ToPo Naiset haastaa FoA:n

23.1.2021

Lauantaina jatkuu Naisten Korisliiga, kun ToPo saa vieraakseen Forssan Alun. Ottelu alkaa klo 18 ja sitä voi seurata Ruutu+ -palvelusta.

ToPolla on alla haastava putki ja jututimme ottelun alla kapteeni-Tessa Virtasta joukkueen tämän hetken iskukyvystä.

”Vaikea sanoa mitään yksittäistä tekijää mistä viime aikojen tappiot johtuvat. Pelit ovat erilaisia ja eri otteluista löytyy erilaisia kehityskohteita. Edellisessä kotiottelussa Vimpeliä vastaan olimme jo todella lähellä.”

Virtanen näkee, että joukkueen pelissä on ollut myös paljon hyvää.

”Meidän joukkueen meininki ja energia on todella hyvä. Esimerkiksi juuri ViVe-ottelussa teimme hommia koko joukkueena kentällä ja penkillä. Se on iso harmi, ettemme pystyneet siitä nappaamaan voittoa, mutta työnteko on jatkunut silti hyvänä.”

”Koitan kapteenina luoda peleissä tsemppiä ja hyvää meininkiä joukkueeseen. Siihen toki osallistuu jokainen pelaaja omalla tavallaan.”

Virtanen on pelannut tämän kauden Korisliigassa toistaiseksi hieman yli 24 minuuttia per ottelu. Pisteitä on syntynyt 7,7 pisteen keskiarvolla ja koriin johtaneita syöttöjä neljä per ottelu.

”Henkilökohtaisella tasolla viime ottelut eivät ole olleet minun parhaimpia. Uskon, että hyvän työnteon kautta lähtee kulkemaan itselläkin vielä paremmin.”

Lauantain vastustaja FoA on kova haaste ToPolle, sen tietää myös Virtanen.

”Varmasti vauhdikas ottelu luvassa. Forssalla on kovat ulkomaalaisvahvistukset hyvien suomalaisten rinnalla. Heillä on kokoa korin alle ja myös heittovoimaa. Me lähdemme haastamaan heitä pelaamalla rohkeasti omaa peliä. Pyrimme itse pitämään vauhtia ja intensiteettiä korkealla ja pelaamaan hyvällä fiiliksellä.”


Lauantain vierasjoukkue Forssan alku

FoA:n kausi on ollut hyvin nousujohteinen ja Aleksi Suomisen valmentama miehistö löytyy sarjasta tällä erää sijalta kolme, tasapistein sarjakakkosen EBT:n kanssa. Loppiaisena kärsityn Honka-tappion jälkeen joukkue on pystynyt nappaamaan kolme perättäistä voittoa. Tampereen Pyrintö ja HBA-Märsky kaatuivat kotona ja niiden otteluiden välissä joukkue nappasi kovan vierasvoiton Espoosta EBT:n kustannuksella lukemin 107–86.

Forssan Alun suurin tähti on koko Naisten Korisliigan pistetilaston kärkitilaa pitävä Mia Loyd (24,3 pts, 14,8 levypalloa, 5,0 syöttöä). Joukkueen toinen jenkkivahvistus Keondria Calloway (14,9 ka) on myös operoinut hyvillä tehoilla.

Forssan kotimaisen rungon tunnetuin kasvo on Susiladiesin Anni Mäkitalo. Mäkitalon pistekeskiarvo on 9,8 pistettä ja koriin johtaneita syöttöjä hän on antanut 5,8 per ottelu. Saksasta paluun Suomeen täksi kaudeksi tehnyt Heta Äijänen on ollut myös hyvässä heitossa (12,2 pts, 5,4 levypalloa).  Joukkueen avausviisikon useimmissa otteluissa on täydentänyt Ella Salminen (7,8 pts, 6,3 levaria, 3,1 syöttöä). Penkin puolelta isoimpia minuutteja on pelannut Petra Noponen (9,1 pts).

ToPo – FoA lauantaina 23. tammikuuta klo 18 Munkkiemen Yhteiskoululla. Ottelu pelataan tyhjille katsomoille, joten voit seurata sitä ainoastaan Ruutu+ -palvelusta.