ToPo on Suomen Cupin mestari!!

16.1.2023

ToPon Naiset tekivät sunnuntaina 15.1. seurahistoriaa voittamalla Munkkiniemeen seuran ensimmäisen naisten Suomen Cupin mestaruuden! Puolustus kuulemma voittaa mestaruuksia ja tällä kertaa ToPon pakkipää oli terästä koko viikonlopun. Loppuottelussa ennakkosuosikki PeKa sai tulostaululle vain 51 pistettä ja välierässä Pyrintö jäi ToPon kättelyssä 49 pisteeseen. 

Suomen Cupin mestaruus oli ensimmäinen myös joukkueen kulmakivelle Taru Tuukkaselle. Tarzan oli jälleen kovalla pelipäällä, triplatuplakaan ei ollut nimittäin kaukana. Sentterin saldoksi tuli 8 pistettä, 9 levypalloa ja 8 syöttöä.

Ottelun teholukemat kuitenkin mätti IImar'I Thomas joka oli niin välierässä kuin finaalissakin lähes pysäyttämätön. Finaalissa taululle kertyi 34 pistettä ja 4 levypalloa. Vakuuttavinta on kuitenkin miten Thomas rakentaa pistesarakettaan moniin muihin ulkomaalaisvahvistuksiin verrattuna poikkeuksellisesti. Thomas pelaa isolla joukkuesydämellä eikä missään vaiheessa ole tehtailemassa omia tilastojaan vaan joukkueen pelisysteemin mukaisesti antaa pelin rakentua hänelle esimerkillisesti. 

Pistetilastojen lisäksi yksi tärkeimmistä tilastoista koriksessa on +/- sarake ja tässä finaalin parhaimpaan tulokseen ylti ToPon nuori tähtitakuri Meri Kanerva. Takamiehen plusmiinus tilasto näytti +30 ottelun päätyttyä ja lisäksi Kanervan käsistä lähti 15 pistettä ja 6 syöttöä sekä vain 1 menetys koko ottelussa!

Edellä mainitut olivat finaaliottelussa ehkä tilastojen valossa ottelussa eniten esillä, mutta ToPon joukkueessa on mainiointa se että jokainen pelaaja on elintärkeä. Pisteiden tekijät saattavat vaihdella pelistä toiseen ja joukkueessa on mestarillisia taitoja läpi rosterin. Magdalenea ei näytä kiinnostavan kenet pysäyttää puolustuksellaan illasta toiseen, Ebban skillssit pitää niin joukkueen kuin kotikatsomonkin rauhallisena, Damoiseaux hakee irtopallot vaikka pukuhuoneesta asti, Kujalan energia antaa virtaa koko stadin valoille, Aarrejoen hyrräspinit ja eurostepit vie vastustajat tsufeelle, Wahlgrenin heitoista odottaa aina sitä pyhää suhahdusta ja Gardziellan NBA-mooveista voi keittää joka matsiin sopivat keitot. 

Onnittelut ToPo Naiset, onnittelut koko #ToPoFamily tästä upeasta historiallisesta saavutuksesta!

SUOMEN CUP MESTARIT