U17 tytöt SM-sarjan välieriin

13.3.2023

U17 tyttöjen SM-sarjaa on jäljellä vielä yksi kierros, mutta ToPo varmisti jo paikkansa sarjan Final Fourissa. Joukkue voitti eilisessä pelissään Beat Basketin 100-55 ja samalla pääsivät yhden voiton etumatkalle viidenneltä sijalta löytyvään ToPoLaan ja kuudennelta sijalta löytyvään Namikaan verrattuna. Tasatilanteessa ToPo olisi keskinäisten otteluiden perusteella molempia edellä, joten paikka maaliskuun lopun välieriin on nyt lunastettu!

ToPo on tasaisessa sarjassa voittanut peleistään kymmenen ja hävinnyt seitsemän. Erityisesti keväällä munkkalaisten esitykset ovat olleet häikäiseviä, kun tappio on tullut vain sarjakärki PeKalle. Muista otteluista on poistuttu voittajina. ToPon tilastokärjestä pisteissä ja levypalloissa löytyy naisten joukkueessakin pelaava Anna Gardziella (17,9 / 13,7) sekä syötöissä Liina Mensonen (4,4).

Joukkueen valmentaja Tuomo Holopainen on tyytyväinen varmistuneesta Final Four paikasta.

"Loistavaa, että paikka varmistui jo ennen viimeistä kierrosta. Loukkaantumisten sävyttävän syksyn jälkeen peli on saatu keväällä rullaamaan ja voittoja on tullut välillä suurillakin eroilla. Vaikka välierävastustaja PeKa ei ole kaudella kuin kaksi ottelua hävinnyt, helmikuussa Kotkassa näytimme, että olemme myös heidän kanssaan täysin samalla tasolla. Mielenkiintoiset välierät varmasti tulossa!"

Munkassa ei ole lähes kymmeneen vuoteen nähty ToPolaisten tyttöjoukkueiden pelaavan SM-sarjan mitaleista, joten varmistunut välieräpaikka on joukkueelta hieno saavutus. Välierät pelataan 25.3. ToPon kotona ja 26.3. Kotkassa.


U17 pojilla vielä viimeisellä kierroksella jännitettävää

Poikien SM-sarjassa ToPo otti kovan voiton eilen kaatamalla sarjavitosen LoU Basketin ottelussa, jossa hallin tunnelma kiehui SolidSportin välityksellä kotikatsomoihin asti. Voitolla ToPo vankisti asemiaan sarjataulukon neljännellä sijalla ja paikka välieriin on nyt joukkueen omissa käsissä.

Asetelmat viimeiselle kierrokselle ovat selkeät: ToPon kaataessa PuHun, paikka Final Fourissa on varma. Tappiolla jää jännitettäväksi Pyrinnön ja LoU Basketin viimeisen kierroksen ottelut, joten helpoimmalla pojat pääsevät kaatamalla PuHun!