Torpan Pojat vahvistuu Topi Halmeella

24.9.2021

Reilun kahden viikon kuluttua käynnistyvään Miesten Divisioona A-kauteen valmistautuva Torpan Pojat on tehnyt mielenkiintoisen uuden hankinnan kauden alla. Topi Halme siirtyy ToPon riveihin alkavan kauden mittaisella sopimuksella.


Topi Halme – ”Honkalainenkin on otettu hyvin mukaan”

25-vuotias Topi Halme pukee tulevalla kaudella Tähtipaidan varsin innoissaan päälleen, ensi kertaa urallaan. Hongasta ToPoon siirtyvä Halme kokee, että muutos Tapiolasta Munkkiniemeen tulee hänelle nyt sopivaan paikkaan.

”Tietysti on hyvät fiilikset sopimuksesta. Hongassa on vuosien varrella kertynyt paljon hyviä muistoja ja kokemuksia, siellä nuoren pojan on ollut hyvä kasvaa aikuiseksi. Kuitenkin, joskus on aika muutoksille, ja tässä kohtaa tuntuu siltä, että oli oikea aika tutkailla miltä koripallo Tapiolan ulkopuolella vaikuttaa.”

Melko nuoresta iästä huolimatta Halme on ehtinyt edustaa Espoolaisjoukkueita (Honka, Espoo United) jo yli 160 ottelun verran Korisliiga- sekä divisioonatasolla. Viime kaudella Halme pelasi uransa toisen kauden Divisioona A:ssa.

Halme kuului Hongan ehdottomiin runkopelaajiin, pelaten 21 ottelussa yli 27 minuutin peliaikakeskiarvolla sekä heittäen 14.5 pistettä per ottelu. Yli kahdeksan kolmosta ottelua kohden heittänyt (onnistumis% 30.7) Halme nappasi myös 5.4 levypalloa sekä alusti 3.2 koria syötöillään per ottelu.

Honka-kasvatti avaa hieman syitä, minkä takia hän näki ToPon hyvänä seuraavana steppinä omalle uralleen.

”ToPossa on jo parin kauden ajan pelattu ainakin ulkopuolisen silmiin todella kivan näköistä korista, ja tekemisen meininki on muutenkin vaikuttanut hyvältä. Luulen että täällä on tänä vuonna kasassa oikein hyvä joukkue, jolla on mahdollista pelata pitkälle kevääseen. Ja tulipahan kesän aikana muutettua Helsingin Toukolaan, josta on mukavampi pyöräilymatka Munkkiniemeen ja Kisikselle kuin Tapiolaan.”

Halme on ollut syyskuun ajan joukkueen harjoituksissa mukana. Meininki harjoituksissa on tehnyt vaikutuksen Korisliigan vuoden tulokkaaseen kaudelta 2017–18.

”Treeneissä on ollut kovaa kilpailua, mutta samalla hommia on tehty hyvässä hengessä. Honkalainenkin on otettu hyvin mukaan ilman merkittävää vinoon katsomista. En ole varsinaisesti koskaan Coach Jussi Syrjäsen joukkueessa pelannut, mutta Honka-aikoina olimme tekemisissä jonkun kerran. Jussilla on vahva ja hyvä visio joukkueen pelitavasta, ja uskon että häneltä saattaa löytyä uusia juttuja myös omaan peliini.”

Halme pitää ToPon tämä kauden joukkuetta jo nyt erittäin vahvana, mutta hän uskoo myös itse tuovan joukkueeseen vielä lisäosaamista.

”Pidän itseäni hyvänä joukkuepelaajana. Suurimmat vahvuuteni ovat varmaankin pelaaminen ilman palloa, ja ajoittain ihan tarkka kaukoheitto. Näille on eniten käyttöä systeemissä missä pelaajat ja pallo liikkuvat vauhdilla, eli juuri sellaisessa koriksessa mitä ToPossa pyrimme tänä vuonna pelaamaan.”

Halmeella on varmasti jo isolla tussilla merkittynä kalenterista 30. lokakuuta sekä 28. tammikuuta. Noina päivinä Halme pelaa ensimmäistä kertaa urallaan Tapiolan Honkaa vastaan. Varsinkin tammikuussa tulee olemaan mielenkiintoinen päivä, kun Halme saapuu ensimmäistä kertaa vierasjoukkueen pelaajana Tapiolaan.

”Honkaa vastaan pelaaminen tulee olemaan varmaan aika hassua, ei siitä pääse mihinkään. Toivottavasti tajuan kävellä oikean joukkueen pukukoppiin, enkä huuda aikalisän jälkeen epähuomiossa “Honka” - ainakaan liian kovaa. Kunnioittavana eleenä voisin olla tuulettamatta mahdollisia korejani, mutta toisaalta harvemmin niitä tulee tuuletettua muutenkaan…”

ToPo-luotsi Jussi Syrjänen näkee Halmeen hyvänä lisänä ToPo-miehistöön.

”Topi on hyvin valmennettu ja hyvin valmennettava pelaaja. Topi pystyy tekemään oikeita valintoja pallollisena ja pallottomana. Heittotaidon ansiosta hän antaa muille tilaa, mutta liikkuu myös oikea-aikaisesti tarvittaessa kohti koria. Ulottuvana pelaajana Topi tuo myös paljon lisää meidän puolustukseen.”


ToPon M1DA-joukkueen sopimuspelaajat:

Miki Kuusisto, Kalle Koponen, Eero Sahlberg, Akseli Mäkinen, Caleb Richey, Alvar Michelsen, Tommy Hamilton, Karl Engelvuori, Ilkka Sirola, Robert Hall, Topi Halme.


Kausikortit ovat nyt myynnissä! Hanki omasi -> TORPPA SHOP

Jokaisesta aikuisten normaalista kausikortista edustusjoukkueet tukevat junioreita 20 eurolla!