ToPo Naiset II mestaruuteen!

23.4.2021

Divisioonan mestaruus ratkesi mitä jännittävimmällä tavalla! Finaalisarja venyi siihen viimeiseen viidenteen otteluun josta kehkeytyi mieletön trilleri!

Ottelu alkoi vierasjoukkueen komennossa ja kotijoukkueella oli vaikeuksia aloittaa omaa pistetehtailuaan kun pallo ei tahtonut löytää sukanpohjaa yrityksistä huolimatta. ToPo kuitenkin pystyi pitämään myös vierasjoukkueen kurissa ja erätauolle lähdettiin lukemissa 10-15. Toinen erä noudatti samaa kaavaa, kummankin joukkueen hermoillessa hyökkäyspäässä. Pitkälle tauolle lähdettiin lukemissa 25-27.

Valtaosan pelistä johtoasemassa ollut BC Nokia äityi kuitenkin hurmokseen kolmannella neljänneksellä ja karkasi jo 12 pisteen päähän, mutta määrätietoinen kotijoukkue kuroi eroa kiinni pallonhallinta kerrallaan. Takaa-ajo vaiheessa kotijoukkueen yhdeksi tärkeimmäksi pelaajaksi nousi Meri Damoiseaux, joka omalla taistelullaan antoi joukkueelle lisäuskoa omaan tekemiseen. Viimeisten minuuttien kohdalla ToPo oli jo kuin varkain tasapäin rinnalla ja asetelmat olivat valmiina finaalisarjan trillerimäiseen lopetukseen.

Nokia iski ottelun lopussa kaksi kovaa kolmosta peräjälkeen ja näytti että mestaruuspokaali kallistuisi toimitsijapöydällä vierasjoukkueen suuntaan. Lopun reilu minuutti näytti kuitenkin mistä ToPo on tehty. ToPon kapteeni Tessa Virtanen pääsi ottamaan kahdessa hyökkäyksessä putkeen vauhdin päälle ja vieraat joutuivat auttamaan kohti koria. Tessa löysi nurkkapaikalta vuorollaan Meri Kanervan ja Elina Mäntysen joiden pisteet toivat ToPon vain pisteen päähän vierasjoukkueesta. Meri Kanerva ja Magdalene Agyei riistivät pallon nokialaisilta viimeisellä minuutilla kahteen kertaan ja Kanerva pääsi viemään vapaaheitoillaan ToPon ensin johtoon, ja sitten sinetöi loppulukemat vapaaheittoviivalta.

Pitkässä juoksussa ratkaisevaksi tekijäksi nousi levypallot: ToPo vei hurjat 30 hyökkäyslevypalloa, joista Magdalene Agyei (16/12) peräti yksitoista.

Agyein lisäksi ToPon parhaimmistoon kuuluivat Kanerva (12/2/4 riistoa), Mäntynen (17/5), Maija Kuisma (12/2) ja Rosa Lehti (5/10).

BC Nokian pistenaisiin kuuluivat Ellen Järvinen (17/13/5 syöttöä), Sanni Salonen (14/8) ja Johanna Timperi (14/4).

Kuvat: Harri Vallila