Topon miehille hopeaa

29.4.2022

Keskiviikkona pelattiin ikimuistoinen ja jännittävä 1A-divarin finaaliottelu Kisahallilla. Ottelu venyi aina jatkoajalle asti, jossa vieraat onnistuivat paremmin ja mestaruuspytty matkasi Tapiolaan.

Finaalitappio oli Munkkalaisille vaikeasti nieltävä, mutta kaikki kunnia Hongalle finaalisarjan hienosta noususta ja loppuhetkien kylmäpäisistä ratkaisuista jotka johtivat lopulta mestaruuteen.

ToPo oli ratkaisupelissä vieraita edellä lähes koko ottelun ja ottelun loppuhetkillä näytti siltä että kotijoukkue pääsee kirkastamaan mitalia edelliskaudesta. Ratkaisuhetkillä kotijoukkueen pienistä virheistä ja ohi menneistä heitoista avautui kuitenkin Hongalle mahdollisuudet ja nämä se myös hyödynsi huikeilla suorituksilla vieden ensin ottelun tasoihin ja jatkoajalle ja toistaen saman lisäajalla.

Hongan tehokolmikkona toimivat Travis McConico (30/8/8s/8r), Whitfield (18/8) ja Alvar Peltoniemi (13/7). ToPolta tilastohait olivat Topi Halme (15/8), Eldar Skamo (14/8), Miki Kuusisto (6/3(12s/3r), Caleb Richey (14/5) ja Tommy Hamilton (14/11).

Kisahallilla oli ratkaisevassa viidennessä pelissä tuhatpäinen yleisö ja tunnelma oli alusta loppuun 100% urheilujuhlaa. Vastaavaa meininkiä saa koripalloareenoilta hakea ja tuntui kuin olisimme palanneet 90-luvulle, jolloin molemmat seurat kilpailivat korkeimmalla sarjatasolla täpötäysien yleisöjen siivittämänä. Suuret yleisömäärät nostivat tunnelman kattoon jokaisessa finaalipelissä, mutta luonnollisesti se viides ja ratkaiseva finaali nosti fiiliksen katosta läpi.

Suuri kiitos kaikille faneille tästä unohtumattoman upeasta finaalisarjasta ja onnittelut ikiaikaiselle kilpakumppanillemme Tapiolan Hongalle mestaruudesta!

Kuva: Samira Lee