ToPon naisille kaksi uutta pelaajasopimusta!

3.9.2021

Torpan Poikien naisten Korisliigajoukkue on solminut kaksi uutta pelaajasopimusta tulevalle kaudelle. Joukkueeseen lisäkokemusta tuo paluun Korisliigakentille tekevä Henna Salomaa! Lisäksi ToPoon liittyy myös joukkueen ensimmäinen yhdysvaltalaisvahvistus, kun Kelsey McClure vahvistaa Tähtipaitoja tulevalla kaudella.


Henna Salomaa palaa koripalloparketeille

Torpan Poikien Korisliigajoukkueeseen saapuu iso määrä lisää kokemusta, kun 32-vuotias Henna Salomaa liittyy ToPon riveihin. Salomaan edellisistä otteluista on aikaa jo pitempi tovi, mutta tällä hetkellä hän puhkuu intoa päästä näyttämään osaamistaan ToPon paidassa.

”Fiilikset ToPoon tulemisesta ovat todella hyvät. Täällä on tehty pitkään hyvää perusduunia ja tähdätty koko ajan korkeammalle. Niko (Kuusi) ja Jussi (Syrjänen) tekevät älyttömästi töitä luodakseen joukkueesta parhaan mahdollisen.”

”Lisäksi on siistiä päästä taas kentälle mun ”partner in crime” Taru Tuukkasen kanssa!”

Salomaan edellinen Korisliigaottelu on yli kahden ja puolen vuoden takaa, hänen ollessa vielä Hyvinkään Pontevan pelaaja. Sen jälkeen vastoinkäymisiä Salomaan uralla on riittänyt.

”Pelasin edellisen liigapelin tammikuussa 2019 ja polvi on leikattu kahdesti sen jälkeen. Takana on todella pitkä kuntoutus, jota vielä viimeistellään, mutta treenejä on jo paljon allakin. En tulisi takaisin, jos en olisi vielä pelikunnossa.”

Salomaa on varsin meritoitunut pelaaja Korisliigatasolle. Korisliigaotteluita Salomaa on pelannut 252 kappaletta, edustaen HyPon lisäksi Forssan Alkua, Espoo Teamia sekä Helsingin NMKY:tä. Kaksinkertainen Suomen mestari (2008–09, 2016–17) on käynyt ammatikseen pelaamassa myös ulkomailla, Saksassa sekä lyhyesti myös Espanjassa.

Tikkurila-Seuran-kasvatti on ollut Korisliigan tarkin vapaaheittojen upottaja kolmesti urallaan (2006–07, 2012–13, 2017–18). 53 maaottelua pelanneen Salomaan odotukset ovat hyvin innostuneet ajatellen tulevaa sesonkia.

”Odotukset tulevasta kaudesta ovat korkealla! Oma comeback on kiva juttu, mutta kyllä joukkueena menestyminen on tärkeämpi tavoite.”

Salomaa on ollut mukana jo pidemmän aikaa ToPon harjoituksissa ja hänellä on hyvä käsitys siitä, millaiseen joukkueeseen hän liittyy.

”ToPon treeneissä on jo pitkään menty hyvällä vauhdilla kohti tulevaa kautta. Pelaajat ovat motivoituneita ja se näkyy harjoittelussa. On ollut kiva päästä itsekin takaisin lajiharjoitteluun kaiken jumppaamisen jälkeen.”

10. kautensa Korisliigassa aloittava Salomaa uskoo tuovansa paljon ToPon tulevan kauden ryhmään.

”Tuon joukkueeseen mukanani paljon kokemusta ja johtajuutta, siis heti Tarun jälkeen. Tietenkin minut tunnetaan heittäjänä, mutta olen aina valmis tekemään joukkueelle töitä molemmissa päissä kenttää ihan joka osa-alueella.”

ToPon valmentaja Jussi Syrjänen kokee Salomaan hyväksi vahvistukseksi nuorelle joukkueelle.

”Henna tuo Tarun lisäksi tarvittavaa kokemusta joukkueeseemme. Hennalla on erityistaito heittämisessä, mikä tuo paljon tilaa muille kentällä. Heittämisen lisäksi hän on myös hyvä syöttämään ja näin ollen hän tuo paljon mahdollisuuksia hyökkäykseemme.”

Salomaa haluaa lähettää myös terveisensä jo kiivaasti otteluita odottavalle Munkkiniemen kotiyleisölle.

”Toivottavasti saadaan Munkkiniemen ovet auki heti myös kannattajille, koska se kuudes pelaaja on yksi tärkeimmistä siellä hallissa. Innolla odotan nähdä teidät kaikki peleissä!”


Kelsey McClure ToPon ensimmäinen jenkkivahvistus

ToPon Korisliigajoukkueen takakenttä vahvistuu mielenkiintoisella yhdysvaltalaisvahvistuksella. 26-vuotias Kelsey McClure on solminut kuluvaa kautta koskevan sopimuksen ToPon kanssa. Aiemmin Ranskassa pelannut McClure on innoissaan mahdollisuudesta liittyä ToPon vahvuuteen.

”Olin heti erittäin iloinen Jussin (Syrjänen) energiasta ja ajatuksista, kun hän otti minuun yhteyttä ja juttelimme. Sama fiilis minulle tuli myös, kun juttelin muutaman tulevan joukkuetoverini kanssa. Jussi ja muu pelaajisto uskoo, että pystyn auttamaan joukkuetta voittamaan ja siihen myös pyrin. Tämä on hieno mahdollisuus minulle.”

McClure on yliopistosta valmistumisen jälkeen pelannut kolmen kauden ajan St. Louis Surgen riveissä GWBA-liigaa (Global Womens Basketball Association). Elokuussa päättyneellä kaudella Surge paineli voitosta voittoon, mutta mestaruuden ratkaisseessa ottelussa joukkue kärsi tappion Wisconsin Glo:lle. Kaudella 2019–20 McClure kävi ensimmäistä kertaa pelaamassa Euroopassa, kun hän edusti koronan keskeyttäneellä kaudella ranskalaista US Carmauxia.

Muskogeesta kotoisin oleva McClure saapuu Suomeen isoin odotuksin.

”Odotukseni ovat tulevalle kaudelle erittäin isot. Haluan olla avuksi ToPolle, että pystymme nappaamaan mahdollisimman monta voittoa ja sillä tavoin taistelisimme hyvistä sijoituksista sarjassa. Pyrin olemaan tärkeä pelaaja joukkueelle kentällä ja sen ulkopuolella, heti kun saavun Helsinkiin.”

McClure kertoi, millainen pelaaja hän on ja mitkä ovat hänen suurimpia vahvuuksia.

”Näen kentän hyvin ja koen olevani fiksu pelaaja. Nautin todella paljon siitä, kun saan johtaa pointtina joukkueen peliä. Olen myös hyvä heittäjä ja korintekijä. Uskon, että ympärilläni olevat pelaajat ja valmentajat oppivat minun vahvuuteni sekä mahdolliset heikkouteni ja sillä tavoin voimme olla parempi joukkue.”

Jussi Syrjänen odottaa mielenkiinnolla McCluren panosta joukkueelle.

”On ollut hankala kesä löytää laadukkaita vahvistuksia. Laajensin etsimistä Yhdysvaltojen kesäliigaan ja sieltä löytyi Kelsey. Kestää varmasti hetki, että hän oppii eurooppalaiseen koripalloon ja meidän joukkuekonseptiin. Kelsey on erityisen hyvä vapaalla kentällä. Hän on vahva ajamaan korille ja hän pystyy löytämään vapaan pelaajan sekä skoraamaan itse. Keskustelussa hänen kanssaan oli ero muihin ehdokkaisiin. Uskoisin, että hän on erityisen hyvä joukkueen jäsen, niin kentällä kuin kentän ulkopuolella.”


ToPon sopimuspelaajat:

Nea Kuisma, Magdalene Agyei, Meri Damoiseaux, Elina Mäntynen, Cia Eklöf, Meri Kanerva, Senja Tuomi, Hanna Ahola, Taru Tuukkanen, Henna Salomaa, Kelsey McClure.