ToPon miesten joukkueeseen kaksi uutta sopimusta!

7.9.2021

ToPon M1DA-kauteen valmistautuvaan joukkueeseen on liittynyt yksi uusi pelaaja sekä myös yksi vanha tuttu. Ilkka Sirola jatkaa ToPon riveissä myös tulevalla kaudella, uutena vahvistuksena joukkueeseen saapuu Robert Hall.


Robert Hall – ”ToPoon tuleminen vaikutti kaikkein parhaimmalta ratkaisulta”

Robert ”Trey” Hall aloittaa kolmannen kautensa Suomessa. Hall edusti kaudella 2019–20 PuHua ja hän aloitti myös viime kauden vantaalaisten riveissä. Helmikuussa 26-vuotias pelimies siirtyi Korisliigan UU-Korihaihin, mutta stintti Uusikaupungissa päättyi lyhyeen.

Nyt Hall on intoa puhkuen valmiina ensimmäiseen kauteensa ToPossa sekä Divisioona A:ssa.

”ToPoon tuleminen vaikutti kaikkein parhaimmalta ratkaisulta itselleni. Juttelin Calebin (Richey) kanssa ennen tänne tulemistani, jonka jälkeen olin täysin vakuuttunut, että tämä on erinomainen ratkaisu minulle sekä joukkueelle.”

Hallin ensimmäisellä Suomen kaudella hän pelasi PuHun paidassa 13 ottelua reilulla 31 minuutin peliajalla. Hallin tilastorivi oli varsin mukavaa luettavaa, kun hän paukutti ottelua kohden 22.5 pistettä, nappasi 8.0 levypalloa sekä siihen päälle Hall alusti vielä reilut kuusi koria syötöillään per ottelu.

Viime kaudella Hall ehti pelata 15 ottelua PuHun riveissä vajaalla 30 minuutin peliajalla. Pisteitä Cameronin yliopiston kasvatti heitti 21.7 kappaletta ottelua kohden. Levypalloja Hall nappasi 9.1 kappaletta sekä hän alusti koreja syötöillään seitsemän kertaa ottelussa.

”Pelini PuHussa menivät erittäin hyvin. Ennen kuin lähdin, taistelimme hyvistä sijoituksista viime kaudella. Meillä oli loistava valmentaja sekä hyvä kemia koko joukkueen kanssa, nautin paljon heidän kanssaan pelaamisesta. Koen, että Divisioona B oli viime kaudella aika hyvä tasoinen sarja, siellä oli monia hyviä nuoria pelaajia.”

Helmikuun alussa kerrottiin, että 193-senttinen Hall siirtyy Korisliigassa pelaavan Korihaiden vahvuuteen. Hall ehti kuitenkin pelata vain kahdessa ottelussa uusikaupunkilaisten riveissä, ennen kuin hänen piti palata Yhdysvaltoihin viisumiongelmien takia.

Tulevaan kauteen lähdettäessä Hall nimeää tavoitteensa selkeäksi.

”Odotan tulevalta kaudelta sitä, että autan ToPoa pelaamaan jälleen finaaleissa, mutta tällä kertaa myös voittamaan ne.”

Lopuksi Hall kertoi, millaisen pelaajan ToPo hänestä saa.

”Pelaamiseni lähtee hyvän puolustukseni kautta. Hyökkäyspäässä pystyn viimeistelemään monipuoleisesti eri tavoilla, mutta otan myös joukkuetovereitani mukaan. Koen, ettei minulla ole mitään suurempia heikkouksia pelaamisessani, mutta olkoon media ja kannattajat tuomareita sen suhteen.”

ToPo-valmentaja Jussi Syrjänen on tyytyväinen siitä, että joukkue pääsi sopimukseen Hallin kanssa.

”Sain Mikolta (Larkas) hyvät suositukset Robertista, eikä ole tarvinnut pettyä. Hän on todella hyvä joukkueen jäsen, niin kentällä kuin kentän ulkopuolella. Robert on monipuolinen pelaaja, joka pystyy pelaamaan 1-3 pelipaikoilla. Hän myös lupasi olla joukkueen paras puolustaja, mikä on hyvin harvinaista pelaajalta ja asia mikä on valmentajana mukava kuulla.”


Ilkka Sirola aloittaa kolmannen peräkkäisen kautensa ToPossa

35-vuotias ToPon oma kasvatti Ilkka Sirola jatkaa Tähtipaidoissa myös kaudella 2021–22! ”Ile” palasi 15 vuoden tauon jälkeen ToPoon kaudeksi 2019–20 ja nyt mies aloittaa kolmannen perättäisen kautensa Munkkiniemessä.

Sirola pelasi viime 32 divariottelussa reilun kymmenen minuutin peliajalla. 198-senttiselle sisäpelaajalle viime kaudesta jäi karvas maku suuhun finaalitappioiden takia.

”Pandemia teki viime kaudesta hieman erikoisen ja suurimmaksi osaksi yleisön puuttuminen vei peleistä ison osan pois. Pelillisesti kausi oli lähes nappisuoritus, vaikka ihan loppuun asti emme saaneet kaikkea irti ja finaaleissa ei ihan enää riittänyt.”

”Itsellä myös varsinkin loppukaudesta jäi fiilis, että en ihan saanut annettua kaikkea ja sen takia hampaankoloon jäi vielä paljon.”

Sirola lähtee tulevaan sesonkiin hyvillä fiiliksillä ja odottavin mielin. Hieman muuttuneesta joukkueesta hän on varsin innoissaan.

”Fiilis jatkosta on erittäin positiivinen ja iloinen. Tulevaan kauteen lähdemme kovin odotuksin ja tavoitteena ei tietenkään voi olla mikään muu kuin sarjan voitto. Odotan myös sitä, että yleisö (toivottavasti) pääsee tällä kaudella mukaan ja auttamaan meitä tavoitteemme saavuttamisessa.”

”Meillä on hieno nippu jätkiä, joiden kanssa tulee olemaan hauskaa tehdä hommia yhdessä.”

Sirola edustaa ToPon joukkueessa ehdotonta kokemuksen syvää rintaääntä. Viime vuoden Kristika-välieräsarjassa Sirolalle tuli täyteen peräti 400 ottelua Suomen koripallokenttien kolmella ylimmällä sarjatasolla. ToPon lisäksi Sirola on edustanut pitkällä urallaan PuHua, Honkaa sekä Espoo Unitedia.

Sirola tahtoo lähettää vielä terveisensä ToPo-yhteisölle, kun on enää kuukauden verran aikaa siihen, että pallo heitetään ensimmäistä kertaa ylös koriskauden 2021–22 merkeissä.

”Terkut kaikille ToPolaisille! Toivottavasti saadaan katsomot auki ja päästään nauttimaan Munkan mahtavasta tunnelmasta ja koriksesta taas yhdessä!”

Valmentaja Jussi Syrjänen on tyytyväinen, että hänen luottoratsunsa jatkaa joukkueessa myös alkavalla kaudella.

”Ilkka pelasi ensimmäisen kerran joukkueessani 15 vuotta sitten. Tuleva kausi on 10. yhteinen kautemme 1A-divisioonassa niin, että Ilkka pelaa ja minä valmennan. Joukkuetta rakentaessa hän on minulla ensimmäinen mistä aloitan. Hän on aina paikalla sekä harjoittelee ja pelaa aina täysillä joukkueen eteen, Ilkka on esimerkillinen joukkueurheilija. Pelillisesti uskon, että Ilkka tulee ottamaan isomman roolin kuin viime kaudella. Hänen puolustamisensa on sarjan parhaimmistoa ja uskon, että tällä kokoonpanolla hän tulee olemaan myös hyökkäyspäässä erittäin hyvä.”


ToPon M1DA-joukkueen sopimuspelaajat:

Miki Kuusisto, Kalle Koponen, Eero Sahlberg, Akseli Mäkinen, Caleb Richey, Alvar Michelsen, Tommy Hamilton, Karl Engelvuori, Ilkka Sirola, Robert Hall.

Robert "Trey" Hall Kuva: Harri Vallila