ToPo naisten Motonet Suomen Cupin mestari

22.1.2024

ToPo vei nimiinsä naisten Motonet Suomen Cupin toisen kerran peräkkäin. Finaalissa kaatui PeKa selvin lukemin 106-77.

Ensimmäisen jakson hyökkäysiloittelun vei nimiinsä PeKa. Joukkueen tuorein vahvistus Randi Brown upotti heiton heiton perään ja ensimmäiselle tauolle mentiin kotkalaisten yhdeksän pisteen johdossa.

Toisella jaksolla ToPo paransi puolustustaan ja onnistui laajalla rintamalla hyökkäyspäässä. PeKa oli pitkälti Brownin onnistumisten varassa. Puoliajalle mentiin kotkalaisten johtaessa 45-41.

Kolmas jakso oli ToPo:n näytöstä. Joukkue juoksi nopeita hyökkäyksiä loistavasti ja takoi jakson aikana taululle hurjat 37 pistettä. Samaan aikaan myös kotkalaisten hyökkäyspelaaminen pysyi aisoissa. Päätösjaksolle helsinkiläiset pääsivät 14 pisteen etumatkalta.

Päätösjaksolla ero kasvoi entisestään ja helsinkiläisjoukkue pääsi nostelemaan mestaruuspokaalia.

- Molemmat joukkueet pelasivat tänään hyvin. Tunnelma oli loistava. Brown pelasi loistavan pelin. Kilpailun taso oli todella korkea. Olen tietenkin iloinen tuloksesta ja saavutimme sen joukkueena. Meillä on paljon huonoja ensimmäisiä puolikkaita. Tässä joukkueessa on kuitenkin jotain sellaista, että pystymme aina nousemaan voittoon toisella puoliajalla, Carmen Tyson-Thomas iloitsi.

Koko helsinkiläisten avausviisikko onnistui pelissä hienosti. Joukkueen tehopelaaja oli Tyson-Thomas, joka tilastoi tripla-tuplan 24 pisteellä, 14 levypallolla ja 11 koriin johtaneella syötöllä. Taru Tuukkanen 19/11 sai kasaan tupla-tuplan. Brown pussitti lopulta hurjat 42 pistettä tappiossa.

- Peli-Karhujen puolustus yllätti meidät alussa ja Brown oli meille aika vaikea puolustettava ensimmäisellä puoliajalla. Toisella puoliajalla pystyimme hidastamaan häntä paremmin. Toisella puoliajalla meidän hyökkäyspelaamisemme myös parani. Saamme tästä voitosta erinomaisen boostin kevättä ajatellen, ToPo:n päävalmentaja Niko Kuusi sanoi.

Ottelutilasto

Kuva: Ville Vuorinen