ToPo venytti ottelusarjan ratkaisun tiistaille

29.3.2021

Perjantaina Korikouvot nappasi neljän pisteen vierasvoiton Munkkiniemestä ja samalla se oli kouvolalaisten kolmas keskinäisten otteluiden voitto tällä kaudella. ToPo lähti Kouvolaan selkä seinää vasten -tilanteessa hakemaan kauden avausvoittoa Korikouvoista.

Tähtipaidat tuli sunnuntain otteluun todella kovalla intensiteetillä ja ensimmäiset viisi minuuttia oli täydellistä vierasjoukkueen hallintaa Juuso Kauppisen johdolla. Neljänneksen loppua kohden ottelu tasoittui, mutta ToPo kuitenkin oli avausjakson jälkeen kahdeksan pisteen johdossa (18–26).

Kotijoukkue oli niskan päällä toisen jakson alussa, ja ToPon johto kaveni pienimmillään yhteen pisteeseen. Munkkiniemen Lakers sai muutaman tärkeän onnistumisen neljänneksen loppupuolella ja taukojohto oli kymmenen pistettä (35–45).

Kummankaan joukkueen hyökkäyspeli ei ollut kovinkaan terävää pitkän tauon jälkeen. Toisaalta myös molempien joukkueiden puolustuspelaaminen oli hyvää ja neljännes ei tarjoillut minkäänlaista korijuhlaa. Eero Sahlbergin tärkeän kolmosen turvin ToPon johto oli 11 pistettä (48–59).

Korikouvot ei kuitenkaan ollut vielä viimeistä sanaansa sanonut. Oscar Storgårdin onnistuneiden ilmavien kolmosen siivittämänä Korikouvot nousi vain yhden pisteen päähän reilut neljä minuuttia ennen loppua (67–68). Kotijoukkueen kova pistetehtailu viimeisellä neljänneksellä kuitenkin lopahti siihen ja ToPo hallitsi ottelun lopun varmasti.

ToPo onnistui hakemaan 80–69 vierasvoiton Kouvolan Jatke Areenalta ja ottelusarja jatkuu sekä samalla päättyy tiistaina Munkkiniemessä.

Tilastokatsaus

Hurjassa vireessä perjantaina Munkkiniemessä ollut Vili Nymanin (yhdeksän pts, kuusi levypalloa) heittopeli takkuili Kouvolassa. Myös joukkueen tähtipelaaja Severi Kaukiaisen (11 pts, 13 syöttöä, viisi levypalloa) heittopeli ei onnistunut yhtä hyvin, mitä perjantaina.

Oscar Storgård (20 pts, 5 levypalloa) oli Korikouvojen paras pisteiden tekijä. Kalle Kalin sekä Teemu Kristeri (kymmenen levypalloa) heittivät molemmat 13 pistettä.

Korikouvoilta kaksi pelaajaa nakutti tupla-tuplan, mutta ToPon Mikael Sandberg painoi tripla-tuplan! ”Ässä” heitti kymmenen pistettä, nappasi 12 levypalloa sekä alusti vielä päälle kymmenen koria syötöillään. Juuso Kauppinen (19 pts, kuusi levypalloa, neljä syöttöä) oli ToPon paras pistemies. Kaksinumeroisiin ylsivät myös Nicolas Meyer (15 pts, kuusi levypalloa) sekä Tuomas Laine (13 pts, kolme syöttöä).

Mielenkiintoisen ottelusarjan päätös nähdään tiistaina klo 19 Munkkiniemen Yhteiskoululla. Ottelu pelataan tyhjille katsomoille, mutta sitä voi seurata suorana Ruutu+ -palvelusta! Selostuksesta ottelussa vastaa Jaakko Laakso ja kommentaattorina Pyry Rainamaa.