ToPo Naiset palaa tositoimiin joulutauolta

7.1.2021

ToPo Naiset avaa vuoden 2021 ottelut Munkkiniemen perjantai-illassa. Vieraaksi Munkkaan saapuu paikallisvastustaja HBA-Märsky. Tämäkin ottelu pelataan tyhjille katsomoille ja sitä pääsee seuraamaan Ruutu+ -palvelusta.

Juttelimme ottelun alla päävalmentaja NikoKuusen kanssa. Kuusi kertoo joukkueen valmistautumisesta otteluun.

”Jouluna pidimme huilia ja tankkasimme energiavarastoja kevään pelejä varten. Tammikuu alkaa otteluruuhkalla, kun otteluita on nyt paljon. Tätä silmällä pitäen me pallottelemme paljon harjoittelun, valmistautumisen ja levon suhteen. Vireystila joulutauon jälkeen on varmasti pienoinen kysymysmerkki, vaikkakin osa pelaajista on päässyt pelaamaan jo naisten divaria.”

ToPo on harjoitellut hyvin perjantain ottelua kohden.

”Tällä viikolla harjoituksissa on ollut hyvä tekemisen meininki ja harjoittelu on ollut hyvää. Pitkän tauon jälkeen tärkeimpinä asioina on kuitenkin saada hyvä alku, huolehtia pallosta ja löytää omat pelikaverit.”

Kuusi odottaa HBA-ottelusta kovaa vääntöä.

”Vireystilan ja valmiuden osalta HBA on meille erinomainen mittari. HBA pelaa kovalla intensiteetillä, pitäen vauhtia, he hyökkäävät määrätietoisesti kohti koria ja puolustuksessa he luovat pallon painetta. Tämä, jos mikä näyttää, missä mennään joulutauon jälkeen.”


Vieraaksi saapuva HBA-Märsky

Munkkiniemeen saapuva HBA on Naisten Korisliigassa tällä hetkellä sijalla kuusi. Joukkue on napannut viisi voittoa ja kahdeksan tappiota, ja he ovat monen muun joukkueen tapaan pelannut kaksi ottelua ToPoa enemmän. 

MirkaDettmannin ja PekkaSalmisen valmentama joukkue pelasi joulukuun aikana neljä Korisliigaottelua. Märsky haki Lappeenrannasta vierasvoiton ja he myös kaatoivat Pyrinnön kotonaan. Mäkelänrinteeltä voitot kävivät hakemassa Honka sekä EBT.

HBA:n joukkueesta kolme pelaajaa on pystynyt heittämään palloa koriin yli kymmenen pisteen tahdilla. Kaikkein kovimman pistekeskiarvon (15,5) omaa JanetteAarnio, mutta loukkaantumisen johdosta hän on valitettavasti sivussa koko loppukauden. 19-vuotias SagaUkkonen oli joulukuussa varsin hyvässä heittovireessä ja hänen koko kauden pistekeskiarvo on kivunnut 12,5 pisteeseen per ottelu. 10,1 pisteen keskiarvolla palloa koriin on heittänyt SiljaViita

Levypalloissa ahkerin on ollut Viita 7,5 levarilla per ottelu ja syöttötilastoa johtavat Aarnio (4 syöttöä) sekä KatiOllikainen (3,9 syöttöä).


Aikaisemmat kohtaamiset

24.10.2019 HBA vs. ToPo 84–62
18.12.2019 ToPo vs. HBA 78-71
22.2.2020 HBA vs. ToPo 87–65
5.11.2020 HBA vs. ToPo 66–72

ToPo voitti marraskuun alussa kauden ensimmäisen keskinäisen ottelun tiukan väännön jälkeen. Ottelun tähtenä hääri Hanna Valkeinen 24 pisteellä. 

Seuraa Ruutu+ -palvelusta, kun ToPo lähtee metsästämään kauden ensimmäistä kotivoittoa sekä katkaisemaan kuuden ottelun tappioputkea. Ottelu käynnistyy Munkkiniemen Yhteiskoululla klo 19.