ToPon naisten divarijoukkue taistelee kärkisijoista

17.12.2021

Torpan Poikien Naisten 1. divisioonajoukkueen kausi on edennyt Korisliigan tapaan hyvässä vauhdissa. ToPo on 11 kierroksen jälkeen sarjassa toisena 10 voitolla. ToPon ainoa tappio tuli vieraskentällä juuri sarjakärkeä, puhtaanpelin BC Nokiaa vastaan.

ToPon divisioonajoukkue on kokenut pieniä muutoksia viime kauden divarin mestarijoukkueesta. Viime kaudella joukkue oli vahvasti junioripainotteisempi, pääpainon ollessa liigassakin pelanneissa nuorissa pelaajissa. Edelleen Korisliigajoukkueesta muutama eri pelaaja on käynyt pelaamassa myös Divisioonaotteluita, mutta tuo liikehdintä on vähentynyt selvästi ja se on ollut tietoinen valinta.

ToPon valmennuskaksikkona divarinkin puolella toimivat Niko Kuusi sekä Jussi Syrjänen. Syrjänen kertoo, minkä takia joukkueenrunko on tälle kaudelle erilainen.

”Rakensimme ohjelman, missä on viime kautta vähemmän pelaajia, jotka pelaavat kahta sarjaa. Halusimme kokeneempien pelaajien rungon divariin, jotka pystyvät kuitenkin myös harjoittelemaan liigaryhmän mukana ja tässä olemme onnistuneet.”

Kokeenempien pelaajien runko on täynnä tuttuja nimiä ToPoa seuraaville ihmisille. Isoa roolia joukkueessa kantaa yli 180 Korisliigaottelun Ida Myllyoja (14.9 pts, 12.5 levypalloa, 3.5 syöttöä), jonka lisäksi viime kauden ToPon Korisliigajoukkueesta myös Hanna Valkeinen (10.7 pts, 4.5 levypalloa, 4.7 syöttöä) siirtyi pelaamaan divarin puolelle. Kuten naisten tilastotkin näyttävät, jälki on ollut sarjatasoa alempanakin vakuuttavaa.

Uusvanhoina ToPolaisina joukkueeseen kauden alla liittyivät ToPoa kaudella 2018–19 edustanut Noora Lakaniemi(7.8 pts) sekä paluun kasvattajaseuraansa yhden HNMKY-vuoden jälkeen tehnyt Jessi Johansson (10.9 pts, 5.8 levypalloa).

Edellä mainitut pelaajat ovat ToPon divisioonajoukkueessa selkeästi kokeneita pelaajia, jotka myös samalla auttavat nuorempia pelaajien kehityksessä. ToPon Korisliigajoukkueen pelaajista varsinkin kaksikko Meri Damoiseaux (10.6 pts, 5.9 levypalloa, 4.3 syöttöä) ja Elina Mäntynen (10.6 pts, 4.0 levypalloa) ovat kantaneet isoa roolia divarin puolella.

ToPon joukkue on kärsinyt jonkin verran myös poissaoloista, joiden johdosta joukkue on joutunut pelaamaan yksittäisiä otteluita erittäin kapealla miehistöllä.

”Valitettavan monta pelaajaa, jonka piti pelata isossa roolissa divaria ovat puuttuneet kokoonpanosta. Tästä johtuen kokoonpano otteluissa on ollut suunniteltua pienempi.”

Loppuun Syrjänen myös hieman avasi ToPon Divisioonajoukkueen merkitystä seuralle.

”Divarijoukkueen merkitys ToPossa on suuri. Se on tärkeä paikka liigaryhmän nuoremmille pelaajille saada isoja minuutteja ja päästä pelaamaan eri roolissa kuin liigassa. Se on myös jatkossa vielä isommassa roolissa ToPon tyttöjuniorien polulla kohti liigaryhmää.”

 

ToPon runkosarjan kotiottelut:

3.10. ToPo – Kataja                    73–53 
17.10. ToPo – HNMKY               91–78 
31.10. ToPo – Puhuttaret           92–50 
7.11. ToPo – Pantterit                77–50 
21.11. ToPo – Pyrintö Akat.       77–59 
19.12. ToPo – Riento                 Kisahalli, klo 13
16.1. ToPo – EBT II                    Munkkiniemi, klo 12:30
30.1. ToPo – Helmi Capitals       Kisahalli, klo 13
20.2. ToPo – BC Nokia               Kisahalli, klo 13
6.3. ToPo – HyPo                       Kisahalli, klo 13
20.3. ToPo – JBA                        Kisahalli, klo 13
3.4. ToPo – Honka II                  Munkkiniemi, klo 17


ToPon N1D-joukkue:

#3  


Noora LakaniemiSporttiFysio
#4 Venla Salaterä
#5 Jessi Johansson
#6Laura TuukkanenKuluvaaka KPH Invest Oy
#8Noona Erke
#9Hanna ValkeinenMaansiirto Mika Lehtinen Oy
#10Elina MäntynenKnorring Oy
#12Senja TuomiClean Club Oy
#13Ona TicklénFysioterapia Teramus
#15Meri DamoiseauxSacotec Components Oy
#19Hanna Myllyneva
#21Ida Myllyoja
#30Meri KanervaAjanta Innovations
#45Cia EklöfHNY Group


 
Divarin mestarijoukkue mallia 2021. Kuva: Harri Vallila