ToPon miehille kaksi jatkosopimusta!

30.7.2021

Torpan Poikien M1DA-joukkueeseen on solmittu kaksi uutta jatkosopimusta. Viime kaudeksi paluun Tähtipaitoihin tehnyt Eero Sahlberg jatkaa Munkkiniemessä myös tulevalla kaudella! Myös nuoren Akseli Mäkisen kanssa on solmittu jatkosopimus alkavasta kaudesta.


Eero Sahlberg aloittaa toisen perättäisen kautensa kasvattajaseurassaan

30-vuotias Eero Sahlberg teki paluun ToPon tähtipaitaan yli kymmenen vuoden tauon jälkeen viime kaudeksi ja nyt hän on solminut myös jatkosopimuksen tulevasta sesongista.

”Topoon oli viime kaudella kaikin puolin siistiä ja vaivatonta palata. Joukkue tuli alusta asti hyvin toimeen, minkä lisäksi valmennus ja organisaatio tekivät pelaamisesta todella helppoa.”

Sahlberg on voittanut aikoinaan Ura-Basketin riveissä Divarin mestaruuden, mutta nyt mies oli divarifinaaleissa häviävän joukkueen puolella. ToPo kärsi finaaleissa tappion LoKoKolle voitoin 0–3.

”Viime kaudesta on monella tapaa kaksijakoiset fiilikset. Toisaalta joukkue oli täynnä loistotyyppejä ja menestystä tuli finaaleihin asti. Toisaalta viimeiset kolme peliä tuli katkerasti takkiin ja oma paras panos jäi juuri kauden viimeisillä metreillä piippuun, kun sitä olisi ehkä eniten tarvittu.”

”Lisäksi kausi oli poikkeusoloineen ja tyhjine katsomoineen paikoin henkisesti aika raskas, vaikka päivittäinen tekeminen joukkueessa antoi energiaa.”

Sahlberg pelasi viime kaudella ToPon paidassa kaikissa 32 divariottelussa. Peliaikaa mies kirjasi reilut 27 minuuttia ottelua kohden ja pistekeskiarvo kohosi 11.9 pisteeseen per ottelu. Voi hyvin sanoa, että Sahlberg kantoi joukkueessa isoa roolia. Sahlberg nakkasi myös divariuransa piste-ennätyksen tammikuussa Oulu Basketballia vastaan, kun hän johti ToPon korijuhlia 22 pisteellä.

Urallaan 125 Korisliigaottelua Ura-Basketissa sekä Seagullsissa pelannut Sahlberg odottaa varsin innoissaan tulevaa kautta.

”Tuntuu, että homma jäi vielä vähän kesken, siksi halusin jatkaa. Mulla on vahva luotto Jussiin (Syrjänen) tämän projektin vetäjänä, joten uskon, että viime kauden päälle on hyvä rakentaa jatkumoa. Lisäksi kevään tapahtumat vielä kaivelevat hampaankolossa, joten tavoitteena ei voi olla muuta kuin lähteä parantamaan omaa ja sitä kautta ennen kaikkea joukkueen tekemistä.”

ToPo-valmentaja Jussi Syrjänen on mielissään seuran oman kasvatin jatkosopimuksesta.

”Olen erittäin tyytyväinen Eeron jatkoon. Eero on viisas pelaaja ja sopii todella hyvin pelisysteemiin mitä toteutamme. Hän tuo muille pelaajillemme lisää tilaa ja pystyy tekemään oikeita valintoja edun saadessaan. Eero on harjoituksissa ja kentän ulkopuolella myös erittäin hyvä joukkueen jäsen, niin pelaajia kuin valmentajia kohtaan.”

Sahlberg haluaa vielä lähettää terveisensä Topolaisille sekä teille kaikille, jotka odottavat jo pääsyä Mykin katsomoon syksyn koittaessa.

”Iso syy jatkamiselle ToPossa on myös mahdollisuus jossain vaiheessa vielä pelata Munkan kotiyleisön edessä ja kokea positiivisia elämyksiä yhdessä muiden Topolaisten kanssa.”

”Näiden raskaiden viime vuosien jälkeen toivottavasti pääsemme kaikki -  junnut, vanhemmat, seuraväki ja fanit - hallille tapaamaan ja nauttimaan toistemme peleistä ja seurasta. Toivotan tsemppiä kaikille ja toivottavasti nähdään ensi kaudella Mykillä!”


Akseli Mäkinen jatkaa myös Munkkiniemessä

Akseli Mäkinen aloittaa ToPon edustusjoukkueen mukana toisen kautensa. 17-vuotias Sykki-kasvatti debytoi viime kaudella ToPon riveissä hänen ollessa kentällä kuudessa divariottelussa.

”Minusta oli hienoa olla mukana miesten joukkueessa jo viime kaudella. Sain hyviä vinkkejä kokeneemmilta pelaajilta ja kovaa vastusta treeneissä. Kaikki ottivat minut hyvin vastaan ja kannustivat yrittämään.”

17-vuotiaiden Suomen mestari vuodelta 2018–19 oleva Mäkinen pelasi ottelua kohden reilut neljä minuuttia viime kaudella ja ensimmäiset pisteet Akseli iski Munkkiniemen derbyssä MuKia vastaan. Kotiottelussa Kristikaa vastaan Mäkinen iski tyylikkään perinteisen kolmen pisteen suorituksen.

”Koen olevani yritteliäs ja tavoitteellinen pelaaja. Tällä kaudella halua saada ehjän kauden alle ja kehittyä paremmaksi urheilijaksi.”

ToPo-valmentaja Jussi Syrjänen on tyytyväinen Mäkisen jatkosopimukseen.

”Akseli on poikkeuksellisen urheilullinen nuori pelaaja. Hänellä on mahdollisuus tulevalla kaudella kovalla työllä nousta pelaavaan rotaatioon.”


ToPon M1DA-joukkueen sopimuspelaajat tällä hetkellä:

Miki Kuusisto, Kalle Koponen, Eero Sahlberg, Akseli Mäkinen.