ToPo Naiset kärsi kotitappion HBA:lle

9.1.2021

Perjantaina Munkkiniemessä pelattiin Naisten Korisliigaottelu ToPon ja HBA-Märskyn välillä. Hieman siipirikkoisena otteluun lähtenyt ToPo lähti hakemaan kauden ensimmäistä kotivoittoaan.

Ottelun alku oli takkuileva kotijoukkueen kannalta. Ida Myllyoja pussitti kaksi pistettä heti ensimmäisestä hyökkäyksestä, mutta sen jälkeen Märsky iski 14 seuraavaa pistettä ja vierailijat lähtivät heti karkumatkalle. Emilia Hulstin kaksi perättäistä kolmosta toi kuitenkin vielä ToPon iskuetäisyydelle. Avausneljänneksen jälkeen tilanne tulostaululla oli HBA:lle 12–16.

Toisella jaksolla molemmilla joukkueilla oli omat aikansa. Molemmilla joukkueilla oli ajoittain isojakin ongelmia korin tekemisessä, mutta ottelu oli suurimmilta osin HBA:n hanskassa. Pitkälle tauolle mentiin Ebba Pekosen onnistuneen hyppyheiton siivittämänä tilanteessa 25–33.

HBA hallitsi myös ottelun kolmatta jaksoa, mutta ToPo pysyi hyvällä puolustamisella sekä tärkeillä koreilla vielä vieraiden matkassa. Puolen tunnin pelaamisen jälkeen HBA johti ottelua 39–49.

ToPo tuli terävästi ottelun viimeiselle neljännekselle ja piste-ero kaventui, mutta jakson puolivälillä nähty HBA:n 9–0 pisteputki taittoi ToPon selän.

Lopputulos Munkkiniemen perjantai-illassa kirjattiin HBA Märskyn eduksi 78–63.

Ottelun tehonaiset

Kotijoukkueelta edukseen esiintyi 15 pistettä heittänyt Nea Kuisma sekä tupla-tuplaan yltänyt Magdalene Agyei (11 pts, 10 levaria). Koriin johtaneita syöttöjä eniten antoi Tessa Virtanen (viisi).

HBA:n peliä johti erittäin hyvän ottelun pelannut Ebba Pekonen (18 pts, 5 levypalloa, 5 syöttöä). Hänelle tulitukea antoivat Silja Viita (16 pts) sekä Saga Ukkonen ja Kati Ollilainen (12 pts). Eniten levypalloja joukkueesta kaapi Emerita Mashaire (seitsemän).