ToPo nappasi avausvoiton välierissä

7.4.2021

Miesten Divisioona A:n välierät käynnistyivät ToPon ja Kristikan osalta tiistaina Munkkiniemen Yhteiskoululla. ToPo voitti runkosarjassa molemmat keskinäiset kohtaamiset, joten ToPo oli ennakkoon ja on edelleen pienimuotoinen suosikki ottelusarjaan.

Ottelun avauskymppi oli hyvin tasainen ja hyvin pitkälti ottelu eteni tasatahtia. Kristikan Mikael Aalto onnistui raivaamaan hyvin tietään korintekoon, ToPolta esiin nousi vahvan vaihdon pelannut Ilkka Sirola. ToPo sai pienen eron muodostettua neljänneksen loppupuolella, ero 1. jakson jälkeen oli viisi pistettä (29–24).

2. jaksolla molemmat joukkueet onnistuivat ajamaan toisensa vaikeisiin ratkaisuihin hyvällä puolustuspelaamisella. ToPo onnistui kertaalleen venyttämään johdon 11 pisteeseen, mutta Kristika tuli vielä lähimmillään neljän pisteen päähän. 20 minuutin jälkeen Munkkiniemen digitaaleilla seisoi numerot 46–39 ToPon eduksi.

Vierasjoukkue Kristika oli niskan päällä pitkän tauon jälkeisellä 3. jaksolla. Turkulaiset tulivat nopeaan tahtiin tasoihin ja reilun kolmen minuutin jälkeen ToPo joutui ottamaan aikalisän, kun Mikael Aalto nosti Kristikan johtoasemaan. Vierasjoukkue oli läpi neljänneksen niskan päällä ja tuntui, että Kristika saattaisi lähteä jopa karkumatkalle. Ero oli suurimmillaan kuusi pistettä Kristikan eduksi, mutta neljänneksen lopussa nähdyt Juuso Kauppisen ja Tuomas Laineen onnistumiset kavensivat eron yhteen vaivaiseen pisteeseen. Viimeiselle kympille lähdettiin Kristikan 63–62 johtotilanteesta.

Jos 3. jakso oli Kristikan heiniä, viimeisellä turkulaisten yli pyyhälsi munkkiniemeläinen hurrikaani Alvar Michelsenin johdolla. ToPo iski viimeisen kympin aikana 33 pistettä, joista Michelsen heitti peräti 15 kappaletta. Kristikan hyökkäyspeli pyöri lähinnä Mikael Aallon ympärillä ja ToPo-puolustus onnistui pitämään turkulaiset tarpeeksi hyvin aisoissa viimeisen neljänneksen aikana.

Loppulukemat olivat lopulta hyvin selvät, 95–79 Torpan Poikien eduksi. Täytyy kuitenkin muistaa, että paras viidestä pelattava välieräsarja on vielä alussa ja perjantaina taisto jatkuu Turussa.

Ottelun tehomiehet

ToPon parhaaksi pelaajaksi, sekä Ravintola Sushi-Sanin lahjakortilla, palkittiin ansaitusti Alvar Michelsen (26 pts). Allun lisäksi kaksinumeroisiin ylsivät 12 pistettä heittäneet Juuso Kauppinen, Eero Sahlberg sekä Tuomas Laine. Kauppinen hallitsi ToPon levypallo- sekä syöttötilastoa (kahdeksan levypalloa, kahdeksan syöttöä).

Kristikan parhaana palkittiin 29 pistettä heittänyt ja yhdeksän levypalloa kaapannut Mikael Aalto. Aallolle tulitukea hyökkäyksessä antoivat Lauri Tuomela (12 pts), Johan Kotavuo (11 pts), Anton Kankaanpää (10 pts) sekä Daniel Rantapaju (10 pts). Eniten koriin johtaneita syöttöjä antoi Kotavuo (viisi).

Välieräsarja jatkuu perjantaina, kun ToPo matkustaa Turun Kupittaalle klo 18:30 alkavaan otteluun. Tuotakin ottelua voit seurata suorana lähetyksenä Ruutu+ -palvelusta.