2023

Kuva: Martina Roos-Salmi

Poikien ohella myös U17-ikäiset tytöt pelasivat SM-sarjan finaaleissa. Tyttöjen kohdalla ottelusarja päättyi jo sunnuntaina, kun EBT voitti toistamiseen ja pääsi juhlimaan kultamitaleita.

Loppuottelusarja alkoi lauantaina Pirkkolahallissa ToPon kotikentällä. EBT oli ensimmäisessä finaalissa liikkeellä vakaammalla heittokädellä ja sai toisella neljänneksellä venytettyä johdon lähes kahteenkymmeneen pisteeseen. Loppua kohden ToPo paransi, mutta EBT piti turvallisen tuntuisen johdon loppuun asti ja voitti ottelun 52-64. ToPon tehokkain ottelussa oli Idabella Salmi (14/4/4 riistoa). EBT:llä pisteitä takoi eniten Silja Loukola (18/12/4 blokkia).

Toiseen finaaliin ToPo saapui täysin erilaisella ilmeellä. Espoonlahden urheiluhallille oli kerääntynyt 200-henkinen katsojakunta, rummut paukkui ja meteliä riitti. Ottelu oli alusta loppuun asti tiukkaa vääntöä, johtoaseman vaihdellessa suurimmillaan viiden pisteen erolla. Aivan viimeisille minuuteille asti riitti jännitettävää, kun ToPo nousi vielä 30 sekuntia ennen loppua pisteen päähän. Tämä tilanne kuitenkin säilyi loppuun asti ja lopulta EBT ansaitsi kultaiset mitalinsa lukemin 54-53.

ToPon pistekärki oli Anna Gardziella (14/18/6 riistoa/4 torjuntaa) ja EBT:n pistenaiset toisessa loppuottelussa olivat Suvi Ahtola (10/2) ja Erika Mace (9/10/5 syöttöä/5 riistoa).

Viimeeksi ToPossa on päästy tuulettamaan tyttöjen SM-sarjamitalia vuonna 2011, kun U19 tytöt nappasivat koko sarjan mestaruuden. Hopeamitali tuntuu siis yli kymmenen vuoden mitalitauon jälken hyvältä, koko #topofamily lähettää lämpimät onnittelut tytöille, valmentajille ja taustajoukoille!