ToPon naisten joukkue täydentyy kahdella uudella pelaajalla!

23.9.2021

Torpan Poikien Naisten Korisliigaan valmistautuva joukkue vahvistuu kahdella uudella pelaajalla. Joukkueeseen toisena yhdysvaltalaispelaajana liittyy Erika Davenport. Lisäksi Venla Salaterä vaihtaa EBT:n Munkkiniemeen.


Erika Davenport liittyy ToPon vahvuuteen

Torpan Pojat vahvistuu kauden alla mielenkiintoisella uudella yhdysvaltalaispelaajalla. 24-vuotias Erika Davenport saapui Suomeen maanantaina ja hän on liittynyt ToPon vahvuuteen. Davenport on varsin tyytyväinen, että hänen uransa jatkuu ToPon Tähtipaidassa.

”Pidin jo alussa valmentajista ja siitä, kuinka he aidosti välittävät ja ovat intohimoisia joukkueesta. Uskon, että tämä on hyvä haaste minulle, joka voi hyvin olla erittäin onnistunut, ja haluan olla siinä mukana.”

Davenport pelasi viime kaudella ensimmäisen kerran Euroopassa. Hän pelasi varsin onnistuneen kauden Ruotsin pääsarjassa Norrköping Dolphinsin riveissä. Davenport oli isossa roolissa joukkueen pelaamisessa, hän iski palloa koriin 16.5 pisteen keskiarvolla ja levypalloja Davenport kaappasi 10.5 kappaletta ottelua kohden.

Norrköping oli runkosarjan viides ja joukkue tippui niukasti Damligan puolivälierävaiheessa häviten Hogsbo Basketille otteluvoitoin 1–2.

Viime kausi oli Marquette’n yliopistosta lähtöisin olevalta Davenportilta varsin onnistunut ja nyt hänellä on tähtäin toisessa perättäisessä onnistuneessa kaudessa.

”Lähden yksi harjoitus ja yksi ottelu kerrallaan kohti tulevaa. Haluan työskennellä kovasti joukkueen kanssa, olla hyvä joukkuetoveri ja antaa parhaani joka päivä.”

Ennen Ruotsissa pelaamista Davenport oli Marquette’n yliopiston kantavia voimia neljän kauden ajan. Davenport pelasi jokaisella kaudella yliopiston joukkueessa isossa roolissa ja iski pisteitä yli 11 pisteen keskiarvolla kaikkina neljänä kautena.

Davenport tulee varmasti kauden aikana tutuksi ToPolaisille sekä Naisten Korisliigan seuraajille, mutta hän hieman jo kertoi, millaista pelaajaa tulemme MYKin parketeilla näkemään.

”Minun vahvuuksiani ovat energisyyteni, levypallopelaaminen sekä olen omasta mielestäni hyvin fiksu pelaaja.”

”Voin olla myös liian itsekriittinen, mutta olen oppinut olemaan rauhallisempi sen suhteen. Katson edellisen otteluni, otan sieltä esiin puutteeni ja koitan tehdä niistä vahvuuksiani seuraavaan otteluun. Ainoa asia, jonka voin tehdä väärin, on tehdä sama virhe kahdesti.”

Lopuksi Davenport vielä kertoi, miten hän uskoo pystyvän auttamaan uutta joukkuettaan.

”Uskon tuovani joukkueeseen vielä lisää sitkeyttä. Olen henkisesti ja fyysisesti vahva ihminen, ja vastoinkäymisten sattuessa olen yleensä melko hyvä käsittelemään niitä ja sillä tavoin pystyn rohkaista omia joukkuekavereitani.”

Jussi Syrjänen näkee Davenportin olevan tervetullut vahvistus joukkueeseen.

”Olen todella tyytyväinen, että löysimme lopulta Erikan. Hän on monipuolinen pelaaja, joka pystyy tekemään koreja, mutta myös luomaan muille. Uskon, että saamme hänestä pelaajan, joka auttaa varsinkin korien alla, mutta pystyy myös toimimaan useassa roolissa.”


Venla Salaterä Espoosta Munkkiniemeen

24-vuotias UU-Korihaiden kasvatti Venla Salaterä vahvistaa ToPon joukkuetta alkavalla kaudella. Salaterä on viimeisen neljän kauden ajan edustanut Espoo Basket Teamia, mutta nyt hän liittyy paikallisvastustajan riveihin hyvillä mielin.

”Todella hyvät fiilikset ToPosta! Koko joukkue on ottanut minut hyvin vastaan ja täällä on aivan huikeita tyyppejä, niin pelaajat kuin myös valmentajat. Aloitin koulun nyt syksyllä Helsingissä ja asuin jo valmiiksi myös Helsingin puolella, niin ToPo tuntui sen takia hyvältä vaihtoehdolta.”

”Olin myös kuullut valmentajista hyvää, ja nyt kun olen treenannut koko kesän joukkueen kanssa, voin sanoa, että ne puheet ovat olleet totta.”

Salaterä on kärsinyt urallaan ikävästi loukkaantumisista, mutta viimeisen kahden kauden aikana hän nousi pysyvimmin ETB:n Korisliigajoukkueen mukaan. Viime kaudella Salaterä pelasi 25 ottelussa, reilun seitsemän ja puolen minuutin peliaikakeskiarvolla. Yhteensä urallaan Salaterällä on otteluita Korisliigatasolla 49 kappaletta.

Naisten Divisioonassa hänellä on allaan 28 ottelua EBT:n kakkosjoukkueen sekä Turun Riennon riveistä.

”Sain EBT:stä paljon hyviä muistoja ja kavereita. Viime kausi oli EBT:n Korisliigaan paluun jälkeen paras kausi mitä oli pelattu, ja sijoituimme neljänneksi loppupeleissä.”

”Vielä en ole päässyt tekemään sellaista lopullista läpimurtoa Korisliigassa. Olin todella kauan loukkaantuneena ja edelliskaudet ovat menneet ehkä hieman vielä siitä toipuessa ja tietenkin kehittyessä.”

Salaterä on ehtinyt saada uudesta joukkueestaan jo erittäin hyvän kuvan muutaman kuukauden aikana.

”Olen todella paljon tykästynyt yleisesti ToPon toimintaan jo tämän lyhyen ajanjakson aikana. Tuntuu, että kaikki toimii hyvin ja valmennus panostaa kaikkien pelaajien kehitykseen, eikä vain yksittäisiin pelaajiin. Meillä on nyt todella hyvä jengi kasassa, meiltä löytyy kokeneempaa pelaajaa ja sitten meitä nuorempia tai noh, jos minua enää nuoreksi edes lasketaan.”

Salaterä uskoo tuovansa joukkueeseen ainakin nopeutta kentälle ja huonon huumoritajunsa pukukoppiin sekä vierasreissuille. Miten Salaterä uskoo joukkueen ja myös hänen itsensä menestyvän jo ensi viikolla käynnistyvällä kaudella?

”Näen, että meillä on todella hyvät mahdollisuudet menestyä ja kamppailla voitoista tällä kaudella. Henkilökohtaisella tasolla itse toivon saavani enemmän luottamusta ja rohkeutta omaan pelaamiseen ja puolustuspäähän lisättyä kovuutta.”

ToPo-valmentaja Syrjänen näkee Salaterän hyvänä lisäyksenä naisten joukkueeseen.

”Venla on ollut alusta asti hyvin positiivinen joukkueen jäsen, niin kentällä kuin kentän ulkopuolella. Venla on hyvä harjoittelija, urheilullinen ja vapaalla kentällä parhaimmillaan.”


ToPon sopimuspelaajat:

Nea Kuisma, Magdalene Agyei, Meri Damoiseaux, Elina Mäntynen, Cia Eklöf, Meri Kanerva, Senja Tuomi, Hanna Ahola, Taru Tuukkanen, Henna Salomaa, Kelsey McClure, Erika Davenport, Venla Salaterä.


Kausikortit ovat nyt myynnissä! Hanki omasi -> TORPPA SHOP

Jokaisesta aikuisten normaalista kausikortista edustusjoukkueet tukevat junioreita 20 eurolla!

Erika Davenport
Venla Salaterä