ToPo vahvistuu kahdella uudella pelaajalla!

20.8.2021

Torpan Poikien M1DA-joukkue on täydentynyt kahdella uudella pelaajalla. Seuran oma kasvatti Karl Engelvuori tekee paluun Munkkiniemeen. Lisäksi ToPo vahvistuu jenkkisentteri Tommy Hamiltonilla.


Tommy Hamilton ToPon sentteriosastolle

Torpan Poikien sentteriosasto saa järkälemäisen vahvistuksen. 210-senttinen ja 129-kiloinen Tommy Hamilton liittyy ToPon riveihin odottavin mielin.

”Olen viettänyt kesän Helsingissä etsimässä pelipaikkaa. Muutaman muu valmentaja johdatti minut keskusteluun Jussin (Syrjänen) kanssa. Hän kutsui minut joukkueen harjoituksiin ja sen jälkeen meille tuli molemminpuolinen kiinnostus sopimuksesta. Olen todella iloinen ja kiitollinen tästä mahdollisuudesta.”

26-vuotias Chicagosta lähtöisin oleva Hamilton saapui Eurooppaan ensi kertaa kaudeksi 2019–20, kun hän siirtyi Viro-Latvia liigaa pelanneen Rakvere Tarvasin riveihin. Rakveren riveissä hän pelasi lopulta 15 ottelua, iskien palloa koriin 15 pisteen keskiarvolla ja napaten 6.3 levypalloa ottelua kohden.

Hamiltonin ura Virossa kuitenkin päättyi ennen aikojaan viisumiongelmien takia. Loppukaudesta Hamilton ehti solmia sopimuksen Korisliigassa pelaavan KTP:n kanssa, mutta koronavirus keskeytti kauden vain viikko sopimuksen solmimisen jälkeen.

Hamilton ei ole pelannut virallisia otteluita lainkaan Viron keikan jälkeen, joten mies on varsin innoissaan, että hän pääsee nyt valmistautumaan uuteen kauteen uuden joukkueen kanssa.

”Odotan innolla pelaamista ja kilpailemista joukkuetovereideni kanssa sekä myös Jussin valmennusta. Nautin paljon jo pelkästään koripallotunnelmasta, mutta haluan myös voittaa joukkueen kanssa.”

Hamilton kuvailee itseään pelaajana monipuoliseksi sekä sopeutuvaksi pelaajaksi.

”Olen pelaaja, joka pystyy tekemään vähän kaikkea ja autan mielelläni joukkuettani millä tahansa tavalla, miten he minua tarvitsevatkaan. Jotkut ottelut ovat erilaisia ​​kuin toiset, esimerkiksi vastustajan tai ottelusuunnitelman takia, mutta pidän itseäni monipuolisena.”

Jussi Syrjänen odottaa, että kuntoon päästessään Hamilton tulee olemaan divaritasolle erinomainen vahvistus.

Miki Kuusisto pyysi, että hankkisin hänelle tarpeeksi ison sisäpelaajan palloskriinejä asettamaan. Tommya isompaa kaveria en Suomesta löytänyt, niin toivottavasti hän kelpaa. Tommy asuu Calebin tavoin valmiiksi Helsingissä, joten järjestelyt toimivat hyvin. Kuntoon päästessään Hamiltonilla on mahdollisuus olla sarjan paras sisäpelaaja.”


Karl Engelvuori palaa Munkkiniemeen

ToPo-kasvatti Karl Engelvuori tekee paluun Munkkiniemeen yli yhdeksän vuoden tauon jälkeen. 26-vuotias Engelvuori on erittäin innoissaan sopimuksesta ToPon kanssa.

”Mahdollisuus palata pelaamaan kasvattajaseuraani kuulosti yksinkertaisesti liian hyvältä vaihtoehdolta jättää käyttämättä.”

Engelvuori on edustanut ToPosta lähtemisen jälkeen Helsingin NMKY:tä, JKS:aa sekä viimeiset vuodet ovat menneet enemmän tai vähemmän hänen opiskelukaupunkinsa ylpeyden, Lappeenrannan NMKY:n riveissä. Engelvuorelle on tullut välivuosia viimeisten vuosien aikana koripallon parista, mutta mies on silti edelleen hyvin motivoitunut koripallon suhteen.

”Toisena opiskeluvuotenani aloitin työt opintojen ohessa, jotka ovat säilyneet tähän päivään asti. Työn, koulun ja kilpaurheilun yhteensovittaminen oli paikoin liian haastavaa, joten keskeytin koripallon opintojeni aikana. Pari vuotta sitten olin opiskeluvaihdossa Espanjassa koripallokauden aikana ja palattuani vaihdosta aloitin koripallon uudelleen Lappeenrannan Namikassa, mutta kausi jäi valitettavan lyhyeksi koronan takia.”

Engelvuoren viimeiset ottelut löytyvät M1DB-tasolta kaudelta 2019–20. Silloin hän pelasi yhdeksässä ottelussa reilulla 25 minuutin peliaikakeskiarvolla, ja pisteitäkin syntyi mukavasti 12 kappaletta ottelua kohden.

Engelvuori on nyt valmistunut koulusta ja on muuttanut takaisin Helsinkiin ja samalla myös into koripallon pelaamiseen on pysynyt korkealla. Engelvuoren edellisistä otteluista 1A-tasolla on aikaa yli viisi vuotta, mutta mies on erittäin mielissään paluusta Suomen toiseksi korkeimmalle tasolle.

”On kyllä kovat odotukset ensi kautta silmällä pitäen! Paluu A-sarjaan tuntuu hyvältä ja odotan innolla sen tarjoamia haasteita. Tavoitteet koko kauden suhteen ovat korkealla, mutta tällä hetkellä varmasti kovin odotus on ensimmäiseen ylösheittoon ja ensimmäiseen matsiin.”

Engelvuori pitää omina vahvuuksinaan pelaajana puolustuspelaamista, kovia ajoja korille sekä yleistä urheilullisuutta.

”Suurimpana kehityskohteena fokusoin kaukoheittoihin.”

Engelvuori oli voittamassa 16-vuotiaiden SM-pronssia ToPon paidassa kaudella 2010–11. Miehellä on muutenkin erittäin paljon muistoja MYKin parketilta ja niihin muistelmiin päästään kirjoittamaan uusi luku tulevalla kaudella.

”Tuntuu ihan mielettömältä olla täällä taas. Samassa salissa on koettu useasti makeat voitot ja karvaat tappiot. Odotan erittäin paljon tulevan kauden matseja ja Munkan luomaa tunnelmaa.”

Jussi Syrjänen odottaa Engelvuoren panosta joukkueelle mielenkiinnolla.

”Kalle tuli mukaan kesällä ja on esiintynyt todella positiivisesti. Kalle tuo joukkueeseen lisää urheilullisuutta, mistä tulee varmasti olemaan joukkueelle hyötyä niin puolustus -kuin hyökkäyspäässä.


ToPon M1DA-joukkueen sopimuspelaajat:

Miki Kuusisto, Kalle Koponen, Eero Sahlberg, Akseli Mäkinen, Caleb Richey, Alvar Michelsen, Tommy Hamilton, Karl Engelvuori.