Vuoden ulkomaalaispelaaja IImar'I Thomas jatkaa ToPossa

31.7.2023

IImar'I Thomas tulee olemaan taas tärkeä palanen ToPon peliä. Kuva: Ville Vuorinen

Hyvää pitää odottaa, ja se pätee ToPon naisten joukkueen sopimusuutisiin. Julkaisemme seuraavan kahden viikon aikana kymmenen naisten sopimusta. Viime vuonna ToPon naisten historiallinen kausi päättyi Cupin voittoon ja Korisliigan hopeaan. Kaikki nämä kymmenen sopimusta on sitä tasoa, että lento on varmasti yhtä korkeaa tälläkin kaudella.


Ensimmäisenä julkaistava pelaaja on koko sarjan maaliskuun vahvin ja koko kauden paras ulkomaalaispelaaja IImar’I Thomas. Hän saapui Suomeen ensimmäiselle ammattilaiskaudelleen UCLA:n kovatasoisesta yliopistosta, jota ennen hän oli viettänyt neljä kautta Cincinnatissa. Yliopistokaudet Thomas teki kovia tilastoja, ja sama jatkui myös Suomessa. ”Immu” pelasi suoraan tiensä koko ToPo-familyn sydämiin. Kauden päättyessä tilastorivi näytti lukemia 26,8 / 8,2 / 3,1 ja tämä sai ansaitsemansa huomion myös Korisliigan kauden päätösgaalassa.


IImar’I lähti juuri vapun korvilla mitalit kaulassa kohti kotia, jossa odottivat Korisliigakautta tarkasti seuranneet läheiset.


”Kesä on mennyt mukavasti. Olen ehtinyt matkustella ja viettää aikaa läheisteni kanssa, mutta samalla olen ehtinyt myös harjoittelemaan.”, Thomas kertoo.


Kausi päättyi seurahistorian ensimmäiseen hopeamitaliin ja finaalisarjassa koettiin äärimmäisen jännittäviä otteluita PeKaa vastaan. Mielessä on helppo palata täyteen Kisahalliin ja jatkoajalle venyneeseen trilleriin, jossa Thomas takoi vakuuttavat 44 pistettä, 17 levypalloa ja 6 syöttöä. Myös IImar’I muistelee näitä vääntöjä mielellään.


”Viime kausi oli mielestäni kokonaisuudessaan hyvä. Vaikka emme yltäneetkään aivan mestaruuteen asti, oli hienoa päästä tekemään seurahistoriaa. Kaikki tuki, jota saimme niin faneilta kuin kaikilta muiltakin ToPossa, tuntui upealta.”, IImar’I toteaa.


Kaikki hienot kokemukset yhdistettynä huipputason valmennukseen ja hyviin puitteisiin tekivät myös jatkosopimuksen houkuttelevaksi.


”Päätin jatkaa ToPossa alkavankin kauden, koska haluan päästä taas pelaamaan mestaruudesta ja samalla kehittämään myös omaa peliäni. ToPo on loistava organisaatio kaikkine upeine ihmisineen ja odotan innolla, että pääsemme ottamaan yhdessä seuraavan kehitysaskeleen.”, Thomas valaisee päätöstään.


Uutta joukkuetta kootessa GM Syrjäselle oli myös selvää, että näin halutessaan Thomas sopii hyvin tulevan kauden palaseksi.


”IImar´I pelasi todella hyvin viime kaudella mutta on vielä nuori ja kehittyy koko ajan. Olen todella tyytyväinen, että hän luottaa ToPon ohjelmaan kehittyäkseen pelaajana ja päästäkseen tulevaisuudessa henkilökohtaiseen tavoitteeseensa. Meillä on myös tulevalla kaudella yhteinen ja selkeä tavoite joukkueena.”, Syrjänen kertoo.


Viime kaudella Thomas pääsi pelaamisen ohella myös toimimaan juniorijoukkueissa valmentajana. Munkkiniemestä löytyykin varmasti monta junioria, jotka odottavat jo innolla tapaavansa Immun uudelleen. Heille hän haluaa lähettää terveisiä:

“Moi! Odotan innolla, että näen teidät kaikki taas ja kuinka paljon olettekaan ehtinyt tässä välillä harjoitella ja kehittyä. Toivottavasti olette nauttineet myös kesästä, nähdään alkavalla kaudella kotipeleissä!”